MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Játékvezetők és edzők találkozója
2014-10-01

A BLSZ az elmúlt évben találkozót szervezett edzők és játékvezetők részvételével. Ez a kezdeményezés sikeres volt, ezért a BLSZ vezetése úgy döntött, hogy idén is sort kerít hasonló találkozóra. Meghívót kaptak az I. és II. osztályban szereplő csapatok edzői, míg a játékvezetők részéről jelen volt a JB elnöke Juhos Attila, az oktatásért felelős Kovács Gábor, valamint a BLSZ I. osztályban működő játékvezetők megválasztott képviselője, Király Gergő.

Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója a bevezetőjében szólt a JB élén történt személyi változásról. A korábbi elnök, Esterházy György jelezte, hogy visszavonul, így „békés” váltás volt. Az igazgató elmondta azt is, hogy az egykori FIFA kerettag játékvezetőt, Juhos Attilát tervezte felkérni az elnöki posztra, ebben a vezetés támogatta, és a jelölt is örömmel vállalta a feladatot.

Juhos Attila JB elnök a tájékoztatójában beszélt a legfontosabb feladatokról. A játékvezetés egyben szolgálat és küldetés is, ezért át kell alakítani a játékvezetőkkel szembeni előítéleteket. Fontos továbbá a bajnokság zavartalan működéséhez hozzájárulni, a játékvezetés színvonalának emelése, az utánpótlás biztosítása, az idősebb játékvezetők motiválása, és megfelelő vezetők kiválasztása. Nagyon fontos az adott bajnoki osztály színvonalához alkalmas játékvezetők kiválasztása, a BLSZ jó hírnevének visszaállítása. Juhos Attila hangsúlyozta, hogy tanulni akaró, és tanítható játékvezetőkre van szükség. A BLSZ I. osztály játékvezető keretének tagjaival havonta találkoznak, és a kamerás ellenőrzés segítségével értékelik a mérkőzéseket.

Király Gergő az edzők, a vezetők és a játékvezetők együttműködéséhez adott javaslatokat, míg Kovács Gábor a kiválasztásról és a képzésről tájékoztatta a jelenlévő edzőket. Ezt követően az edzők kérdeztek, véleményt nyilvánítottak, és javaslatokat is tettek a JB képviselőinek.  

Lázár L.

Először nyert a Budatétény és a BVSC
2014-09-30

A BLSZ II. osztály 7. fordulójában megszerezte első győzelmét a Budatétény és az újonc BVSC-Zugló. A Budatétény az Újbuda II. együttesét fogadta, és a végeredmény már az első félidőben kialakult (2-0). A BVSC-Zugló az esélyesebb Rákosszentmihály otthonából távozhatott három bajnoki ponttal (1-3).

A Gázgyár nagy küzdelemben győzött az újonc II. Kerületi UFC vendégeként (2-3). A szintén újonc Csep-Gól már a 8. percben vezetett az 1908 SZAC ellen, ám a vendégek az első félóra végén egyenlítettek, és ez is maradt az eredmény (1-1). Nyolc gólt láthattak a nézők a Pestszentimre – Csillaghegy összecsapáson (5-3).

Folytatta menetelését az Inter CDF, a listavezető ebben a fordulóban a Szabadkikötő otthonában nyert, és továbbra is százszázalékos. A hazaiak kétszer is vezettek, de az Inter annak ellenére fordított, hogy egy kiállítás miatt a 36. perctől tíz emberrel játszott (3-4). A sikerhez Zome Louis Rene mesterhármassal járult hozzá. A Közterület – ESMTK II találkozón a hazaiak az első félidőben vezetést szereztek, sokáig 1-0 volt az állás, majd az utolsó húsz percben Máté Tamás mesterhármast ért el (4-0). A Közterület még veretlen, és gólt sem kapott.

Bővelkedett izgalmakban a Nagytétény – MAFC mérkőzés. A vendégek a 9. percben már2-0-ra vezettek. A tétényiek fordítottak, és már a „zsebükben” érezték a három pontot, amikor tizenegyeshez jutott a MAFC. A hazai kapus, Guth Bálint hárította a büntetőt, ám korai volt az öröm, mert a 93. percben éppen a kapus hozott össze egy tizenegyest, ráadásul piros lapot is kapott. Ezt a büntetőt már Kovács András révén értékesítette a MAFC, és így pontot mentett (3-3).

Lázár L.

A nyolc pályaválasztó csak egy pontot tartott otthon
2014-09-29

A Budapest bajnokság I. osztályában a 7. forduló előtt már csak az Ikarus BSE volt százszázalékos, miután szeptember 24-én pótolta az RTK-VASLÓ elleni halasztott mérkőzést, és 6-1-re nyert. A 7. fordulóban a héten edzőt váltó Ferencvárosi FC volt az Ikarus vendége, és nagy meglepetésre az FFC három ponttal távozott (0-1). A ferencvárosiak új edzőjének, Ferenczi Attilának sikeres volt a bemutatkozása a kispadon, és vélhetően emlékezetes marad ez a mérkőzés Baranyi Péter számára is, aki a 49. percben a győztes találatot szerezte, és idén most volt először eredményes.

A veretlen csapatok közül a Pénzügyőr SE „kiütéses” győzelmet aratott a Fővárosi Vízművek otthonában (0-7), és jobb gólkülönbséggel a bajnoki táblázat élén áll, az idén remeklő, és szintén 19 pontos THSE-Sashalom előtt. A Tintahalak is idegenben szerezték meg az újabb három pontot, a Kelen vendégeként nyertek (0-3). A Testvériség vezetést szerzett a Budafok ellen, de a vendégek fordítottak (1-3). A Budafok immár negyedik győzelmét aratta zsinórban, és felzárkózott az élmezőny mögé.

Meglepetés a RAFC veresége hazai pályán az újonc Szent Pál Akadémia együttesétől (2-3). Hasonló eredménnyel zárult a 43. sz. Építők – Hegyvidék összecsapás is (2-3). A vendégek vezető góljaira rendre válaszolt az újonc, de 2-2-es állás után Bánk Levente megszerezte második találatát, amit már nem sikerült kiegyenlíteni. Első idei győzelmét aratta az Unione FC, ráadásul idegenben, az RTK-VASLÓ vendégeként, és nagy fölénnyel (0-6).

Drámai végjáték alakult ki a KISE – Voyage SE mérkőzésen. A KISE a nyáron igazolt Tóth Bálint góljaival 2-0-ra elhúzott, majd a vendégek a 76. percben szépítettek. Már-már úgy tűnt, hogy a Voyage elveszti veretlenségét, amikor Blaschek Krisztián szabálytalankodása miatt tíz főre csökkent a KISE létszáma, és tizenegyeshez jutottak a vendégek. A büntetőt a házigazdák kapusa Zubány Gábor szögletre mentette. A beívelt labdát Gergely Gyula a hálóba fejelte (2-2).  

Lázár L.

Femina siker a III. Döni emléktornán
2014-09-29

Harmadik alkalommal rendezte meg a Csepel-szigeti Fogyatékos SE, az MLSZ Budapesti Igazgatósága támogatásával, női csapatok számára a Döni emléktornát. Az eseményre hat csapat nevezett, és a Vénusz Kosice indulása nemzetközi rangot adott a rendezvénynek. Az emléktorna győztese a Femina együttese lett. A további sorrend: 2. Vénusz Kosice, 3. Polgár Piac, 4. László Korház, 5. Renova, 6. Csőszer.

 Külön tiszteletdíjat kapott a legjobb kapus, Gecse Mária (Vénusz Kosice), a mezőnyjátékosok közül Sasvári Nikolett és Bánki Teréz (mindkettő Femina), valamint a gólkirálynő, Nagy Anita (Polgár Piac). Az ünnepélyes eredményhirdetésen a díjakat Kiss László, a BLSZ szakmai igazgatója adta át.

-Az egykori kiváló női labdarúgó, a már sajnos elhunyt Horváth Margit tiszteletére írtuk ki ezt az emléktornát – mondta Medvegy Judit, a rendező egyesület elnöke – Az MLSZ Budapesti Igazgatósága immár második alkalommal támogatta a torna rendezését, és ezt köszönjük. Külön meg kell említenem Antal Pétert, a BLSZ koordinátorát, aki sokat segített az esemény lebonyolításában.

Lázár L.

Egy perc után pontot mentő találat
2014-09-24

Bővelkedett izgalmakban a BLSZ II. osztály 6. fordulójában a két újonc, a BVSC-Zugló és a Csep-Gól összecsapása. A vendégek szereztek vezetés, de a zuglóiak fordítottak. Már a végéhez közeledett a mérkőzés, amikor a hazai gárda közel állt ahhoz, hogy megszerezze első győzelmét. A 82. percben 3-2-es BVSC vezetésnél a Csep-Gól cserélt, és a pályára lépő Karanedeff Zoltán egy perccel később, az első labdaérintésből, húsz méterről a kapuba bombázott. Ennél sikeresebb cserére senki sem vágyhat (3-3). Gólnélküli döntetlenre végződött a Csillaghegy – Nagytétény találkozó, és nem született gól az Újbuda II – Közterület mérkőzésen sem. A Közterületnek ezzel megszakadt a győzelmi sorozata, négy megnyert meccs után most játszott először döntetlent, viszont továbbra is veretlen.

Továbbra is száguld, és immár hatodik győzelmét is megszerezte az Inter CDF. Ebben a fordulóban, nagy küzdelemben a II. Ker. UFC együttesénél bizonyult jobbnak (3-2), és a sikerhez Zome Louis Rene két találattal járult hozzá, aki 8 góljával vezeti a góllövőlistát. Továbbra is gyengélkedik a Budatétény. Most az 1908 SZAC otthonában szenvedtek vereséget. A SZAC úgy is biztos győzelmet aratott, hogy egy kiállítás miatt a 77. perctől tíz emberrel játszottak. Igaz, akkor már 3-0 volt a javukra (4-1).

A MAFC – Szabadkikötő összecsapáson a házigazda elhúzott 3-0-ra, majd a hajrá már szorosabb volt, annak ellenére, hogy a vendégek csapatából két játékost is kiállított a játékvezető (4-2). A Pestszentimre az ESMTK II. otthonában szerezte meg a három bajnoki pontot (1-2), és az erzsébetiek még nyeretlenek ebben az idényben.

Lázár L.

A cserejátékos gólja három pontot jelentett az Ikarusnak
2014-09-23

Szoros az élmezőny a BLSZ I. osztályban, a 16 pontos „dobogósok” között – Pénzügyőr, THSE-Sashalom, Voyage – a sorrendet a gólkülönbség határozza meg. Ezek a csapatok hat forduló után még veretlenek, mindegyiknek van egy-egy döntetlenje. Ott van a nyomukban a még százszázalékos Ikarus BSE, de ők egyel kevesebb mérkőzést játszottak. Ha szeptember 24-én nyernek a korábbról elmaradt RTK-VASLÓ elleni összecsapáson, akkor az élre állhat az Ikarus.

A 6. fordulóban az egyik legérdekesebb találkozónak a Voyage – RAFC mérkőzés ígérkezett. Egy órán keresztül szoros volt a mérkőzés, hiszen ekkor még 2-2-re állt az összecsapás. A hajrában viszont felülkerekedett a házigazda, és biztosan nyert (5-2). A mérkőzés utolsó szakaszában Benedek Tamás kétszer is betalált az ellenfél kapujába, és immár 6 gólos. A Hegyvidék – Testvériség mérkőzésen a három pont sorsa már a 12. percben eldőlt, amikor Stefkovics Ádám szerzett gól, akinek ez volt idén az első találata (1-0). Az RTK-VASLÓ vezetést szerzett Budafokon, de a hazaiak fordítottak, és biztosan nyertek (3-1). A jelenlegi listavezető Pénzügyőr számára nem okozott különösebb gondot a Ferencvárosi FC legyőzése (2-0).

Ötször mutatta fel a piros lapot az Unione – Fővárosi Vízművek találkozón (1-2) Gráf András játékvezető. Hárman a vendégek csapatából, ketten az Unione együtteséből jutottak a kiállítás sorsára. Bő félóra elteltével a Vízművek 2-0-ra vezetett, amikor 10 főre fogyatkozott az Unione. A Vízművek növelhette volna előnyét, mert a 68. percben tizenegyeshez jutott. Az Unione kapusa Pintér János a 16-oson belül buktatta Gaál Miklóst, kiállítás és büntetőrúgás következett. A hazaiaknak nem volt cserekapusuk, ezért a mezőnyjátékos, a 42. születésnapját most ünneplő Dubecz János állt be, és kivédte Arany Zoltán tizenegyesét. Az újabb kiállítások miatt kiegyenlítődött a csapatok létszáma, de a hazai gárda erejéből csak szépítésre futotta. A Fővárosi Vízműveknek ez volt az első idei győzelme, míg az Unione továbbra is pont nélküli.

Megszerezte első idei győzelmét a Kelen is, a Szent Pál Akadémia vendégeként (1-2). A győzelmet annak ellenére sikerült biztosítani, hogy a 33. perctől egy kiállítás miatt a Kelen tíz fővel játszott. A nagy érdeklődéssel várt Ikarus BSE – KISE összecsapást a hazai csapat nyerte (1-0). A három pontot jelentő gólt a 81. percben Orbán Levente szerezte, aki csereként lépett pályára az 58. percben.

Érdekesen alakult a mérkőzés a THSE-Sashalom – 43. sz. Építők találkozón. Az újonc, az előző idényben a BLSZ II. osztályban gólkirályi címet szerző Vécsi Gábor találataival a 21. percben már 2-0-ra vezetett. Szünet után Füzy Zsolt büntetőből lőtt góljával szépített a házigazda. Már-már úgy tűnt, hogy a Tintahalak elvesztik veretlenségüket, és az Építők megszerzik első győzelmüket, amikor a hosszabbításban, a szünetben csereként pályára lépő Kovács Előd fejesgóljával pontot mentett a Tintahalaknak (2-2).

Lázár L.

Hat százszázalékos csapat a BLSZ III. osztályban
2014-09-17

A 3. forduló után még hat csapat büszkélkedhet azzal, hogy eddigi teljesítményük százszázalékos. Az 1. csoportban a Merkapt SE áll az élen 9 ponttal, a 2. helyet elfoglaló Pestszentimre II. szintén 9 pontos. A sorrendet a gólkülönbség határozza meg. A csoportban a 3. helyen az MFC Favorit áll veretlenül, de a két győzelme mellett van egy döntetlenje. A Kormányőr SE is veretlen még, nekik azonban van egy elhalasztott meccsük, és az egy győzelem, egy döntetlen az 5. helyet jelenti most számukra. A 4. helyezett az eddigi három forduló után a magasabb osztályt is megjárt Goldball 94 FC. Egy döntetlen, és egy vereség után most szerezték meg az első győzelmüket, és alaposan kitettek magukért. A Szent Pál Akadémia II. ellen 11-0-ra nyertek, és a sikerhez Czeglédy Gábor öt góllal járult hozzá.

A 2. csoportban egy kissé csalóka a kép, mert a százszázalékos, és élen álló Pénzügyőr II. csak kétszer lépett pályára, míg a BÜSKE egyszer. Az ügyvédek csapata ezzel az egy győzelemmel a 8. helyet foglalják el. Ez a győzelmük viszont magabiztos volt (5-1) a 3. helyen tanyázó Duna SK ellen. Érdekesség, hogy a 2. helyen lévő CSHC 94 FC hazai pályán vesztett, míg idegenben mindkét meccsét megnyerte.

A 3. csoportban a Zuglói Kinizsi és a Royal ASE még nem vesztett pontot. Az előző idényben, ebben a csoportban meghatározó csapatok, az MTK BK, valamint az Újpesti Haladás csak egy-egy pontot gyűjtött össze eddig. Itt szerepel a korábban magasabb osztályban játszó Mátyásföld és a Chinoin is. Már találkoztak egymással, és az MLTC nyert (3-0). A legutóbbi fordulóban a Chinoin feledtette a kudarcot, 12-0-ra verte a Vizafogó együttesét. A mérkőzésen Polcsák Attila, és Nagy Gábor is mesterhármast ért el. 

Lázár L.

Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2014-09-16   Az Inter CDF nyerte a rangadót a BLSZ II. osztályban
 2014-09-15   Élre állt a THSE-Sashalom a BLSZ I. osztályban
 2014-09-11   A THSE-Sashalom lépést tart a listavezetővel
 2014-09-09   Még nem kapott gólt a Közterület a BLSZ II. osztályban
 2014-09-08   Kiütéses Pénzügyőr győzelem a rangadón
 2014-09-05   Egykori válogatottak az Öregfiúk bajnokságban
 2014-09-04   Idénykezdeti interjú a Versenybizottság elnökével
 2014-09-01   Két gólt szerzett a RAFC edzője Vörös Péter