MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Húsz csapat a téli felnőtt teremtornán
2014-11-27

Tízedik alkalommal kerül megrendezésre a BLSZ téli felnőtt teremtornája, melyre húsz csapat nevezését fogadták el a szervezők. A mérkőzések színhelye az előző évekhez hasonlóan a Budafoki MTE Promontor úti tornacsarnoka lesz.

A selejtezők öt csoportban zajlanak, és az egyes csoportokban négy együttes lép pályára. Az időpontok december 7, 20, és 21. A közédöntőkre 2015. január 3-án kerül sor, míg a döntő, valamint a helyosztók időpontja január 4. A csapatok létszáma egy kapus, és öt mezőnyjátékos. A kispadon hat cserejátékos foglalhat helyet.

 A selejtezőből a közédöntőbe 12 csapat kerül. Az A, B, valamint a C-csoportokból három-három léphet a közédöntőbe, míg a D és az E-csoportokból az első helyezett, továbbá a legjobb második.

A középdöntő három csoportban folytatódik, és a csoportokban négy-négy együttes szerepel. A csoportokból az első és a második helyezett, valamint a két legjobb harmadik a továbbjutó. Az állva maradt nyolc csapat egyenes kieséses formában folytatja a küzdelmeket.

-A négy közé került csapatok serlegeket, a játékosok érmeket kapnak, de valamennyi indulónak ajándék jár a BLSZ-től – mondta Czakó Tibor, a torna főszervezője – Az elmúlt évi felnőtt téli teremtorna győztese, a RAFC ismét ott lesz a résztvevők között, akárcsak az ezüstérmes 43. sz. Építők. Kettőjük összecsapása rendkívül izgalmas volt, hiszen öt másodperccel a vége előtt, még az Építők vezetett 6-5-re. Ekkor egyenlített a RAFC, majd a büntetőrúgásokban jobbnak bizonyult.  Várhatóan érdekes mérkőzések lesznek majd a 10. jubileumi tornán is.   

Lázár L.

Őszi bajnok az Inter CDF
2014-11-25

Két elhalasztott mérkőzést még pótolnak a hétvégén, de ezek eredménye már nem befolyásolja a sorrendet a dobogón a BLSZ II. osztályban. A százszázalékos teljesítményt nyújtó Inter CDF várhatja az első helyről a tavaszi folytatást, míg az ASR Gázgyár a második helyen áll, és az 1908 SZAC KSE a harmadik.

A listavezető Inter az őszi záró fordulóban a Budatétény vendége volt, és fölényes győzelmet aratott (0-5). Az öt gólból Zome Louis Rene kettőt szerzett, és találatainak száma így már 29. A Csillaghegyi MTE – BVSC-Zugló, és a MAFC – ASR Gázgyár mérkőzések gólnélküli döntetlenre végződtek.

A Szabadkikötő a tétényi csapatok „réme”, mert egy hete a Budatétény ellen nyert, most Nagytétényből távozott három ponttal (1-2). A Szabadkikötő számára egyébként jól sikerült az őszi hajrá, mert nyolc nyeretlen mérkőzés után az utolsó két fordulóban győzött. Az Újbuda II. – Csep-Gól FC összecsapáson úgy is nyerni tudtak a vendégek, hogy a 23. perctől egy kiállítás miatt tíz főre fogyatkoztak (2-4). Az ESMTK II. – 1908 SZAC találkozó is a vendégek sikerét hozta (2-4). Az újonc ESMTK továbbra is nyeretlen, míg a SZAC megerősítette a helyét a dobogó harmadik fokán.

A Közterület – Rákosszentmihály mérkőzésen az RSC parádésan kezdett, 20 perc elteltével 2-0-ra vezetett, de a házigazda még az első félidőben egyenlített, és a szünet után már nem változott az eredmény (2-2). A Pestszentimre az első játékrészben kétgólos előnyre tett szert a II. Ker. UPC ellen, és ez elegendő volt a győzelemhez (2-1).

A korábbi fordulókból elmaradt MAFC – 1908 SZAC KSE mérkőzést november 29-én rendezik, míg a II. Ker. UFC – Közterület találkozóra november 30-án kerül sor.

Lázár L.

Pénzügyőr KO az RTK-VASLÓ ellen
2014-11-24

A BLSZ I. osztály őszi záró fordulójában „kiütéses” győzelmet aratott a Pénzügyőr együttese az RTK-VASLÓ ellen (12-0). A Pénzügyőrnek van még egy elmaradt mérkőzése (november 29-én játszik a Hegyvidék ellen), de az eredménytől függetlenül már őszi bajnok. A nagy különbségű győzelemből Sztrunga Zsolt négy, Gyürki Gergő három találattal vette ki részét. Az RTK egyébként a 33. perctől egy kiállítás miatt tíz fővel játszott, de akkor már 4-0 volt az eredmény.

Meglepetés a Fővárosi Vízművek sikere a THSE-Sashalom ellen (2-0). A Tintahalak így is a 2. helyről várhatják a tavaszt 35 pontjukkal. Az Ikarus BSE is 35 pontos, de rosszabb a gólkülönbsége, ezért a harmadik helyet foglalja el. Az Ikarus a 15. fordulóban az Unione együttesét fogadta, és a mérkőzés döntetlenre végződött (1-1). A hazaiak szereztek vezetést, de a 85. percben a tíz perccel korábban csereként pályára lépő egykori élvonalbeli játékos, Hámori Ferenc kiegyenlített. Hámori Ferencnek ebben az idényben ez volt az első találata.

Gólnélküli döntetlennel zárult a Voyage – Budafok találkozó, és az egy pontnak a vendégek örülhetnek jobban, hiszen a 43. perctől Fekete Máté kiállítása miatt létszámhátrányba kerültek. A Szent Pál Akadémia – Hegyvidék SE mérkőzésen a vendégek cseréje, Stefkovics Ádám a 86. percben szerezte a győztes gólt (0-1). A Ferencvárosi FC – Testvériség összecsapás 75 percig 0-0-ra állt, majd a vendégek a hajrában felülkerekedtek (0-3).

Biztosan nyert a RAFC a Kelen ellen (4-1), míg a KISE – 43. sz. Építők mérkőzésen már az első félidőben kialakult a végeredmény (1-0). A KISE jól hajrázott, a legutóbbi hat meccséből négyet megnyert, és kettő döntetlenre végződött.

Lázár L.

Vereség Komárom-Esztergom megyétől
2014-11-19

Az MLSZ szervezésében zajló „Megyei amatőr válogatottak tornájára” készülő Budapest válogatott edzőmérkőzést játszott Tatabányán Komárom-Esztergom válogatottjával. Az összecsapást Komárom-Esztergom együttese nyerte 3-1-re.

Budapest válogatottja - szakvezetője Kiss László, a BLSZ szakmai igazgatója, segítője Bajzik József, technikai vezetője Kovács Gyula – a következő összeállításban lépett pályára: Zubány Miklós – Kecskés Gergő, Horváth Ákos, Picikász Vaszilisz, Praczkó Iván – Csillag András, Bacskai Bence, Paholics Máté – Baranyi Péter, Csabai Tamás – Bánk Levente. Csereként kapott lehetőséget Berhidai Zoltán, Balogh Bence, Visnyei Gábor és Markovics Ádám.

- Jó iramú, változatos mérkőzés volt – nyilatkozta Kiss László – Kiegyensúlyozott első félidő után a második játékrészben fölénybe kerültünk, de ezt nem sikerült gólokra váltani. Ellenfelünk kontrára játszott, és így kétgólos előnyt szerezett. A 43. sz. Építők játékosának, Visnyei Gábornak szabadrúgásból elért találatával szépítettünk, és felcsillant a remény az egyenlítésre. Sajnos ez elmaradt, mert egy védelmi kihagyás újabb komáromi gól eredményezett. A vereség ellenére jól játszott Budapest válogatottja, de a felállt védelem ellen nem találtunk ellenszert. Ezt gyakorolni kell még. Lesz rá lehetőség, hiszen november 25-én, Csákváron játszunk újabb előkészületi mérkőzést.

Lázár L.

Királyvölgyi Krisztián mesternégyese
2014-11-18

A BLSZ II. osztály őszi utolsó előtti fordulójában az újonc II. Ker. UPC magabiztos győzelmet aratott a Nagytétény ellen (5-2). A hazaiak játékosa, Királyvölgyi Krisztián remekelt, négy alkalommal is bevette a tétényiek kapuját. A BVSC-Zugló számára nem okozott különösebb gondot a még nyeretlen ESMTK II legyőzése (6-1). Ebben a fordulóban egyébként, az ESMTK kivételével, jól szerepeltek az újoncok, mert a BVSC-Zugló és a II. Ker. UPC mellett nyert a Csep-Gól FC is. A szenvedő fél a Közterület volt (1-0).

A Szabadkikötő – Budatétény találkozón hazai siker született (2-0). Érdekesség, hogy a Szabadkikötő két hónapja nyert utoljára. Drámai végjáték volt az ASR Gázgyár – Csillaghegy összecsapáson. A két csapat egymás elleni mérkőzésein rendre felforrósodik a levegő, és ez most különösen jellemző volt az utolsó percekre. A rendes játékidőben 0-0 volt az állás, majd a hosszabbításban tizenegyeshez jutott a Gázgyár, és a büntetőt Bögér Dávid értékesítette (1-0).

Az 1908 SZAC – Újbuda II mérkőzésen a vendégek már a 6. percben vezetést szereztek, de a házigazda fordított, és Ódor Zoltán, valamint Szabó László két-két góljával biztosan nyert (4-1). Az Inter CDF – MAFC találkozón az utolsó félórában kerekedett felül a listavezető, és így továbbra is százszázalékos (2-0). A vendégek sikerével zárult a Rákosszentmihály – Pestszentimre összecsapás (1-3).

Lázár L.

Budafokon nyert az Ikarus BSE
2014-11-17

A BLSZ I. osztály 14. fordulójában a legnagyobb érdeklődés a Budafok – Ikarus BSE összecsapás iránt nyilvánult meg. A rangadó tétje volt, hogy megőrzi-e a dobogó harmadik fokán elfoglalt helyét az Ikarus, vagy helyet cserél a Budafok együttesével. Nos, a három pontot a vendég Ikarus szerezte meg (0-2). A Testvériség – KISE mérkőzésen két olyan csapat találkozott, melyek az elmúlt négy fordulóban veretlenek maradtak. A veretlenségi sorozat nem szakadt meg, mert az eredmény döntetlen lett (1-1).

A bajnoki címre pályázó Pénzügyőr csak a hajrában biztosította be a győzelmet az Unione vendégeként. A 80. percben ugyanis még 0-0 volt az állás (0-2). A jelenlegi listavezető, a THSE-Sashalom is csak nehezen nyert a Szent Pál Akadémia ellen (1-0). A győztes találat szerzője a szünetben becserélt Simon Péter volt. Érdekesség, hogy Simon Péter az eddigi 13 őszi mérkőzésén 12 alkalommal csereként lépett pályára, de így is 7 gólnál tart.

A Kelen – Fővárosi Vízművek összecsapáson megosztoztak a csapatok a pontokon (1-1). Sokáig szoros volt az RTK-VASLÓ – Ferencvárosi FC mérkőzés, végül a hajrában belendült a hazai csapat (3-0). A Hegyvidék – Voyage találkozón már az első negyedóra végén kialakult a végeredmény (1-0). A három pontot jelentő találat szerzője Csillag András volt, aki most talált be először ezen az őszön az ellenfél kapujába.

A 43. sz. Építők –RAFC mérkőzés 3-1-es hazai vezetésnél, negyedórával a befejezés előtt, nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadt.

Lázár L.

Dobogós helyen az újonc BVSC-Zugló
2014-11-14

Az elmúlt két hétben pótolta két korábbról elhalasztott mérkőzését a BLSZ II. osztályban újonc BVSC-Zugló együttese. Mindkét összecsapást megnyerték a zuglóiak, és 24 pontjukkal felléphettek a dobogó harmadik fokára.

A 8. fordulóból elmaradt, szintén újonc II. Kerület UFC elleni találkozót még október 30-án vívták. A vendég UFC szerzett vezetést, majd fordított a BVSC. A 84. percben egyenlített a Kerület csapata, és már-már úgy érezték, hogy ponttal távozhatnak Zuglóból, de egy perccel később Erdő-Lahner Tas megszerezte a BVSC harmadik gólját, ami a győzelmet jelentette (3-2).

Az 1. fordulóból elhalasztott BVSC-Zugló –MAFC összecsapásra november 13-án került sor. A zuglói gárda biztosan nyert (3-0). Már az első félidőben 2-0 volt az állás Erdő-Lahner Tas két találatával, aki immár 10 gólos, és holtversenyben vezeti a BVSC házi góllövő listáját Turcsán Richárddal. A hazaiak harmadik góljának szerzője Zsigmond Kristóf volt, neki ez volt az első gólja ebben az idényben.

 Lázár L.

Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2014-11-12   Megyei válogatottak tornája
 2014-11-11   A Közterület megállította az 1908 SZAC menetelését
 2014-11-10   Budafoki bravúr a Pénzügyőr ellen
 2014-11-05   Négy csapat még veretlen a BLSZ III. osztályban
 2014-11-04   Bodnár Miklós (RSC) négyszer volt eredményes
 2014-11-03   Döntetlen a Tintahalak – Ikarus rangadón