MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Két gólt szerzett a RAFC edzője Vörös Péter
2014-09-01

A BLSZ I. osztály 3. fordulójában a listavezető Pénzügyőr nagy küzdelem után három ponttal távozott a Kelen otthonából (1-2), és így a pasaréti gárda három meccsből mindhármat megnyerve őrzi első helyét a táblázaton. A Fővárosi Vízművek csapata viszont harmadszor is döntetlent játszott. Most az újonc KISE együttesét fogadták, és a találkozón nem született gól. Döntetlenre végződött a Budafok – Hegyvidék összecsapás is (1-1). A házigazda a 12. percben vezetést szerzett, a vendégek egy perccel később egyenlítettek, és a találkozó hátralévő időszakában már nem esett újabb gól.

A RAFC esélyesebb volt a Ferencvárosi FC ellen, de arra vélhetően kevesen számítottak, hogy gólzáporos győzelmet arat (6-1). Az első félidő végéig szoros volt a mérkőzés, ám ekkor egy kiállítás miatt tíz főre csökkent az FFC létszáma, és ettől kezdve a hazaiak irányítottak. A győzelemhez a RAFC játékos-edzője Vörös Ferenc két góllal járult hozzá. Húsz perc alatt kialakult a végeredmény a Testvériség – Voyage mérkőzésen (1-1). A vendégek vezettek, de gyorsan egyenlített a hazai együttes. Jól kezdte a bajnoki évet a THSE-Sashalom csapata. Az eddigi két meccséből mindkettőt megnyerték, és még gólt sem kaptak. Ebben a fordulóban az Unione vendégeként léptek pályára, és fölényes győzelmet arattak (0-5).

Bővelkedett izgalmakban az RTK-VASLÓ – Szent Pál Akadémia találkozó. A 10. percben a vendégek kapusa Laky Dániel szabálytalankodott, és ezért a játékvezető kiállította. Az Akadémia együttesének nem volt cserekapusa, ezért a kispadon ülő egyik mezőnyjátékost, Lengyel Szabolcsot cserélték be - Bőkuti Hubát váltotta -, és ő védett a hátralévő 80 percben. A hajrában az RTK csapatából is kiállított egy játékost a játékvezető, de ez már nem befolyásolta az eredmény alakulását. (4-1). Az Ikarus BSE öt nap leforgása alatt két győzelmet aratott, mindkettőt idegenben. Szerdán pótolták a Testvériség ellen halasztott találkozót, és három ponttal távoztak onnét (0-2). Most ismét vendégként léptek pályára, és Szécsi Márk fejesgóljával – a gólszerző két hét múlva lesz csak 19 éves – nyertek az újonc 43. sz. Építők otthonában (0-1).  

Lázár L.
A VI. Future Cup győztese a Trencin csapata
2014-08-29
Az MLSZ Budapesti Igazgatósága és a XVI. kerületi önkormányzat támogatásával immár hatodik alkalommal került megrendezésre U12-es korosztályban a Future Cup. Az Ikarus BSE sporttelepén zajló eseményen 18 csapat lépett pályára, és döntőt a szlovák FK AS Trencin és az angol Fulham FC együttesei vívták. A finálé játékvezetője a 2010-es világbajnokságon Kassai Viktor asszisztenseként közreműködő Vámos Tibor volt, és az összecsapást a Trencin gárdája nyerte. A 3. helyért lejátszott mérkőzést az FK Partizan nyerte az MSK Zilina ellen. A mezőnyben öt magyar csapat – FC Budapest I. és II. valamint a DVSC, Videoton, és a Dinamo Star – szerepelt, közülük a házigazdák együttese, az FC Budapest volt a legjobb, az 5. helyen végzett. A legjobb magyar mezőnyjátékosnak járó különdíjat Szetei Philip (FC Budapest I.) vehette át.

A szervezők elhatározták, hogy jövőre is megrendezik a tornát. Az idei eseményen a támogató XVI. kerületi önkormányzatot Kovács Péter polgármester, dr. Csomor Ervin alpolgármester, míg az MLSZ Budapesti Igazgatóságát Medák Sándor, a Fegyelmi Bizottság elnöke képviselte. Megállapodtak abban is, hogy a VII. Future Cup médiatámogatója a Pestifoci honlap lesz.

Lázár L.
Rákosszentmihály: két mérkőzésen tíz gól
2014-08-27
Nagyszerűen kezdte az idényt a BLSZ II. osztályban a Rákosszentmihályi SC együttese. Az előző bajnoki évben a kiesés elkerüléséért küzdöttek, most viszont két győzelemmel rajtoltak, és mindkét meccsen öt-öt góllal terhelték meg az ellenfelek hálóját. A 2. fordulóban az ESMTK II. vendégei voltak, és már az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert, és végül az erzsébetiek sem úszták meg öt kapott gól alatt (2-5).

-Új edzője van a csapatnak Kovács Imre személyében, és sikeres rajtban a változásnak fontos szerepe van – mondta Lohn János, az RSC elnöke – Kovács Imre az Ikarus utánpótlásánál dolgozott, de van tapasztalata felnőtt csapatnál is. Jó edzéseket tart, és amíg korábban csak néhány játékos járt edzésekre, most szinte mindenki ott van. Ez az eredményességben is megmutatkozik.

A forduló meglepetései közé tartozik, hogy az újonc Csep-Gól FC nyert a Csillaghegy ellen (4-1). Péli Norbert, aki a jövő hónapban lesz 20 éves, mesterhármassal járult hozzá csapata sikeréhez. A szintén újonc BVSC-Zugló bemutatkozása – az 1. fordulóban halasztottak – viszont nem sikerült, az elmúlt évben még I. osztályú Inter CDF vendégeként vesztettek (3-1). A hazaiak már a 2. percben vezetést szereztek, majd egyenlített a 11. percben a BVSC, de ezután fölénybe került az Inter, és az RSC gárdájához hasonlóan két győzelemmel rajtoltak.

A nagy érdeklődéssel várt Budatétény – ASR Gázgyár összecsapás a vendégek sikerét hozta (0-3). A Budatétény így továbbra is pont nélküli. A Nagytétény viszont megszerezte második győzelmét is, most a Pestszentimre vendégeként (1-2). A Nagyszénásról a nyáron igazolt Simon László az első félidőben két perc alatt két gólt szerzett. Szünet után szépített a hazai csapat, de egy kiállítás miatt a 61. perctől tíz főre fogyatkoztak, és az egyenlítés már nem sikerült. A Szabadkikötő – Közterület találkozón a 74. percben még 0-1 volt az állás, az utolsó negyedórában azonban a vendégek öt perc leforgása alatt három góllal terhelték meg a Szabadkikötő hálóját (0-4).

Az Újbuda II – II. Kerületi UFC, és a MAFC – 1908 SZAC mérkőzéseket későbbi időpontban rendezik.  

Lázár L.
Aribi Hassan (Pénzügyőr) mesterhármasa
2014-08-25
Az előző fordulóban aratott fölényes győzelme után most is alaposan megterhelte ellenfele kapuját a BLSZ I. osztályban a Pénzügyőr SE. A szenvedő fél az újonc 43. sz. Építők együttese volt (5-0). A Pénzügyőr így két forduló után remek gólkülönbséggel – 9-0 – vezeti a bajnoki táblázatot. Aribi Hassan mesterhármassal járult hozzá a pasarétiek sikeréhez, míg Szakolczai-Sándor Balázs kétszer volt eredményes. A Pénzügyőr mögött a Voyage SE áll a 2. helyen, szintén két meccsből két győzelemmel. A 2. fordulóban az RTK-VASLÓ csapata ellen nyertek (2-0).

A Fővárosi Vízművek – Hegyvidék összecsapás döntetlenre végződött (1-1). Sokáig úgy tűnt, hogy a Vízművek otthon tartja a három bajnoki pontot, ám a Hegyvidék a 88. percben egyenlített. A Vízművek gárdáját kísértette a múlt, hiszen egy héttel korábban szintén az utolsó pillanatokban buktak nyert állásból, és meg kellett elégedniük az egy ponttal. Az újonc KISE az esélyesebb RAFC együttesét fogadta, és a papírformának megfelelő eredmény született (0-2).

A THSE-Sashalom – Budafok mérkőzésen, akárcsak az előző bajnoki év hajrájában, most is a Tintahalak nyert (1-0). A Szent Pál Akadémia – Unione találkozón az Unione szerzett vezetést, majd egy kiállítás miatt a hajrában tíz emberrel játszó Akadémia fordított, és megnyerte a mérkőzést (2-1). Drámai fordulatokban bővelkedett a Ferencvárosi FC – Kelen összecsapás. A második félidőben a vendégek büntetőből szereztek vezetést, ezután az FFC-ből három játékos is a kiállítás sorsára jutott. Az FFC egyenlített, majd ismét a Kelen vezetett, de végül a 90. percben a nyolc emberrel játszó házigazda pontot mentett (2-2).

A Testvériség – Ikarus BSE mérkőzést augusztus 27-én rendezik.

Lázár L.
Pályán a Hegyvidék, a Kelen és az FFC
2014-08-21
A BLSZ I. osztályban a nyitó fordulóból négy mérkőzést későbbi időpontra halasztottak, így több csapat számára a 2. forduló jelenti a 2014/2015-ös idény rajtját. Ezen csapatok közül három – Hegyvidék SE, Ferencvárosi FC, Kelen SC – pénteken rendezi a 2. fordulóra kiírt találkozót. A Hegyvidék gárdája a Fővárosi Vízművek otthonába látogat. Az esélyekről a vendégek szakvezetője, Bajzik József beszélt:

-Az előző bajnoki idényben ősszel és tavasszal is a Vízművek nyert, most is esélyesebbek. Mellettük szól a hazai pálya előnye, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, az elmúlt héten döntetlent játszottak a RAFC vendégeként, és sokáig úgy tűnt, akár győzhetnek is. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel megyünk ki a pályára. Tőlünk a nyári átigazolási időszakban többen távoztak, de jöttek is. Az újak közül a legismertebb Hegedüs Norbert, aki az NB III-as Budaörstől érkezett. A hazai bajnoki meccseinket továbbra is a Siketek sporttelepén rendezzük.

A másik pénteki mérkőzés a Ferencvárosi FC – Kelen SC összecsapás lesz. Az FFC-nek új edzője van az egykori élvonalbeli Váczi Zoltán személyében. Az előző bajnoki évben ősszel a Kelen nyert vendégként, ám tavasszal az FFC távozhatott három ponttal a Kelen pályáról. A Kelen csapatában a játékosállományban jelentős változás történt, az elmúlt évi csapatból nem sokan maradtak.

-Az utánpótlásból felkerült tíz fiatal a felnőtt csapat keretébe – mondta Lénárt László, a Kelen SC edzője – Érkezett néhány rutinos labdarúgó is, közülük kiemelném Vörös Ferencet, aki Budatétényből jött. Az előző bajnoki évben rezgett a léc, szerencsére megmaradt az I. osztályú tagságunk. Különösebb cél nem lehet az átalakított fiatal csapatunktól, mint a biztos bennmaradás. Ezek a 18-19 éves fiúk ügyesek, ám a koruk miatt még hullámzó a teljesítményük. Idő kell ahhoz, hogy felvegyék a BLSZ I. osztály ritmusát. Szeretnénk sikeresen kezdeni az új bajnoki idényt, és ettől a fiatal csapatunktól az FFC ellen a döntetlen már jó eredmény lenne.

Lázár L.
Nyolc gól a Szabadkikötő – Pestszentimre mérkőzésen
2014-08-19
A BLSZ II. osztály 2014/2015-ös idényének első fordulójából két találkozót, a II. Ker. UFC – Közterület SC és a BVSC-Zugló – MAFC összecsapásokat későbbi időpontra halasztották, és a megrendezett hat mérkőzésen több érdekes eredmény született. Ide kell sorolni a Rákosszentmihály – Újbuda II. találkozót, melyen az RSC alaposan visszavágott a tavaszi vereségért (5-0). Gólzáport láthattak a nézők a Szabadkikötő – Pestszentimre összecsapáson. A vendégek már elhúztak 4-0-ra, amikor a Szabadkikötő rendezve sorait, szorossá tette az eredményt. Sikeresnek bizonyultak a házigazda cseréi, mert a szünet után pályára lépő Marsi János, valamint Baksa Sándor is gólt szerzett, és a 85. percben 3-4 volt az állás. Többen arra gondoltak, hogy a hazaiaknak sikerül az egyenlítés, ám a 88. percben Egry Zoltán bebiztosította csapata győzelmét (3-5). Egry Zoltánnak, aki nyáron tért vissza a KISE együtteséből, zsinórban ez volt a harmadik találata a meccsen.

Nagy érdeklődés kísérte a rangadót, az ASR Gázgyár – Inter CDF SE mérkőzést. A Gázgyár az előző bajnoki évben sokáig esélyes volt a feljutásra, míg az Inter csak a pontlevonások miatt esett ki a BLSZ I. osztályból. A találkozó végül a vendégek sikerét hozta (0-2). Hasonlóan nagy volt az érdeklődés a szomszédvárak összecsapásán, a Nagytétény – Budatétény találkozón. Az I. osztályból kiesett Nagytétény otthon tartotta a három bajnoki pontot (2-1). A győzelmet jelentő találatot a 70. percben a 19 éves Hirsch Zoltán szerezte, aki nyáron került Diósdról Nagytéténybe.

 Folytatta tavasszal megkezdett remek sorozatát az 1908 SZAC gárdája. A szentlőrinciek az előző bajnoki év hajrájában, zsinórban hat győzelmet arattak, és győzelemmel kezdték az új idényt is. A szenvedő fél a Csillaghegyi MTE együttese volt (1-0). Az újoncok találkozóján, a Csep-Gól FC – ESMTK II. mérkőzésen megosztoztak a csapatok a pontokon (1-1). Érdekesség, hogy a hazaiak a 93. percben szerezték pontot érő góljukat Horváth Géza jóvoltából.
Lázár L.
Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2014-08-18   Fölényes Pénzügyőr győzelem a nyitányon
 2014-08-15   6. Future Cup utánpótlás torna
 2014-08-14   Négy mérkőzéssel rajtol a 2014/2015-ös bajnoki év
 2014-08-13   Évadnyitó értekezlet a BLSZ-ben
 2014-08-11   Az Ikarus BSE továbbjutott a Magyar Kupában
 2014-08-08   A Csillaghegyi MTE magasabb osztályba készül
 2014-08-07   Tizenkét új játékos Nagytétényben
 2014-08-05   Kétéves terv Budatétényben