MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Négy százszázalékos csapat a TNT 3. fordulója után
2015-01-27

Az 5. Téli Nagypályás Torna 3. fordulója után még négy csapat büszkélkedhet azzal, hogy mindhárom mérkőzését megnyerte. Nem vesztett pontot a „B” csoportban az Unione FC, a „C” csoportban a Pestszentimre I., míg a „D” csoportban az Airnergy és a Szigetgyöngye.

Az „A” csoportban nincs százszázalékos csapat, de három még veretlen. A 3. fordulóban némi meglepetésre a Pestszentimre II. biztosan nyert az Ikarus BSE ellen (5-0), és vezeti a csoportot. A Zsámbék is megőrizte veretlenségét, győzött a MAFC ellen (3-0). A csoport harmadik veretlenje, az RKSK II. számára nem jelentett különösebb gondot a Kormányőr II. együttese (6-2).

A „B” csoportban rangadót játszottak, és az Unione FC legyőzte a Mátyásföld gárdáját (5-1). A forduló nagy meglepetését ebben a csoportban az 1908 SZAC I. csapata szolgáltatta a Szent Pál Akadémia elleni fölényes győzelmével (5-0). A Csillaghegyi MTE II. a még pontnélküli Istenhegy együttesénél bizonyult jobbnak (4-2).

A „C” csoportban a Pestszentimre I. harmadik győzelmét is megszerezte, a szenvedő fél a címvédő Nagytétény csapata volt (3-0). Jól szerepel az Újpesti Haladás, most a két évvel korábbi TNT győztes Testvériség együttesét győzték le, és a 2. helyen állnak a csoportban (5-2). A Hallássérültek válogatottja megszerezte első győzelmét, az 1908 SZAC II. ellen nyertek (5-2).

A „D” csoportban továbbra is száguld az Airnergy és a Szigetgyöngye együttese. Az Airnergy a Kormányőr I. felett diadalmaskodott (3-1), míg a Szigetgyöngye gólzáporos találkozón győzte le a Goldball 94 FC csapatát (7-4). Ez utóbbi összecsapáson a mezőny legjobbja Boros Roland volt, aki öt góllal járult hozzá a sikerhez, és két gólpasszt is adott. Február 1-jén vasárnap, az Airnergy és a Szigetgyöngye találkozik egymással, és ez a mérkőzés a TNT 4. fordulójának legizgalmasabb összecsapásának ígérkezik. Meglepetésre a BEAC a Csillaghegyi MTE I. ellen szerezte meg első győzelmét (3-1).    

Lázár L.

Wágner Ádám lett a Voyage SE edzője
2015-01-26

Az őszi idény végén már biztossá vált, hogy tavasztól új edző irányítja a BLSZ I. osztályban szereplő Voyage SE együttesét. Az addigi edző, Bajnóczi Tamás az SE elnöke lett, és helyét a kispadon Wágner Ádám foglalta el.

Az új edző 28 éves, és legutóbb Diósgyőrben edzősködött ikertestvérével, Wágner Gáborral együtt. A Wágner ikrek 18 éves koruk óta edzősködnek, és mindig Ádám volt a vezető edző, Gábor pedig a segítője. Wágner Ádám szerint ennek a felállásnak prózai oka van, ő három perccel korábban látta meg a napvilágot, mint Gábor.

A Wágner testvérek a 2013/2014-es bajnoki évben a BLSZ II. osztályú ASR Gázgyár szakmai munkáját irányították, és az ősz nagyszerűen sikerült, esélyesek voltak a feljutásra. Tavasszal azonban megtorpant a Gázgyár, és az edzői páros felajánlotta lemondását. Ezt követően kerültek a Diósgyőr utánpótlásához. A Voyage csapatához csak Wágner Ádám írt alá szerződést, és a felnőttek mellett az utánpótlásért is felel. Wágner Gábor maradt Diósgyőrben.

A Voyage háza tájáról érkezett az a hír is, hogy a Budapest válogatottban is szereplő Paholics Máté a Budafok LC együtteséhez igazol. A 26 éves labdarúgó ősszel négy gólt szerzett a Voyage színeiben.

Lázár L.

Hetven gól a TNT 2. fordulójában
2015-01-22

A Téli Nagypályás Torna 2. fordulójában a 12 mérkőzésen 70 gól esett. A legeredményesebb az Unione gárdája volt, 14 találatot értek el az Istenhegy ellen. Kitett magáért a MAFC (11 gól), a Pestszentimre II. (10), és az Airnergy sem állt meg 9 gólig.

Az „A”-csoportban némi meglepetésre a többségében fiatalokat szerepeltető Ikarus BSE csak döntetlent játszott az RKSK II együttesével (3-3), de maradtak veretlenek, akárcsak a szintén döntetlent játszó Pestszentimre II, melynek ellenfele a Zsámbék volt (1-1). A csoport harmadik mérkőzésén a MAFC elgázolta a Kormányőr II. együttesét (11-1).

A „B”-csoportban az Unione „kiütötte” az Istenhegy csapatát (14-0), és a fölényes győzelemhez Keresztes Botond négy, Földes Gábor három góllal járult hozzá. A csoport rangadójának számító Mátyásföld – Szent Pál Akadémia összecsapást az MLTC nyerte (2-1). Meglepetés, hogy az 1908 SZAC I. csak döntetlent ért el a Csillaghegyi MTE II. ellen (1-1).

A „C”-csoportban nagy meglepetésre az Újpesti Haladás nyert a címvédő Nagytétény ellen (2-1). A két évvel korábbi TNT győztes Testvériség erejéből is csak döntetlenre tellett a Hallássérültek ellen (2-2). A Pestszentimre I. meg sem állt tíz gólig az 1908 SZAC II. gárdájával vívott találkozón (10-0). A tíz gólból ötöt Kató Sándor szerzett.

A „D”-csoportban még két száz százalékos csapat van, az Airnergy és a Szigetgyöngye. A Csillaghegyi MTE I. feledtette az 1. fordulóban elszenvedett vereséget, most a második félidőben nyújtott jó teljesítményével győzte le a Kormányőr I. csapatát (3-0). A Szigetgyöngye a BEAC együttesénél bizonyult jobbnak (2-0), míg az Airnergy kilenc góllal terhelte meg a Goldball 94 FC hálóját (9-0). A kilenc gólból Pándi Bence négyet szerzett.

Lázár L.

BVSC-Zugló és Mészöly FS siker az UP tornán
2015-01-21

A BLSZ hagyományos téli utánpótlás tornáján döntőjéhez érkezett az U9-es és az U10-es korosztály sorozata. A mérkőzések színhelye a Budafoki MTE tornacsarnoka volt, és a döntőbe a már korábban lejátszott selejtezők után négy-négy csapat került, ahol kőrmérkőzés után alakult ki a végső sorrend.

 Az U9-es korcsoportban a BVSC-Zugló együttese végzett az élen. A zuglóiak az első fordulóban vereséget szenvedtek a Mészöly Focisuli csapatától, majd nyertek a CsHC 94 SE ellen, és a záró fordulóban a két győzelmet szerző Ikarus BSE következett. Az Ikarus számára már az egy pont is elegendő lett volna az első helyhez, de nagy küzdelemben a BVSC győzött 3-2-re. Így mindkét csapatnak hat-hat pontja volt, és az egymás elleni eredmény döntött a zuglóiak javára. A harmadik helyet a CsHC szerezte meg, miután a záró fordulóban 2-0-ra nyert a Mészöly FS ellen.

Különdíjban részesültek a csapatok legjobbjai, és ők a következők voltak: Schmidt Balázs (BVSC), Balogh Zsombor (Ikarus), Sándor Csongor (CsHC), Pálvölgyi Patrik (Mészöly).

Az U10-es korosztályban a Mészöly Focisuli és az Újbuda Kft két-két győzelemmel várhatta a befejező fordulót. A Mészöly FS biztosan nyert 3-0-ra, és pontveszteség nélkül végzett az első helyen. A harmadik helyet az Ikarus BSE szerezte meg, miután az utolsó mérkőzésen legyőzte a Szent Pál Akadémia gárdáját.

Ebben a korcsoportban különdíjat kapott Scheidl Bernát (Mészöly FS), Vidnyászki Mátyás (Újbuda), Major-Nemes Kristóf (Ikarus), Bozsik Belián (Szent Pál Akadémia).

Az ünnepélyes díjkiosztóra felsorakozott csapatokat Halászi Ferenc, a torna főszervezője üdvözölte, majd Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója, Kiss László a BLSZ szakmai igazgatója, és Antal Péter grassroots koordinátor átadta a díjakat és az ajándékokat.

Lovász Tamás István igazgató gratulált a győzteseknek, és külön megköszönte a csapatokban szereplő gyerekek szüleinek a támogatását.

-Ez a döntő is azt igazolta, hogy népszerű a BLSZ téli utánpótlás teremtornája, és folytatni kell a jövőben is – mondta zárásként az igazgató – A budafoki tornacsarnokban ideálisak voltak a körülmények, és ez is hozzájárult a sikeres rendezéshez. Találkozunk legközelebb májusban, a BLSZ Pünkösdi Gyermek Tornáján.  

Lázár L.

Meglepetések és gólokban gazdag meccsek a TNT nyitányán
2015-01-15

Elkezdődött a Csillaghegyi MTE szervezésében, a BLSZ támogatásával zajló 5. Téli Nagypályás Torna (TNT). A nyitó fordulóban az elnevezés akár Tavaszi Nagypályás Tornára is módosulhatott volna, mert kellemes, tavaszias időben léphettek pályára a csapatok a Siketek sporttelepén. A nyitányon több meglepetés is született, és gólokban gazdag összecsapásokat is láthattak a nézők.

Az „A” csoportban érvényesült a papírforma, a nagy esélyes Ikarus BSE számára nem okozott gondot a Kormányőr II. legyőzése (5-0), és a 2. fordulóban megerősítheti vezető helyét, mert az RKSK II. lesz az ellenfele.

A „B” csoportban az Unione, az MLTC, és a Szent Pál Akadémia is győzelemmel kezdett. Itt meglepetésre az MLTC nyert az 1908 SZAC ellen (2-0), ezzel a Mátyásföld visszavágott az előző évi bajnokság utolsó fordulójában elszenvedett vereségért. Akkor a SZAC győzött, és a vereséggel az MLTC kiesett. Ebben a csoportban, a 2. fordulóban rangadó lesz, az MLTC a Szent Pál Akadémia együttesével méri össze erejét.

A „C” csoportban a TNT 2013-as évi győztese nyolc góllal terhelte meg az 1908 SZAC II. hálóját (8-1), és a nyolc gólból Lőrincz Péter hármat szerzett.

A „D” csoportban meglepetésre az Airnergy FC jobbnak bizonyult az esélyesebb, de több rutintalan fiatallal pályára lépő Csillaghegy gárdájánál (5-2). Érdekesség, hogy az Airnergy két büntetőt is lőhetett, ám az egyik kimaradt. A Pest megyei bajnokságban szereplő Szigetgyöngye magabiztosan győzött a Kormányőr II. ellen (6-3), és a sikerhez Boros Roland mesterhármassal járult hozzá.

Lázár L.

Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2015-01-13   Második lett Budapest játékvezető válogatottja
 2015-01-09   60 csapat a BLSZ utánpótlás tornán
 2015-01-07   Január 9-én kezdődik az 5. Téli Nagypályás Torna
 2015-01-06   300 gyerek a III. Puebla Kupa utánpótlás tornán
 2015-01-05   A Budafoki LC nyerte a téli teremtornát