MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

22. Kovács Gábor emléktorna
2015.08.03

A RAFC immár 22. alkalommal rendezi meg a Kovács Gábor emléktornát augusztus 7-én és 8-án a Pirosrózsa úti sporttelepen. Kovács Gábor a RAFC labdarúgója volt, aki 21 évesen 1993 nyarán a Maglód elleni barátságos mérkőzésen, a pályán esett össze, és ott érte a halál. Varga Ferenc sporttörténész, az újjászervezett RAFC egyik alapítója, és volt szakosztályvezetője javasolta 1994-ben, hogy évente rendezzenek tornát a fiatalon elhunyt játékosuk emlékére.

A 22. Kovács Gábor emléktornán a házigazda RAFC mellett pályára lép a Taksony, a Kistarcsa, és a Gyömrő csapata. Augusztus 7-én, pénteken előbb a Kistarcsa – Taksony összecsapásra kerül sor 16 órakor, majd megkoszorúzzák Kovács Gábor emléktábláját. Ezt követően játszák a RAFC – Gyömrő mérkőzést 18 óra kezdettel.

Augusztus 8-án, szombaton előbb a pénteki mérkőzések vesztesei mérkőznek a 3. helyért, majd a két pénteki győztes vívja a döntőt.
Lázár L.
Csoportbeosztó megbeszélés a BLSZ-ben
2015.07.29

Az egyesületek képviselőinek jelenlétében elkészült a bajnoki osztályok csoportjainak beosztása az MLSZ Budapesti Igazgatóságán. Lovász Tamás István igazgató megnyitója után Bodoki József a BLSZ Versenybizottságának elnöke ismertette a tervezetet.
 
A BLSZ I. osztály bajnoka a Pénzügyőr SE feljutott az NB III-ba, onnét viszont nem volt budapesti kieső, így egy hely felszabadult. Kiesett az RTK-VASLÓ és a Kelen SC, feljutott a II. osztályból az Inter CDF és az ASR Gázgyár, és a megüresedett helyre a kiírás értelmében a BLSZ II. osztályban a harmadik helyezett Műegyetemi FC volt a jogosult. A felkérést a Műegyetemi FC elfogadta, így ősztől a BLSZ I. osztályban szerepelhetnek.
 
A BLSZ II. osztályban két üres hely maradt, mivel a Műegyetemi FC feljebb lépett, és a III. osztály 1. csoportjának bajnoka, a Pestszentimre II. nem juthatott fel, tekintettel arra, hogy az egyesület első csapata BLSZ II. osztályú. A Pestszentimre II. helyére a Chinoin együttese léphetett volna, mint az osztály legjobb 2. helyezettje, de nem neveztek. A kiírás értelmében így a kiesők közül bennmaradhatott a Budatétény és a II. Ker. UFC.
 
A BLSZ III. osztályban három 14-es csoportban zajlik majd a bajnokság, míg a IV. osztályban négy csoport lesz, és a 4. csoportba csak tartalék csapatok kerültek. Az utánpótlás bajnokság öt korosztály lesz, U14, U15, U16, U17 és U19. A Bozsik-program várhatóan az előző évihez hasonló formában zajlik majd.

A zárszóban Lovász Tamás István igazgató elmondta, hogy a BLSZ I. és a II. osztályban a bajnoki rajt augusztus 15-16-án lesz, és a csapatoknak augusztus 3-ig kell leadniuk a mérkőzések pontos időpontját. A III. és IV. osztályban augusztus utolsó hétvégéjén indul a bajnoki év. A hagyományos évadnyitó értekezlet időpontja augusztus 12. Ekkor kerül sor az MLSZ közgyűlésre a BLSZ küldöttek megválasztására is.  
Lázár L.
Edzőváltás több csapatnál
2015.07.28

Közeledik a 2015/2016-os bajnoki év nyitánya, és több csapat is új edzővel kezdte el a felkészülést. Már az elmúlt idény végeztével megtörtént a változás az Ikarus BSE együttesénél, Krampek Nándort Czinege László váltotta a kispadon. Czinege László a tavaszi szezon közepén vette át a Rákosszentmihály szakmai munkájának irányítását, és sikerült kiharcolni a bennmaradást. Ennek ellenére váltott, és elfogadta az I. osztályú Ikarus ajánlatát. Érdekesség, hogy a szó szoros értelmében edzőcsere történt, mert Krampek Nándor a Rákosszentmihály együttesénél folytatja tovább.
 
A Szent Pál Akadémia gárdájánál csak félévet húzott ki Takács György, a helyét a kispadon a válogatottságig eljutott kapus, Gelei Károly foglalja el. Gelei Károly korábban már edzősködött magasabb osztályban. A Voyage csapatánál Takács Györgyhöz hasonlóan csak a tavaszi idényt töltötte ki Wágner Ádám, akit Farkas Sándor váltott fel.
 
A Ferencvárosi FC együtteséhez egy év után visszatért Hevesi Tamás. Az elmúlt bajnoki idényben nagy volt a mozgás az FFC kispadján. Az idényt Váczi Zoltánnal kezdte a csapat, majd a 4. fordulóban átvette a helyét Ferenczi Attila. A tavaszt viszont már nem vele kezdték, két rutinos játékosuk, Juhász György és Katus István felelt a szakmai munkáért.
 
Öt év után távozott a Budatétény gárdájától Öhler László, és a jövőben a korábbi utánpótlásedző, Kreuz Péter lett az utód, aki legutóbb a Budatétény tartalék csapatát is edzette.
Lázár L.
Öt év után ismét az I. osztályban a Műegyetemi FC
2015.07.27

2010-ben kiesett a BLSZ I. osztályból a MAFC Műegyetemi FC, és az elmúlt öt évben a második vonalban szerepeltek. Három bajnoki évadon keresztül a középmezőnyben végzett a csapat, majd a 2013/2014-es idényben már előrébb lépett a 6. helyre. A legutóbbi bajnoki év viszont már még sikeresebb volt, a 3. helyet szerezték meg. Az őszi szezonban összegyűjtött 24 pont mellé tavasszal 31 gyűlt még össze. Tekintettel arra, hogy a BLSZ I. osztály bajnoka, a Pénzügyőr feljutott az NB III-ba, és abból az osztályból nem volt kieső budapesti csapat, a Versenykiírás szerint a BLSZ II. osztály 3. helyezettje feljebb léphetett.

-Elfogadtuk a felkérést az I. osztályba, és így öt év után ismét a Budapest bajnokság legmagasabb osztályában szerepelhetünk – mondta Werschitz Péter edző – A nevünkben is változás történt, lemaradt a MAFC, és a jövőben Műegyetemi FC néven játszunk. Mindenképpen erősítenünk kell, hiszen az elmúlt bajnoki évben szűkös volt a keretünk. A legnagyobb erősítés az, hogy a bronzérmet szerző csapatból nem távozik senki. A BLSZ I. osztály több más egyesületben futballozó játékos számára is vonzó, vannak jelentkezők, és közel 15 labdarúgót tesztelünk. Eddig két edzőmeccset játszottunk, és igyekszünk a legügyesebbeket kiválasztani. A bajnoki mérkőzéseinket valószínűleg a Siketek új műfüves pályáján rendezzük majd. 
Lázár L.
Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2015-07-01   Bronzérem a négy főváros tornáján