MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Edzőváltás a Vízművek és a Voyage csapatainál
2014-12-19

A téli szünetben ugyan történhet még sok minden, de az már biztos, hogy a BLSZ I. osztályban új edző irányításával kezdi a tavaszi idényt a Fővárosi Vízművek és a Voyage SE csapata. A Vízműveknél nyáron lejárt Schmél László szerződése, és a helyét Fórizs Sándor foglalta el a kispadon. Az új szakvezető mindössze félévet töltött el a csapatnál, tavasztól már nem ő felel a szakmai munkáért.

-Közös megegyezéssel bontottunk szerződést Fórizs Sándorral – mondta Nagy Miklós, a Fővárosi Vízművek elnöke – Már megszületett a döntés, Schmél László visszatér, aki felnőtt csapat mellet az U17 évesek edzője is lesz. Schmél László hosszú évek óta kötődik az egyesülethez, számos siker fűződik a nevéhez.

A Voyage SE csapata Bajnóczi Tamás irányítása mellett 2012-ben a harmadik helyen végzett, majd egy évvel később az ezüstérmet szerezte meg. 2013-ban a bajnoki második hely mellett Budapest Kupát is nyert a Voyage, majd 2014-ben is eljutott a BK-ban a döntőig. A most zajló bajnoki évben a vártnál valamivel gyengébben szerepelt a csapat, ezért a tulajdonos és Bajnóczi Tamás megállapodott a váltásban. Több jelölt is van Bajnóczi Tamás helyére, de a döntés a felkészülési időszak kezdetéig még várat magára.

Lázár L.

Tavaszra maradt az Építők – RAFC mérkőzés
2014-12-16

A BLSZ I. osztályban a hivatalos őszi idényzáró forduló után még maradt két nyitott kérdés. Két korábban félbeszakadt mérkőzés ügyében a Versenybizottság hozott döntést. A Ferencvárosi FC – Unione összecsapás 3-2-es FFC vezetésnél szakadt félbe, és a bizottság az Unione vétkességét állapította meg. Ezért az eredményt megsemmisítették, és a 3 pontot 3-0-as eredménnyel az FFC kapta. Az Unione nem élt a fellebbezés jogával, így a döntés végleges.

A 43. sz. Építők – RAFC találkozó a mérkőzés 77. percében nézőtéri rendbontás miatt szakadt félbe. A Versenybizottság mérlegelve a körülményeket úgy döntött, hogy a mérkőzést újra kell játszani. A kiírás értelmében az őszi fordulóból nem lehet átvinni mérkőzést tavaszra, de itt most kivételt tett a Versenybizottság. A két csapat kérésére hozzájárult, hogy az újrajátszásra 2015. február 26-án kerüljön sor.

Lázár L.

Végleges az 5. Téli Nagypályás Torna mezőnye
2014-12-12

A Sherlock Holmes söröző volt a színhelye a Csillaghegyi MTE szervezésében, a BLSZ támogatásával zajló 5. Téli Nagypályás Torna technikai értekezletének. Véglegesé vált a csoportbeosztás, és csak a sorsolásra vár némi finomítás, ennek határideje december 16. Az előző évhez hasonlóan most is 24 csapat indul, és négy csoportban vívják a selejtezőket. Ez öt fordulót jelent, majd a következik az elődöntő, és végül a 7. fordulóban a döntő és helyosztók. A mérkőzések színhelye a Siketek sporttelepe lesz. A TNT nyitánya 2015. január 10-e és február 22-én zárul.

A mostani 24 csapatból hat eddig minden alkalommal ott volt a TNT mezőnyében. Ezek a Csillahegyi MTE, a Szent Pál Akadémia, az 1908 SZAC KSE, a Testvériség (2013-as győztes), a Pestszentimrei SK, és az Istenhegyi FC. Újonc a TNT-n az Unione FC, a Zsámbéki SK (Komárom-Esztergom megyei csapat), és az Airnergy U21.

A technikai értekezleten Boldizsár Imre, a TNT egykori megálmodója, a Csillaghegyi MTE elnöke ismertette a legfontosabb szabályokat. Mérkőzésenként minden csapat 22 játékost szerepeltethet, és cserélni folyamatosan lehet. Visszacserélési lehetőség nincs, de a piros lappal kiállított játékos helyére beállhat cserejátékos, ha van még a kispadon csere. Sportorvosi igazolás nem szükséges, de a játékosnak aláírásával kell igazolnia, hogy saját felelősségére lép pályára. A csapatok szerepeltethetnek olyan játékosokat is, akiknek átigazolása folyamatban van.

A TNT győztese egy évig őrizheti a vándorserleget, és az első három helyen végző csapat kupát kap. Külön kis kupákat vehet át valamennyi induló csapat. Különdíjat kap a TNT legjobb kapusa, a legjobb mezőnyjátékos, valamint a gólkirály. A díjakat a BLSZ biztosítja, és az Igazgatóság hozzájárul a játékvezetői költségekhez is. Az előző évhez hasonlóan a BLSZ játékvezetői tanfolyamának hallgatói számára a TNT jelenti a gyakorlati foglalkozást.

Lázár L.

Változás a TNT nyitó fordulójában
2014-12-10

Lezárultak a nevezések a Csillaghegyi MTE szervezésében, a BLSZ támogatásával zajló Téli Nagypályás Tornára. A sorozat 2015. január 10-én indul, és február 22-ig tart. Az 5. alkalommal megrendezésre kerülő eseményre 24 csapat jelezte részvételét. A csapatok négy csoportban vívják a selejtezőket, majd következik az elődöntő, és a 7. fordulóban a döntő, valamint a helyosztók. Ez azt jelenti, hogy szervezett formában minden résztvevő együttes hét alkalommal lép pályára. A TNT mérkőzéseinek helyszíne az előző négy évhez hasonlóan a Siketek Könyves Kálmán körúti műfüves sporttelepe.

-December 11-én, csütörtökön kerül sor a technikai értekezletre a Sherlock Holmes sörözőben, a Pannónia út 3 alatt – mondta Boldizsár Imre, a Csillaghegyi MTE elnöke – A sorsolás tervezete már elkészült, és ezen a megbeszélésen véglegesítjük. Az indulásnál van egy kis nehézség, mert január 10-e szombat munkanap lett. Ezt már feltettük a CSMTE honlapjára, és arra kérjük a csapatok képviselőit, jelezzék a technikai értekezleten, hogy a szombatra kisorsolt mérkőzéseket a hivatalos nyitó forduló előtti napok valamelyikén vállalják-e. Ha az érintettek közül valaki nem tud megjelenni az értekezleten, akkor egyéb formában jelezze csütörtökig.

Lázár L.

Évzáró az MLSZ Budapesti Igazgatóságán
2014-12-09

Megtartotta a 2014-es esztendő évzáróját a BLSZ. Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója köszöntötte a meghívottakat, a társadalmi elnökség tagjait, és a bizottságokban tevékenykedő aktivistákat. Az ünnepségen a Magyar Labdarúgó Szövetséget Csiki Károly Versenyigazgató képviselte. A vendégek között ott volt többek között a nemzetközileg elismert játékvezető Kassai Viktor, aki rendszeres munkakapcsolatot ápol a BLSZ Játékvezető Bizottságával, valamint Szabó Zsolt FIFA kerettag játékvezető is, mivel az ő pályafutása a BLSZ-ből indult.

Lovász Tamás István az év értékelésekor szólt arról, hogy időnként voltak nehézségek, de ezeken a jelenlévők segítségével sikerült túljutni, amiért köszönet jár, és így a szépség volt többségben. Az igazgató egy személyi változást is bejelentett. Hat és fél év után Besenyei Brigitta megvált a BLSZ-től, és az Igazolási és Átigazolási Bizottság új munkatársa Hoffmann-né Sasvári Anikó lett.

Dr. Török Gábor, az MLSZ Budapesti Igazgatóságának társadalmi elnöke szintén köszönetet mondott a bizottságokban foglalatoskodóknak, és külön elismerően szólt Lovász Tamás István igazgató tevékenységéről. A rendezvényen megjelenteknek a BLSZ ajándékkal kedveskedett.    

Lázár L.

Budapest 2. lett a megyei válogatottak tornáján
2014-12-08

Az MLSZ szervezésében zajló megyei amatőr válogatottak tornáján – második alkalommal került kiírásra – Budapest együttese a székesfehérvári csoportba került. A válogatott jól szerepelt, ám egy adminisztrációs hiba miatt csak a 2. helyen végzett.

A nyitó mérkőzésen az ellenfél Fejér megye válogatottja volt, és Budapest Csabai Tamás (Budafok) tizenegyesből lőtt góljával 1-0-ra nyert. Később ezt a mérkőzést az ellenfél megóvta, mert a Budapest válogatottjában pályára lépett Bacskai Bence (Testvériség), akinek korábban volt profi szerződése a REAC csapatánál, igaz, egyszer sem játszott. A szabály azonban úgy szól, hogy a szerződés számit, mindegy, hogy játszott vagy sem. A megóvott mérkőzés három pontját 3-0 gólkülönbséggel Fejér megye kapta, és még egy pont is levonásra került Budapest válogatottjáról.

Baranya ellen Szentesi Péter (Hegyvidék) góljaival 2-0-ra győzött Budapest. Következett Tolna megye, és 3-0-ra verte ellenfelét Budapest. A gólokat a Budafok játékosai, Kovács Gergely, Csabai Tamás, és Markovics Ádám szerezte. Az utolsó mérkőzésen Somogy megye ellen 0-0 volt az eredmény.

Budapest válogatottja így a pályán a négy mérkőzésből hármat megnyert, egy döntetlenre végződött, és gól sem kapott. Ennek ellenére az óvás miatt csak 2. lett a csapat Fejér megye mögött. A további sorrend: 3. Baranya, 4. Tolna, 5. Somogy. A négyes döntőbe Fejér megye válogatottja került.

Lázár L.

Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2014-12-05   Megyei válogatottak tornája
 2014-12-04   Január 10-én indul a Téli Nagypályás Torna
 2014-12-02   Két veretlen csapat a BLSZ III. osztályban
 2014-12-01   Fölényes győzelemmel zárta az őszt a Pénzügyőr