MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Gólzáporos Pénzügyőr győzelem a Budapest Kupában
2015.03.27

A legjobb négy közé jutásért volt a tét a Budapest Kupa 5. fordulójában. Három mérkőzést lejátszottak, a negyedik összecsapásra, a BVSC-Zugló – Inter CDF találkozóra április 2-án kerül sor.

A legnagyobb érdeklődés a Budafok – Pénzügyőr SE mérkőzés iránt nyilvánult meg, hiszen a bajnokságban ősszel csak a budafokiaknak sikerült nyerniük a listavezető ellen. A kupában a Pénzügyőr alaposan visszavágott a vereségért, és gólzáporos győzelmet aratott (1-6). A hazaiak tartalékosan léptek pályára, és esélyük tovább csökkent azzal, hogy egy kiállítás miatt a 35. percben tíz főre csökkent a létszámuk.

A THSE-Sashalom – 43. sz. Építők találkozón sokáig szoros volt a mérkőzés, majd a hajrában a csereként beállt 18 éves Tóth Henrik, akit télen igazoltak a Tintahalak a RAFC csapatából, kétszer is betalált az Építők kapujába (3-0).

A KISE – RTK-VASLÓ összecsapáson az első negyedórában elhúzott két góllal az RTK. A KISE szépített, de a 74. percben még 1-2 volt az állás. Ezt követően villant Zeis Nicola, két gólt szerzett, akárcsak a BK 4. fordulójában az Unione ellen (3-2). Zeis Nicola a Budapest Kupában immár 5 találatnál tart.

A BK 6. fordulójának sorsolása március 31-én lesz, és a legjobb négy között már ott van a THSE-Sashalom, a Pénzügyőr SE, valamint a KISE. Az elődöntő negyedik résztvevője a BVSC-Zugló – Inter CDF mérkőzés továbbjutója lesz. A 6. forduló játéknapjai április 8 ás 9. A BK döntőjét április 22-én játszák Csepelen.
Lázár L.
Rangadót nyert az 1908 SZAC a Gázgyár ellen
2015.03.25

A BLSZ II. osztály 19. fordulójában a legérdekesebb összecsapásnak az 1908 SZAC – ASR Gázgyár találkozó ígérkezett. Mindkét csapat esélyes arra, hogy a feljutást jelentő 2. helyen végezzen, de a tavaszi nyitány egyiknek sem sikerült úgy, ahogy tervezte, egy-egy pontot szerzett mindkét gárda. A rangadót a SZAC nyerte a negyven évéhez közeledő Gálvölgyi István fejes góljával (1-0).

Az ősszel nyeretlen ESMTK II. ismét győzött, most a Szabadkikötő otthonából távozott három ponttal (1-2). A hazaiak vezettek, de az ESMTK fordított, és a 88. percben a télen igazolt Hoffmann Roland, aki a jövő héten lesz 18 éves, volt a győztes találat szerzője. Az Inter CDF a várakozáson felül teljesítő újonc Csep-Gól FC vendégeként nyert, így az Inter továbbra is százszázalékos (0-2).

Két vereség után győzött a Pestszentimre, az ellenfél a Közterület együttese volt (1-0). A győzelmet jelentő gól szerzője a 8. percben a télen igazolt Cseri László volt, aki most mutatkozott be új csapatában. A feljutó helyre pályázó BVSC-Zugló jobbnak bizonyult a kieső helyen tanyázó Budatétény ellen (2-0). A Nagytétény – Újbuda II. mérkőzés hazai győzelmet hozott (2-1). A tétényiek második gólját a télen, az Istenhegy együtteséből igazolt Csaba Zoltán lőtte, és így két meccsen kétgólos.

Továbbra is lendületben van a MAFC együttese, gólzáporos győzelmet aratott a Rákosszentmihály vendégeként (0-6). Hauber Patrik mesterhármassal járult hozzá a sikerhez. Őrzi tavaszi veretlenségét a Csillaghegy, most fölényesen nyert a II. Ker. ellen UFC ellen (1-4). A házigazda szerzett vezetést, de a 39. percben egy kiállítás miatt tíz főre fogyatkozó CSMTE Molnár Dániel mesterhármasával fordított. 
Lázár L.
A BME nyerte a budapesti egyetemi futsal bajnokságot
2015.03.23

Nyolc csapat részvételével, a BLSZ rendezésében, még az elmúlt év novemberében kezdődött a II. Budapesti Egyetemi futsal bajnokság. A sorozat végeztével az első négy helyezett ismét találkozott egymással, hogy eldöntsék a végső sorrendet.
A Budafoki MTE tornacsarnokában megrendezett final fourban előbb a Budapesti Műszaki Egyetem – Testnevelési Egyetem mérkőzést játszották, és a BME 4-1-es győzelemmel jutott a döntőbe. A másik ágon a Corvinus Egyetem – ELTE összecsapást a Corvinus nyerte 5-2-re. 

A döntőben a BME magabiztosan nyert 4-1-re a Corvinus ellen, és így a budapesti egyetemi futsal bajnokság győztese lett. A bronzmérkőzés eredménye: Testnevelési Egyetem – ELTE 6-3. 

Az ünnepélyes díjkiosztón a dobogón végzett csapatoknak a kupákat és az érmeket Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség elnöke, Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója, valamint Kiss László, a BLSZ szakmai igazgatója adta át.
Lázár L.
Az Építők 0-2-ről fordított a Voyage ellen
2015.03.23

A BLSZ I. osztály 19. fordulójában ismét nyert az Unione FC és az Ikarus BSE, így tavasszal mindkét csapat továbbra is százszázalékos. Megszerezte első tavaszi győzelmét a Testvériség valamint Ferencvárosi FC, és három vereség után először jutott ponthoz az RTK-VASLÓ.

Ebben a fordulóban több olyan összecsapásra került sor, amely kiérdemelte a rangadó minősítést. Ezek közé tartozott az Unione FC – Hegyvidék SE találkozó. A változatos mérkőzésnek az Unione egy hete igazolt játékosa, Fekete Viktor volt a főszereplője, aki két góllal járult hozzá csapata sikeréhez (4-1). Az utolsó félórában egy kiállítás miatt a Hegyvidék létszáma tíz főre csökkent, és így már a vendégek képtelenek voltak szorossá tenni a mérkőzést.

A Fővárosi Vízművek – Budafok találkozón magabiztos budafoki győzelem született (1-4). Az Ikarustól télen igazolt Orbán Levente mesterhármast ért el. Meglepetésre az esélytelenebb Ferencvárosi FC nyert a KISE ellen (2-0). Az eredmény már az első félidőben kialakult.

A RAFC – Pénzügyőr összecsapáson a listavezető már 3-0-ra vezetett, a RAFC a hajrában tette szorossá a mérkőzést (2-3). A Testvériség a zsinórban elszenvedett három vereség után legyőzte Bacskai Bence mesterhármasával a Szent Pál Akadémia együttesét (3-0). Sokáig úgy tűnt, hogy a Kelen meglepi az Ikarus BSE csapatát, hiszen a 69. percben még 1-1 volt az állás. Ezt követően rákapcsolt az Ikarus, és továbbra is tartja a lépést az 1. helyen álló Pénzügyőr együttesével (1-4).

Két gólt szerzett az RTK-VASLÓ a THSE-Sashalom elleni mérkőzésén, míg a Tintahalak egyet sem, mégis döntetlen lett az eredmény. A vendégek egy öngóllal jutottak előnyhöz, ezt egyenlítette ki az RTK, és ezzel először jutott ponthoz tavasszal (1-1). Bővelkedett izgalmakban a 43. sz. Építők – Voyage SE találkozó. A vendégek elhúztak 2-0-ra, majd az Építőknél a 36. percben csereként beállt Bakay Ferenc kétpercnyi játék után gólt fejelt, és ez volt a fordulópont (4-2). Bakay Ferenc egyéként két hete a Pénzügyőr elleni meccsen is csereként ért el gólt, és az a három pontot jelentette az Építőknek.
Lázár L.
Kiesett a címvédő Testvériség a Budapest Kupából
2015.03.20

A legjobb nyolc csapat közé jutásért volt a tétje a Budapest Kupa 4. fordulójának. Az 5. fordulóba 6 BLSZ I. osztályú, és 2 BLSZ II. osztályú együttes jutott. A forduló legnagyobb meglepetését a II. osztály újonca, a BVSC-Zugló szolgáltatta a címvédő Testvériség legyőzésével (2-0). A zuglóiak mellett a másik II. osztályú továbbjutó az Inter CDF volt. Az Inter a Voyage csapatát búcsúztatta a döntetlenre végződött találkozón (1-1), és döntetlen az alacsonyabb osztályúnak kedvez.

Némi meglepetés, hogy a bajnokságban gyengélkedő RTK-VASLÓ biztosan nyert a Hegyvidék vendégeként (0-3). A Csep-Gól – THSE-Sashalom összecsapáson a házigazda létszáma egy kiállítás miatt a 19. percben tíz főre csökkent, ám a 70. percben még így is 3-3 volt az állás. A Tintahalak azonban jól hajráztak, és biztosan jutottak tovább a következő fordulóba (3-7).

A Pénzügyőr – RAFC mérkőzésen már az első félidőben eldőlt az eredmény (3-0). A tavasszal jó formában lévő két együttes, a KISE – Unione FC találkozót a KISE nyerte (2-1). A hazaiak góljait Zeis Nicolas szerezte, és a győzelmet jelentő találat a 82. percben született.

A 43. sz. Építők számára nem jelentett különösebb gondot a Közterület együttese (0-4). Gólzáporos győzelemmel lépett a legjobb nyolc közé a Budafok gárdája. A szenvedő fél a Ferencvárosi FC volt (8-1). Az 53. percben az FFC kapusa Détári István szabálytalankodott, a játékvezető kiállította, és büntetőt ítélt. Ekkor még csak 1-0-ra vezetett a Budafok. Innét kezdve nagyot változott a mérkőzés képe, hengerelt a hazai együttes. Még azt is megengedhették maguknak, hogy a 72. percben a cserekapus Berhidai Zoltán mezőnyjátékosként lépjen pályára, aki öt perc elteltével gólt is szerzett.

A Budapest Kupa 5. fordulójának időpontja március 25 és 26. A négy közé jutásért a következő mérkőzésekre kerül sor: Budafok – Pénzügyőr, KISE – RTK-VASLÓ, BVSC-Zugló – Inter CDF, THSE-Sashalom – 43. sz. Építők.
Lázár L.
Döntő az Egyetemi Futsal Bajnokságban
2015.03.19

Döntőjéhez érkezett a több hónapon át tartó Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság. A versenykiírás értelmében az első négy helyen végzett csapat ismét találkozik egymással. A döntő időpontja március 22, színhelye a Budafoki MTE tornacsarnoka. A részletes programról Antal Péter, a bajnokság főszervezője adott tájékoztatást:

-A döntő 9.45-kor kezdődik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Testnevelési Egyetem összecsapással, ezt követi a Corvinus Egyetem – ELTE találkozó. A két mérkőzés után zenés meglepetés műsort láthatnak a szurkolók, majd előbb a két vesztes csapat játszik a bronzéremért, és végül a két győztes lép pályára, hogy eldöntse a bajnoki címet. A dobogósok serlegeket és érmeket kapnak. Az ünnepélyes díjkiosztó várható időpontja 15 óra 10 perc.
Lázár L.
Az újonc BVSC-Zugló nyert a Gázgyár ellen
2015.03.17

Több meglepő eredmény is született a BLSZ II. osztály 18. fordulójában. Vélhetően kevesen gondoltak arra, hogy az őszt győzelem nélkül, az utolsó helyen záró ESMTK II. a tavaszi nyitányon megtáltosodik, ebben a fordulóban is gólzáporos győzelmet aratott. A szenvedő fél a II. Ker. UFC volt (9-1). Az erzsébetiek harminc perc után lendültek igazán játékba, és a kilenc gólból Rakonczay András hármat szerzett. A II. Kerület mindhárom tavaszi mérkőzését elvesztette, úgy, hogy 19 gólt kapott. A gyenge szereplés következménye, hogy a vezetés közös megegyezéssel szerződést bontott Jaskó András edzővel. A szakmai munkát egyelőre egy háromtagú stáb irányítja.

A Budatétény Pestszentimréről vitte el a három pontot (2-3). A Budatétény szerzett vezetést, majd fordított a hazai együttes, ám a hajrában a tétényiek kerekedtek felül. A Pestszentimre tavasszal kétszer lépett pályára, és mindkétszer vesztett. Gyengélkedik az 1908 SZAC csapata is, tavasszal mindössze egy pontot gyűjtöttek be. Mentségükre szolgál, hogy ebben a fordulóban a százszázalékos Inter CDF vendégei voltak, és a listavezetőnek a SZAC sem jelentett akadályt (2-0).

A harmadik helyre pályázó MAFC és a Csep-Gól FC összecsapása döntetlenre végződött (1-1). Döntetlen lett az Újbuda II – Szabadkikötő mérkőzés is (0-0). A forduló legérdekesebbnek ígérkező találkozóján az újonc BVSC-Zugló a feljutásra pályázó ASR Gázgyár gárdáját fogadta. A 78. percben még a dobogó második fokán álló Gázgyár vezetett, ekkor egyenlített a BVSC, és a hazaiak a rendes játékidő lejárta után következő hosszabbításban, a 92. percben a győztes gólt is megszerezték (2-1). A három pontot jelentő találat szerzője a most télen igazolt 19 éves Bánik Dániel volt.

A Közterület – Nagytétény és a Csillaghegy – Rákosszentmihály mérkőzéseket elhalasztották.
Lázár L.
Száguld az Ikarus BSE és az Unione FC
2015.03.16

A BLSZ I. osztály 18. fordulójában „kiütéses” győzelmet aratott a listavezető Pénzügyőr SE a Kelen SC ellen (7-0). Az 50. percben már négy gól volt az előny, és mind a négy gólt Szakolczai-Sándor Balázs szerezte. Szorosan ott van a Pénzügyőr nyomában az Ikarus BSE, és a két évvel korábbi bajnok mindhárom tavaszi meccsét megnyerte. Ebben a fordulóban a 43. sz. Építők volt a szenvedő fél (2-0).

Nagy küzdelemben nyert a Hegyvidék a Budafok ellen (1-0), és vereségükkel a budafokiak lépéshátrányba kerültek a dobogós helyekért vívott csatában. Egy gól döntötte el a három pont sorsát a Ferencvárosi FC – RAFC összecsapáson is (0-1). A vendégek gólját a házi góllövőlistát vezető Berndt András szerezte, aki immár 11 találatnál tart.

Bővelkedett izgalmakban a THSE-Sashalom – Unione FC találkozó. A vendégek az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, ám a Tintahalak a 85. percben egyenlített. Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a rendes játékidőt követő hosszabbításban, a 92. percben a csereként pályára lépő Fekete Viktor betalált a házigazda kapujába (2-3).

-Fekete Viktor korábban Ausztriában futballozott, a téli szünetben jött hozzánk – mondta Scheer Zoltán, az Unione technikai igazgatója – Időben beadtuk az átigazoláshoz szükséges okmányokat, de hiányzott egy pecsét az osztrákoktól. Ez végül március 13-án, pénteken megérkezett. Nekünk most a péntek 13 nem volt szerencsétlen nap. Ami a tavaszi szereplésünket illeti, három meccsből hármat nyertünk, nincs okunk panaszra.

A KISE – Fővárosi Vízművek mérkőzésen is volt izgalom bőven. A hazaiak már a 3. percben vezetést szereztek, majd a 10. percben Burcsa Norbert a 16-oeson belül gólhelyzetben buktatta ellenfelét. A játékvezető ezért kiállította, és 11-est ítélt, amit a vendégek értékesítettek. A 80 percen át tíz emberrel játszó kőbányaiak a 77. percben ismét vezetéshez jutottak, de a mérkőzés vége előtt három perccel egyenlített a Vízművek (2-2).

Fölényes hazai győzelem született a Szent Pál Akadémia – RTK-VASLÓ kiesési rangadón (4-0). Küzdelmes mérkőzésen szerezte meg a három bajnoki pontot a Voyage SE a Testvériség ellen (1-0). A Testvériség tavasszal még nem lőtt gólt, és mindhárom meccsét elveszette.      
Lázár L.
Tavaszi nyitány a BLSZ III. osztályban
2015.03.12

A Budapest bajnokság két magasabb osztálya után a hétvégén elkezdődik a tavaszi idény a BLSZ III. osztály mindhárom csoportjában.

 Az 1. csoportban változás történt, mert a Pasarét FC visszalépett, és a Versenyszabályzat értelmében az őszi eredményei törlésre kerültek. A csoport létszáma azért maradt 14, mert a Csep-Gól FC II. versenyen kívül benevezett. A tavaszi szezont veretlenül a Pestszentimre II. várhatja az 1. helyről, de ha bajnok lenne, csak akkor léphetne magasabb osztályba, ha a Pestszentimre I. a BLSZ II. osztályból feljutna az I. osztályba. Erre kevés az esély, így a csoport 2. helyezettje lehet a továbbjutó. Erre jelenleg az egyaránt 25-25 pontos Margitsziget és az MFC Favorit csapatainak van a legnagyobb esélye.

A 2. csoportot a Pénzügyőr II. vezeti 30 ponttal, mögötte három 26 pontos csapat foglal helyett, a 33 FC, a BÜSKE, és a Nagytétény II. Ha megnyerné a csoportot a Pénzügyőr II. akkor magasabb osztályba léphetne, mert a Pénzügyőr I. BLSZ I. osztályú.

A 3. csoportban veretlenül áll az élen a Hidegkúti SC 35 ponttal. Hat pont az előnye, de mögötte rendkívül tömör a mezőny. A 2. helyezett 29 pontos Piramis és a 6. helyezett Testvériség II. között mindössze három pont a különbség. A Chinoin és a Zuglói Kinizsi 28-28 pontos, míg az 5. helyen álló Royal ASE 27 pontot gyűjtött össze ősszel.
Lázár L.
Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2015-03-10   Hat ponttal kezdte a tavaszt a MAFC a BLSZ II. osztályban
 2015-03-09   Az újonc Építők nyert a listavezető Pénzügyőr ellen
 2015-03-05   Évadnyitó értekezlet az Öregfiúk bajnokságában
 2015-03-03   Tíz pontra nőtt az Inter CDF előnye a BLSZ II. osztályban
 2015-03-02   Helyet cserélt a dobogón az Ikarus BSE és a THSE