MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Lőrincz László (THSE) mesterhármasa az FFC ellen
2014-04-14
Jól szerepeltek a BLSZ I. osztály élcsoportjához tartozó csapatok a 22. fordulóban. Érdekesség, hogy az első négy helyet elfoglaló együttesek valamennyien vendégek voltak, és három ponttal távozhattak. Az Unione – RAFC találkozón a RAFC már az első félidő közepén elhúzott három góllal. A második játékrész elején feljött a házigazda, de végül a vendégek játékos-edzője Vörös Péter góljával bebiztosította a győzelmet (2-4). Az Ikarus BSE – III. Kerület összecsapáson a listavezető Kaszai Gábor találataival kétgólos előnyre tett szert, végül a hazaiaknak sikerült szépíteni, de a pontszerzés már nem jött össze (1-2).
 
Öt perccel a mérkőzés vége előtt még csak egy gól volt a Fővárosi Vízművek előnye a Kelen ellen, akkor viszont a vendégek két cserejátékosa – Pollák Máté és Sáth Zoltán is – betalált az ellenfél kapujába (1-4). A Hegyvidék már-már elkönyvelte, hogy otthon tartja az egy pontot a bajnoki címre pályázó Pénzügyőr ellen, hiszen a 88. percben 0-0 volt az eredmény. A vendégek azonban parádésan hajráztak, és nyertek (0-2). A Budapest Kupa főpróbájának tekinthető Testvériség – Voyage összecsapás döntetlenre végződött (2-2).
 
Igyekszik elkerülni a kieső zónából a THSE-Sashalom, ebben a fordulóban győztek a Ferencvárosi FC ellen (3-1), és mindhárom góljukat Lőrincz László szerezte. A kiesési rangadón, az RTK-VASLÓ – Nagytétény találkozón a vendégek a 7. percben vezetéshez jutottak. Ezt az előnyt a 68. percig megőrizték, ekkor egyenlített az RTK, majd fordított is (3-1). Az Inter CDF – Budafok találkozón a vendégek mindkét gólját Fekete Máté szerezte, aki augusztusban lesz csak 19 éves (1-2).
Lázár L.
A Voyage SE és a Testvériség SE jutott a BK döntőjébe
2014-04-10
Az elődöntőhöz méltó, eseményekben gazdag, izgalmas mérkőzéseken dőlt el, hogy a Budapest Kupa döntőjében a címvédő Voyage SE és a Testvériség SE csapatai jutottak. A 2013/2014-es kiírás elődöntőjébe négy BLSZ I. osztályú együttes került, és mindkét mérkőzésen a pályaválasztó nyert. 
 
A Testvériség SE – Kelen SC összecsapáson nyolc gólt láthattak a nézők (5-3). A hazaiak jól kezdtek, az első félidőben már 2-0-ra vezettek. Szünet után feljavult a Kelen, ledolgozta a hátrányt, és a 73. percben 3-3 volt az állás. A vendégek három góljából a szünetben csereként beállt Kádár András kettőt szerzett. A hajrában viszont ismét a Testvériség került fölénybe, és itt is a cserejátékos játszott főszerepet. A télen visszaigazolt gólkirály, Tóth Attila kitett magáért, öt perc leforgása alatt kétszer is betalált az ellenfél kapujába.
 
- Ezen a meccsen megmutattuk minden arcunkat – mondta Gyűrű Lajos, a Testvériség vezetőedzője – A találkozó elején bizonyítottuk, hogy tudunk harapni, hiszen elhúztunk az ellenféltől. Később az is kiderült, hogy mimóza arcunk is van, mert hagytuk felállni a Kelen gárdáját. Az utolsó tíz percben viszont azt igazoltuk, ha odaadjuk magunkat, bárki ellen nyerhetünk. Hogy mit várunk a döntőben? Jó lenne, ha megakadályoznánk a Voyage csapatát abban, hogy ismét kupagyőztes legyen.
 
A Voyage SE – Ikarus BSE mérkőzésen a házigazda visszavágott a pár nappal korábban, a bajnokságban elszenvedett vereségért. A Voyage Szabó Márton találatával szerzett vezetést, majd az Ikarus büntetőhöz jutott, amit Horváth Krisztián értékesített. A 79. percben Benedek Tamás eldöntötte a továbbjutást a Voyage javára (2-1). Benedek Tamás a Budapest Kupa idei sorozatában immár nyolc gólnál tart.
 
- Tartottunk a mérkőzéstől, mert a legutóbbi egymás elleni meccseinken az Ikarus győzött – nyilatkozta Bajnóczi Tamás, a Voyage edzője – A mostani siker értékét növeli, hogy egy jó Ikarus ellen nyertünk. Örülünk annak, hogy 2011 óta már harmadszor is ott vagyunk a Budapest Kupa fináléjában. 2011-ben másodikak lettünk, 2013-ban elhódítottuk a kupát, és most nem szeretnénk kiengedni a kezünkből.
 
A Budapest Kupa döntője április 23-án lesz a Csepel FC Stadionban.
Lázár L.
Metzger Tibor visszatért a Gázgyár kispadjára
2014-04-08
A BLSZ I. osztály 21. fordulójában nagy meglepetésre a feljutásra pályázó ASR Gázgyár együttese hazai pályán szenvedett vereséget az újonc Közterület csapatától (2-3). A vendégek már a 2. percben vezetést szereztek, de fordított a Gázgyár, ám végül mégis a Közterület távozhatott három ponttal. A rendes játékidő lejártát követő hosszabbításban, a 93. percben, a korábban csereként beállt Csőke Tamás megszerezte az újonc győztes találatát.
 
- A Közterület csapatától elszenvedett vereséget követően Wágner Ádám vezetőedző, és ikertestvére, Wágner Gábor pályaedző bejelentették lemondásukat – mondta Borbély László, a Gázgyár szakmai vezetője – Döntésüket azzal indokolták, hogy nem sikerült a tavaszi szezon kezdete, egy győzelem, egy döntetlen, és két vereség a mérleg. Úgy érzik, hogy a csapatnak van még esélye a feljutásra, de új impulzusra lenne szükség, amit más edzőtől megkaphatnak. Nagyon korrekt bejelentés volt, amit a vezetés méltányolt, és elfogadta a felmondást. A Wágner testvérek eddigi munkájáért köszönettel tartozunk. Hétfőn este eldőlt, hogy az új edző Metzger Tibor lesz, aki az előző években már szép sikereket ért el itt.
 
Némi meglepetés, hogy a sereghajtó Goldball 94 FC pontot szerzett a Rákosszentmihály otthonában (2-2). Az RSC mindkét gólját Bodnár Miklós szerezte, míg a másik oldalon Czeglédy Gábor is kétszer volt eredményes. Érdekesség, hogy Czeglédy Gábor a szünetben állt be csereként, és négy perc játék után már betalált az ellenfél kapujába. A kiesési rangadón, az 1908 SZAC – BÜSKE összecsapáson hat gól esett, és döntetlen lett a végeredmény (3-3). A Pestszentimre – Újbuda II. találkozón biztosan nyert a hazai gárda (3-1), és a győzelemhez Lovass Sándor két góllal járult hozzá. Nyert a Csillaghegy a Budatétény ellen (2-1), és a győzelmet jelentő találat szerzője a 94. percben Craveró Zoltán volt.
 
- A hajrában 1-1-es állásnál volt két nagy lehetőségünk, ebből egyet sikerült kihasználnunk – nyilatkozta Boldizsár Imre, a CSMTE vezetőedzője – Rúgtunk egy kapufát is, és úgy érzem rászolgáltunk az egygólos győzelemre, a döntetlen színezetű mérkőzésen. A három pontot jelentő gól szerzőjét, Craveró Zoltán télen igazoltuk vissza, aki korábban sokat tett a csillaghegyi sikerekért.
 
A Szent Pál Akadémia – KISE rangadón a házigazda szerzett vezetést, ám szünet után fordított a KISE (1-2). A KISE hátránya csak egy pont a feljutást jelentő 2. helyen álló Szent Pál Akadémia együttesével szemben, de a KISE egyel kevesebb meccset játszott. A Szabadkikötő – Mátyásföld találkozón a hazaiak vezettek, de az MLTC a negyvenedik évében járó Tóth Péter Attila két góljával fordított (1-2). A listavezető 43. sz. Építők megszakította a MAFC kilenc fordulón át tartó veretlenségi sorozatát, és „kiütéses” győzelmet aratott (6-0).
Lázár L.
Idegenbeli bravúrok a BLSZ I. osztályban
2014-04-07
Meglepetéseket hozott a 21. forduló a Budapest bajnokság I. osztályában. Vélhetően kevesen számítottak arra, hogy az Unione három ponttal távozik a Fővárosi Vízművek otthonából (0-1). Érdekesség, hogy a végeredmény már az első félidő közepén kialakult. A RAFC – Testvériség összecsapáson is a hazaiak voltak az esélyesek, kétszer is vezettek, de a vendégek mindkétszer egyenlítettek, és pontot mentettek (2-2).
 
A legnagyobb meglepetést az Inter CDF „kiütéses” győzelme Nagytétényben (0-4). Négy góllal terhelte meg ellenfele kapuját szintén vendégként az Ikarus BSE is, és a szenvedő fél a táblázaton előkelőbb helyet elfoglaló Voyage SE volt (1-4).
 
- Mindkét csapat tartalékosan lépett pályára, nem akarták felfedni „lapjaikat” a szerdai Budapest Kupa mérkőzés előtt – mondta Svantner István, az Ikarus BSE elnöke – Nekünk, és szerintem most már a Voyage számára is a kupa jelenthet kiugrást ebben a bajnoki évben, és mindketten szeretnénk döntősök lenni. A fölényes győzelmünk azt igazolta, hogy a mi kiegészítő játékosaink jobb erőt képviseltek, mint az ellenfelünkké.
 
A bajnoki címre esélyes két csapat, a III. Kerület és a Pénzügyőr is hozta a kötelezőt. A Kerület a THSE-Sashalom ellen nyert (3-1), míg a Pénzügyőr a Kelen SC együttesénél bizonyult jobbnak (2-0). A kiesési rangadón a Ferencvárosi FC – RTK-VASLÓ összecsapáson a 13. percben szerzett gól döntött az FFC javára (1-0). A három pontot jelentő találatot Szigeti Dávid szerezte, akinek ez volt az első gólja ebben a bajnoki évben. Az utolsó percben alakult ki a végeredmény a Budafok – Hegyvidék találkozón. A vendégek kétszer is vezettek, de végül a Budafok nyert a 89. percben 11-esből lőtt góllal, melynek szerzője Kovács Gergely volt (3-2).
 
- Tudtuk, hogy a Budafok jobb erőkből áll, mint mi, de azért ebben a meccsben benne volt a döntetlen – nyilatkozta a Hegyvidék szakvezetője, Bajzik József – Sajnos, két rutinos játékosunk egyéni hibájából „elment a hajó”.
Lázár L.
Őrzi hétpontos előnyét a 43. sz. Építők
2014-04-03
A BLSZ II. osztály 20. fordulójában, ha csak egygólos különbséggel, de nyertek a dobogón álló csapatok. Az élcsoporthoz tartozó negyedik csapat, az ASR Gázgyár csak gólnélküli döntetlent játszott Mátyásföldön. A Gázgyár jelenleg a 4. helyet foglalja el a bajnoki táblázaton, de van két elhalasztott mérkőzése. Ezekre, a KISE ellen április 23-án, míg a Budatétény elleni találkozóra május 14-én került sor.
 
A KISE – Csillaghegy összecsapáson már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa (1-0). A MAFC – Rákosszentmihály találkozón a hazaiak folytatták remek sorozatukat. Elhúztak 3-0-ra, az RSC az utolsó negyedórában tette szorossá a meccset (3-2). A MAFC az öt tavaszi mérkőzéséből ötöt nyert. Gólnélküli döntetlennel végződött a Közterület – Pestszentimre mérkőzés.
 
Az Újbuda II. nagy küzdelemben nyert a BÜSKE ellen (1-0). A Budatétény vendége a listavezető 43. sz. Építők együttese volt. Az Építők a gólkirály jelölt Vécsi Gábor találatával már az 5. percben vezetéshez jutottak. A csatár immár 26 gólnál tart. Még az első félidőben növelte előnyét az Építők, majd szünet után feljavult a hazai gárda, szépített is, de pontot mentenie már nem sikerült (1-2). A 43. sz. Építők előnye továbbra is hét pont a 2. helyen álló Szent Pál Akadémia előtt. A Szent Pál Akadémia egyébként a kiesőjelölt 1908 SZAC csapatát látta vendégül, és a 84. percben lőtt góllal nyert (2-1). Az Akadémia mindkét találatának szerzője Grósz Szilárd volt, aki 23 góljával a góllövő lista második helyén áll.
 
A Goldball 94 FC – Szabadkikötő mérkőzésen a vendégek örülhettek (2-3). Már úgy tűnt, hogy gól nélkül végződik az első félidő, amikor a játékrész utolsó két percében a vendégek kétszer is betaláltak a hazaiak kapujába. Szünet után a Goldball igyekezett, de csak szépíteni tudott.
Lázár L.
A döntőbe jutás a tét a Budapest Kupában
2014-04-02
Kialakult a 2013/2014-es Budapest Kupa elődöntőjének mezőnye, elkészült a következő forduló sorsolása, és a tét a döntőbe jutás. Három mérkőzést már lejátszottak az elmúlt héten, a Testvériség, a Kelen SC és az Ikarus BSE kedd estig „várta” a negyedik továbbjutót. Ez a RAFC – Voyage SE összecsapáson dőlt el, és a Budapest Kupa védője, a Voyage SE „kiütéses” győzelmet aratott (0-5). A sikerhez Benedek Tamás mesterhármassal járult hozzá.
 
Az elődöntőben a Testvériség SE a Kelen SC együttesét fogadja. A bajnokságban ősszel a Testvériség otthonában 5-5 lett az eredmény, majd a tavaszi idényben is találkoztak már egymással, és ezt a mérkőzést a Kelen nyerte 2-0-ra.
 
-A legutóbbi összecsapásunkon összeszedettebb volt a Kelen, mint a mi csapatunk –mondta Törőcsik András, a Testvériség edzője – A kupában szeretnénk visszavágni ezért a vereségért. Célunk, hogy ott lehessünk a BK döntőjében. A sikeres szereplés érdekében a támadójátékunknak javulnia kell, mert a bajnokságban, a tavaszi idényben még nem szereztünk gólt.
 
A BK elődöntőjének másik mérkőzése a Voyage SE – Ikarus BSE találkozó lesz. Az egymás ellen vívott legutóbbi két bajnoki meccset az Ikarus nyerte. Az egyiken, az előző bajnoki év utolsó fordulójában, drámai küzdelemben bizonyult jobbnak az Ikarus, és azzal a három ponttal bajnok lett. Az őszi idényben is Ikarus győzelem született.
 
-Az elődöntő sorsolásának pikantériája, hogy a hét végén, bajnoki meccsen is találkozunk egymással – nyilatkozta Svantner István, az Ikarus BSE elnöke – Ez amolyan főpróbája lesz a szerdai kupameccsnek. Nem titok, mi az elmúlt évi bajnoki cím mellé idén kupát szeretnénk nyerni. A bajnokságban már nem végezhetünk dobogós helyen, nincsenek kiesési gondjaink, így fontos a kupában a jó szereplés. A Voyage valamivel esélyesebb, de a kupákban az izgalmat az jelenti többek között, hogy az esélytelenebb is képes lehet meglepetésre.
 
Az elődöntő mérkőzéseinek időpontja április 9-10, és döntetlen esetén büntetőrúgások következek. A döntőbe jutott csapatok felkerülnek a Magyar Kupa országos főtáblájára.
Lázár L.
Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2014-04-01   Fölényesen nyertek a bajnoki cím várományosai