MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Megyei amatőr válogatottak tornája
2015.05.21

Az MLSZ idén is megrendezi a megyei amatőr válogatottak tornáját, melyre Budapest csapata elkezdte a felkészülést. Több mérkőzést is játszott már a budapesti válogatott, lesznek további mérkőzések is, és ebbe a sorozatba illeszkedik a BLSZ szervezte torna június 13-án és 14-én. A mérkőzések színhelye a Budafoki MTE sporttelepe lesz.
 
Budapest válogatottja mellett pályára lép Pest megye, Fejér megye, Győr-Sopron megye és Veszprém megye együttese. A budapesti válogatott kapitánya Kiss László, a BLSZ szakmai igazgatója, segítője Bajzik József a Hegyvidék edzője lesz. A technikai vezető posztját Kovács Gyula, az Ikarus BSE technikai vezetője tölti be.
 
- Az amatőr válogatottak elmúlt évi tornáján Budapest a selejtező csoportjában jól teljesített, és csak egy adminisztrációs hiba akadályozta meg csapatunkat, hogy ott lehessünk az országos döntő négyes mezőnyében – mondta Kiss László – Hasonló teljesítményt remélünk idén is, és a sikeres szereplés érdekében szervezte meg a BLSZ ezt a tornát. A csapatok kétszer 25 perces mérkőzéseket játszanak, és a résztvevők kétszer füvön, kétszer műfüvön csapnak össze. A mezőny kialakításakor figyelembe vettük a megyék közötti távolságot, és eredetileg Komárom is a meghívottak között szerepelt. Náluk azonban a budafoki tornával azonos időpontban lesz a megyei kupa döntője, ezért lemondták a meghívást, és helyükre Győr-Sopron megye lépett be.
 
A BLSZ vezetése úgy döntött, hogy a férfiak tornájával párhuzamosan a meghívott megyék női válogatottjai is pályára lépnek. Ebben a mezőnyben ott lesz Komárom megye is, ezért Győr-Sopron megye itt nem indul. Budapest női válogatottjának szakmai vezetője Pintér Patrik, míg a koordinátor szerepkörét Mészáros László látja el.
Lázár L.
KISE 4. hely - Futsal I. osztály Országos Döntő
2015.05.21


Kiemelkedően szerepelt 2004-es csapatunk a Futsal szezonban, hiszen az országban elindult 199 korosztályos csapatból a 4. helyen végzett. Fordulatos mérkőzésen nem sok hiányzott a döntőbe jutáshoz, de végül a hibáinkat kihasználva a Békéscsaba csapata jutott a döntőbe. A bronzmérkőzést a Dombóvár csapata nyerte, köszönhetően az első félidőben nyújtott gyenge játéknak, amit a 2. félidőbeli jó teljesítménnyel sem sikerült kompenzálni. Gratulálunk minden olyan játékosunknak aki részt vett bármelyik mérkőzésen a szezon folyamán.
Árva Jószef
Kaltenekker Attila négyet lőtt az Újbudának
2015.05.19

A BLSZ II. osztály 27. fordulójában megszerezte 27. győzelmét az Inter CDF, most az ESMTK II. vendégeként diadalmaskodtak (0-9). A táblázat 2. helyén álló ASR Gázgyár is jól teljesített, az Újbuda II. otthonában szerzett újabb három pontot (2-6). A hat gólból négyet Kaltenekker Attila szerzett, és így a második helyet foglalja el az osztály góllövőlistáján.

A Csillaghegy – MAFC összecsapás a vendégek győzelmét hozta (0-2). Vendég sikerrel zárult a Nagytétény – Csep-Gól FC találkozó is (0-1). A három pontot jelentő gól szerzője a 61. percben csereként pályára lépő Hajdu Imre volt, aki tíz perc elteltével betalált a tétényiek kapujába.

A Pestszentimre – 1908 SZAC mérkőzésen már-már a zsebében érezhette a három pontot a házigazda, amikor a rendes játékidőt követő hosszabbításban, a 94. percben Ódor Zoltán góljával egyenlített a 30. perctől egy kiállítás miatt tíz fővel játszó SZAC (1-1). Megszakadt a Közterület rossz sorozata, négy vereség után sikerült nyerni, és a szenvedő fél a BVSC-Zugló együttese volt (4-0).

A kiesés elkerülése szempontjából két fontos mérkőzés is volt ebben a fordulóban, egymás ellen viaskodtak a nehéz helyzetben lévők. A négy csapat közül a Budatétény számára volt a legsikeresebb ez a hétvége, nyertek a II. Ker. UFC ellen (2-1), és hosszú idő után elkerültek a kieső helyről. A győzelmet jelentő találat szerzője a télen igazolt Galántai Zsolt volt, aki már kilenc gólnál tart. A másik kiesési rangadó, a Szabadkikötő – Rákosszentmihály találkozó döntetlenre végződött (1-1), és ez valójában egyik csapatnak sem kedvezett.
Lázár L.
Fotó (Budatétény SE): Pestifoci
Dobogó közelbe a Budafok LC
2015.05.18

Sikeres a tavasz a BLSZ I. osztályban a Budafok LC együttesének, immár kilenc forduló óta veretlenek. Ennek a szép sorozatnak a mérlege hét győzelem és két döntetlen. A 27. fordulóban a budafokiak a Ferencvárosi FC vendégei voltak, és magabiztosan nyertek (2-4). Fekete Máté szerzett vezetést, majd következett Orbán Levente mesterhármasa. Az FFC a hajrában szépített Balló Harold góljaival. A Budafok ezzel a győzelemmel már csak két ponttal van lemaradva a dobogóról.
 
A Fővárosi Vízművek fontos győzelmet aratott a 43. sz. Építők ellen (1-0), és ezzel fellélegezhet. A Kelen – Testvériség összecsapás a vendégek sikerét hozta (0-3), és a Kelen helyzete egyre nehezebb. A Kelenhez hasonlóan nehéz helyzetben van az RTK-VASLÓ is, mert ebben a fordulóban a RAFC otthonában szenvedett vereséget (1-0), és csökkent az esély a kiesés elkerülésére. A RAFC három pontot jelentő gólját Berndt András szerezte, aki immár 15 gólos.
 
Magára talált a Szent Pál Akadémia együttese, az egy héttel korábbi siker, az Ikarus BSE legyőzése után most a Voyage vendégeként szereztek újabb három pontot (0-2). A listavezető Pénzügyőr fölényes győzelmet aratott a Hegyvidék ellen (5-1). A dobogós helyeken álló Ikarus BSE és a THSE-Sashalom találkozóján az Ikarus diadalmaskodott (2-1).

Elmaradt a KISE – Unione FC mérkőzés, mert eltörött a kapufa, így a pálya játékra alkalmatlan volt.
Lázár L.
Fotó (FFC-Budafoki LC): Pestifoci
Két csapat még veretlen a BLSZ III. osztályban
2015.05.13

Közeledik a bajnoki év vége, de két csapat még azzal büszkélkedhet a BLSZ III. osztályban, hogy eddig nem szenvedett vereséget. Az 1. csoport élén álló veretlen Pestszentimre II. együttesének nyolc pontos az előnye a 2. helyet elfoglaló Margitsziget gárdájával szembe. Hiába lesz azonban bajnok a Pestszentimre, nem léphet magasabb osztályba, mert ott szerepel az egyesület első csapata. Nagy harc várható a 2. helyért a Margitsziget és az MFC Favorit között, de bármelyik is végez a második helyen, az sem jelent még biztos feljutást. Nekik csak akkor van esélyük, ha feltöltésre kerül sor a BLSZ II. osztályban, és ebben az esetben viszonyítani kell a másik két csoport második helyezettjével.

A 2. csoportot a Pénzügyőr II. vezeti, öt pont az előnye a 33 FC előtt, de egyel kevesebb meccset játszott. Talán szorosabb lenne az állás, de a legutóbbi fordulóban a 33 FC meglepetésre vereséget szenvedett az esélytelenebb Törökbálint FC együttesétől. Ha bajnok lesz ebben a csoportban a Pénzügyőr, akkor felkerülhet a BLSZ II. osztályba, mert az egyesület első csapata az I. osztályban szerepel, és esélyes arra is, hogy ősztől NB III-as legyen.

Az osztály másik veretlen csapata a Pestszentimre II. mellett a 3. csoportot vezető Hidegkút SC. Előnye tíz pont, és nehezen elképzelhető, hogy ezt a mögötte lévő csapatok közül bármelyik is ledolgozza. Ebben a csoportban a dobogó második, illetve harmadik fokáért várható nagy küzdelem a Chinoin SC, a Royal ASE, a Testvériség II. és a Piramis SE között.
Lázár L.
Fotó (Hidegkút SC): Pestifoci
 
Nagy lépést tett a Gázgyár az I. osztály felé
2015.05.12

A BLSZ II. osztály 26. fordulójában 26. győzelmét aratta a listavezető Inter CDF együttese, a szenvedő fél az Újbuda II. csapata volt (4-0). A góllövő lista első helyén álló Zome Louis Rene két találattal járult hozzá a sikerhez, és immár 34 gólos. A 2. helyen álló ASR Gázgyár gólzáporos győzelmet aratott a Közterület ellen (9-0), és ezzel nagy lépést tett a BLSZ I. osztály felé. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 19 éves Fehér Kende, aki négy gólt szerzett.
 
A MAFC a 65. percben már 5-0-ra vezetett az ESMTK II. ellen, a vendégek a hajrában szépítettek (5-2). A Rákosszentmihály – II. Ker. UFC találkozón a hazaiak a hajrában kerekedtek felül, és megszerezték első tavaszi győzelmüket (3-1). A BVSC-Zugló – Pestszentimre összecsapáson a vasutasok 2-0-ra és 3-1-re is vezettek, de a vendégek ledolgozták a hátrányt (3-3).
 
 A Csillaghegy – Budatétény találkozó a hazai gárda győzelmét hozta (2-1). A most megszerzett három pont azt jelenti a CSMTE számára, hogy nyugodtabban várhatja a bajnokság hajráját. A győztes gól a 86. percben született, szerzője Szederkényi Márton volt, akinek ez volt az első találata ebben az idényben. A Nagytétény az 1908 SZAC vendége volt, és a 92. percben elért góllal egyenlített (1-1). A Csep-Gól FC – Szabadkikötő összecsapást az újonc nyerte (1-0).
Lázár L.
Szent Pál Akadémia bravúr az Ikarus ellen
2015.05.11
A BLSZ I. osztály 26. fordulójában nagy meglepetésre a kiesés elkerüléséért harcoló Szent Pál Akadémia legyőzte a papíron még bajnoki címre is esélyes Ikarus BSE együttesét (2-1). Az Ikarus szerzett vezetést, majd egyenlített a házigazda, és a 76. percben Szabó Dávid megszerezte a győztes találatot, akinek ez volt az első gólja ebben a bajnoki évben.

A 90. percben született góllal nyertek a vendégek a Testvériség – 43. sz. Építők összecsapáson (1-2). A három pontot jelentő találat szerzője Vécsi Gábor volt. Két mérkőzés, a Budafok – KISE és az RTK-VASLÓ – Kelen találkozó is gólnélküli döntetlenre végződött. Az egyre reménytelenebb helyzetben lévő Kelen négy vesztes meccs után szerzett pontot.

A THSE-Sashalom – Pénzügyőr rangadón Szakolczai-Sándor Balázs góljaival a listavezető már az első félórában 2-0-ra vezetett. A Tintahalak szépítő találatát a 90. percben a csereként pályára lépő Puskás Pál szerezte (1-2). A RAFC megszakította az Unione FC tavaszi veretlenségi sorozatát (4-2). A hazaiak már az első félidőben 3-0-ra vezettek, majd az Unione szorossá tette az állást, de végül a cserejátékos, Henrik Gergely bebiztosította a RAFC győzelmét. Érdekesség, hogy Henrik Gergely ebben a bajnoki évben mindössze kétszer lépett pályára, és mindkétszer csereként.

A Ferencvárosi FC – Hegyvidék találkozón a második félidő elején még az FFC vezetett, de az utolsó félórában belendült a Hegyvidék, és győzelmével megerősítette helyét a középmezőny élén (2-4). A Voyage SE – Fővárosi Vízművek mérkőzés a 43. percben félbeszakadt, mert a vendégek létszáma sérülések és egy kiállítás miatt hét fő alá esett. Ekkor 4-0 volt az állás a Voyage javára, és mind a négy gól szerzője Benedek Tamás volt. A félbeszakadt mérkőzés ügyében a BLSZ Versenybizottsága dönt, és várhatóan marad a pályán elért 4-0, így Benedek Tamás góljai is érvényesek.
Lázár L.
Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2015-05-08   32 sikeres vizsgázó a játékvezetői tanfolyamon
 2015-05-05   Lépéselőnybe az ASR Gázgyár
 2015-05-04   A Pénzügyőr 14 gólt lőtt a Szent Pál Akadémiának