MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

A Pénzügyőr SE megpályázza a bajnoki címet
2014-07-23
Az elmúlt bajnoki évben a III. Kerület és a Pénzügyőr SE futott végig versenyt az aranyéremért a BLSZ I. osztályban. Ősszel az egymás elleni mérkőzésüket a Kerület nyerte, így az óbudaiak lépéselőnybe kerültek. Tavasszal veretlen maradt a Pénzügyőr, a hajrában két pontra csökkent a hátránya, de végül ezt nem sikerült ledolgozni. A bajnok a III. Kerület lett, és a Pénzügyőrnek „csak” az ezüstérem jutott.

Az NB III-ba jutásért kiírt osztályozón a Kerület csapata mellé szegődött a szerencse, mérkőzés nélkül léphettek a magasabb osztályba. A harmadik vonalból nem volt budapesti kieső, így az előző évi teljesítmény alapján a Pénzügyőr a legesélyesebb a BLSZ I. osztályban a bajnoki címre.

-Az elmúlt bajnoki idénynek is vágtunk neki, hogy a cél, a bajnokság megnyerése – mondta Vatai Attila, a Pénzügyőr SE edzője – Az NB III-ból való kiesés után sikerült rövid idő alatt talpra állni, és így végig várományosai lehettünk az aranyéremnek. Egy vagy két mérkőzésen múlott, hogy nem mi végeztünk az élen. Valóban, a papírforma a 2014/2015-ös bajnoki évben mellettünk szól, és mi szeretnénk ezzel a lehetőséggel élni, megpályázzuk a bajnoki címet.

-Milyen változás várható a keretben?

-Az ezüstérmes gárda gerince együtt marad. Egyelőre nincsenek még konkrétumok, de lesz, aki távozik, és lesznek érkezők is. Több olyan jelentkező van, aki szívesen játszana a mi csapatunkban, és ennek örülünk.

-A csapat egyik kulcsjátékosa, Karvalics Bence tavasszal a Kerület elleni rangadón súlyosan megsérült. Milyen állapotban van most?

-Gyógyul a sérülése, és jelenleg a gyógytornászok vették „kezelésbe”. Vélhetően az őszi idény kezdetére már bekapcsolódhat a munkába.    

Lázár L.
A Testvériség a Videotont fogadja a Magyar Kupában
2014-07-16
Elkészült a 2014/2015-ös Magyar Kupa országos főtábláján az 1. forduló sorsolása, ahova a budapesti selejtezőből három csapat került. A Budapest Kupa győztes Testvériség együttese az NB I-es Videoton gárdájával került össze, míg a Voyage SE ellenfele az NB III-as Gyula csapata lesz, az Ikarus BSE pedig a Békés megyei bajnokságban szereplő Kondorosi TE csapatát kapta ellenfélként. Mindhárom fővárosi csapat pályaválasztó, és ez mindenképpen előny a Voyage és az Ikarus számára. A Testvériség augusztus 13-án fogadja a Videotont, a másik két csapat mérkőzésének időpontja augusztus 9 vagy 10. Döntetlen esetén kétszer 15 perces hosszabbítás következik, és ha az sem hozna döntést, jönnek a tizenegyesek.

-Jól „behúztak” nekünk a sorsolásnál, kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is – mondta Törőcsik András, a Testvériség edzője – Nem mi vagyunk az esélyesek, de azért az jó, hogy NB I-es ellenfelet fogadhatunk a pályánkon. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, ahol fiataljaink megmutathatják, mire képesek egy élvonalbeli csapat ellen.

 A Voyage SE a Budapest Kupában elért 2. helyezéssel harcolta ki az országos főtáblára jutást, és az NB III Közép-csoportjába a 7. helyen végzett Gyula csapatával mérkőzik az MK 2. fordulójába jutásért. Az Ikarus BSE a Békés megyei I. osztályban 2. helyen végzett, a Megyei Kupát megnyerő Kondorosi TE együttesét fogadja.

 -Az mindenképpen kedvező, hogy hazai környezetben játszhatjuk le a mérkőzést – nyilatkozta Svantner István, az Ikarus BSE elnöke – Számos rutinos játékos is szerepel ellenfelünknél, nehéz meccs vár ránk, de szeretnénk tovább lépni a Magyar Kupában. Megnéztük a Kondoros felkészülési programját, több edzőmérkőzésük is lesz, ezek közül feltétlenül ott leszünk az egyiken.
Lázár L.
Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2014-07-09   Magasabb osztályba léphet a Szent Pál Akadémia is
 2014-07-07   Új edző a Fővárosi Vízművek csapatánál