MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Edzőváltás a Szent Pál Akadémia csapatánál
2014-10-22

A legutóbbi fordulóban, a Pénzügyőrtől elszenvedett súlyos vereség után megvált a BLSZ I. osztályban szereplő Szent Pál Akadémia csapatától Kardos József edző. Az egykori élvonalbeli labdarúgó a jövőben az egyesület utánpótlásával foglalkozik majd.

-Nincs semmi rendkívüli ok a háttérben – mondta Magyary Ferenc, a Szent Pál Akadémia szakosztályvezetője – Emberileg és szakmailag is elégedettek voltunk Kardos Józseffel, de ő is, meg a vezetés is úgy érezte, hogy a jövőben az utánpótlásnál jobban kamatoztathatja képességét. Az új edző személyét illetően még nincs döntés, tárgyalásokban vagyunk, de nem kapkodjuk el a döntést.

Elterjedt a híre annak, hogy a BLSZ II. osztályban a 15. helyen álló Budatétény együttesénél is edzőcsere lesz. A hírt cáfolta Zsidákovits Ágoston elnök, de megszólalt az érintett, Öhler László is:

-Ha egy csapat nem úgy szerepel, ahogy elvárják, akkor szóba jön az edzőcsere – mondta – A szezon kezdetekor azt terveztük, hogy ebben a bajnoki évben erős középcsapat legyünk, de egyelőre döcög a szekér. Nyáron sajnos távozott három kulcsjátékosunk, és őket egyelőre nem sikerült pótolni. Beszéltem a vezetőkkel, és a játékosokkal is, de továbbra is élvezem a bizalmat. A legutóbbi fordulóban a Rákosszentmihály elleni mérkőzésen azért nem ültem a kispadon, mert a fegyelmi bizottságtól egyhetes eltiltást kaptam.

Lázár L.

Dobogós helyen az 1908 SZAC KSE
2014-10-21

A BLSZ II. osztály 10. fordulójában magabiztos hazai siker született az Inter CDF – Közterület rangadón (5-0). A vendégek helyzetét nehezítette, hogy egy kiállítás miatt a 19. perctől tíz fővel játszottak. A listavezető győzelméhez Zome Louis Rene mesterhármassal járult hozzá, és immár 21 gólnál tart. A listavezető Inter CDF együttesével lépést tartó ASR Gázgyár a Pestszentimre csapatánál bizonyult jobbnak (3-0). Figyelemre méltó, hogy a hazaiak 19 éves játékosa, Iváncsó Dávid kétszer is bevette az ellenfél kapuját.

A Rákosszentmihály legyőzte a továbbra is gyengélkedő Budatétényt (2-1). A vendégek a 12. percben ugyan vezetést szereztek, de az RSC fordított. A Csillaghegy gárdájának nem okozott különösebb gondot az ESMTK II. ellen megszerezni a három pontot (4-1). A CSMTE csapatában bemutatkozott Kancsal Ádám, aki januárban lesz csak 18 éves, és kétszer is betalált a vendégek kapujába. Ez aztán a sikeres bemutatkozás!

A MAFC – Újbuda II. mérkőzésen biztos hazai siker született (4-0). Folytatta jó szereplését az 1908 SZAC KSE gárdája. Most gólzáporos győzelmet arattak a Szabadkikötő ellen (7-2). Már hat forduló óta veretlenek, négy győzelem és két döntetlen a mérleg. Ez az újabb siker azt jelentette, hogy felléptek a dobogó harmadik fokára.

 Az újoncok összecsapásán, a Csep-Gól – II. Ker. UFC találkozó a vendégek győzelmével zárult (1-2). A mérkőzés negatívuma, hogy a hazaiaktól két, az UFC-ből egy játékos is a kiállítás sorsára jutott. Tizenegyesből lőtt gól döntött a BVSC-Zugló – Nagytétény mérkőzésen a házigazda javára (3-2). A zuglóiak elhúztak 2-0-ra, de a Nagytétény ledolgozta a hátrányt. A 74. percben büntetőhöz jutott a BVSC, amit Erdő-Lahner Tas értékesített. 

Lázár L.

Tíz forduló után még veretlen a Pénzügyőr és a THSE
2014-10-20

A BLSZ I. osztályban 10 forduló után őrzi veretlenségét a Pénzügyőr és a THSE-Sashalom csapata. Mindkét együttesnek kilenc-kilenc győzelme van az egy-egy döntetlen mellett. Ebben a fordulóban újabb három ponttal lettek gazdagabbak. A Pénzügyőr SE az újonc Szent Pál Akadémia vendége volt, és gólzáporos győzelmet aratott (0-6). A Tintahalak a Ferencvárosi FC gárdáját fogadták. Már a 3. percben vezetett a THSE, majd elhúzott 3-0-ra. A hajrára feljavult az FFC, de ez csak a szépítésre volt elegendő (4-2). A Pénzügyőr és a THSE a 11. fordulóban, október 25-én találkozik egymással, a mérkőzés izgalmas összecsapást ígér.

A nagy érdeklődéssel várt Voyage SE – Ikarus BSE rangadó a vendégek sikerével zárult (1-2). Többet kezdeményezett a Voyage, mégis az Ikarus szerzett vezetést, majd az első félidő utolsó percében egyenlített a házigazda. A 63. percben tizenegyeshez jutott a Voyage, de Bognár Imre a kapufára lőtte a labdát. A három pont sorsa a 83. percben dőlt el, amikor egy kontra végén a csereként beállt Orbán Levente talált a kapuba.

A Hegyvidék – KISE összecsapáson már az első félidőben kialakult a végeredmény (1-1). Döntetlenre végződött az Unione – Kelen SC találkozó (2-2) is. A hazaiak a 91. percben az egykori élvonalbeli játékos, Szekeres Tamás góljával mentettek pontot. Szintén 2-2 lett az eredmény a Budafok – RAFC mérkőzésen is. A vendégek egy kiállítás miatt a 35. perctől tíz emberrel játszottak.

Öt vereség után nyert a Testvériség, a szenvedő fél a Fővárosi Vízművek együttese volt (3-0). Az RTK-VASLÓ – 43. sz. Építők találkozón hazai siker született (2-1). A győzelmet jelentő találat szerzője a 80. percben a csereként pályára lépő Mihalik István volt, akinek ez volt az első gólja ebben az idényben.

Lázár L.

A Testvériségnél bíznak a kedvező fordulatban
2014-10-16

Meglepetésre 9 forduló után az utolsó helyen áll a BLSZ I. osztályban a Testvériség együttese. Egy kitérő után a 2012/2013-as bajnoki évben az 1. helyen végeztek a II. osztályban, és fordulókkal a befejezés előtt már biztosa feljutóknak számítottak. Az I. osztályban nem okoztak csalódást, 32 ponttal a 9. helyen végeztek. Az elfogadható bajnoki szereplés mellé egy nagy siker járult, megnyerték a Budapest Kupát, és felkerültek a Magyar Kupa országos főtáblájára. Ilyen előzmények után csalódás a mostani szereplése a csapatnak.

-Nem a játékkal van gond, de sajnos kimaradnak a helyzeteink, és ez görcsössé teszi a fiatalokból álló csapatunkat – mondta Törőcsik Andás, a Testvériség edzője – Két mérkőzésen, az Unione és az Ikarus ellen nem volt esélyünk, de a nyitó fordulóban, a bajnokesélyes Pénzügyőrrel szemben is partnerek voltunk. Szeptember 6-án arattuk egyetlen eddigi győzelmünket, azóta öt meccsen vesztettünk. Hiányzik egy sikeres mérkőzés, ami kibillentené a csapatot a holtpontról. A 10. fordulóban a Fővárosi Vízművek együttesét fogadjuk, és bízunk abban, hogy most bekövetkezik a kedvező fordulat. Az eddigi halvány szereplés ellenére még nem mondtunk le arról, hogy a bajnokságot a hatodik-nyolcadik helyen zárjuk.  

Lázár L.

Megszakadt a Közterület remek sorozata
2014-10-14

Nagyszerűen kezdte az idényt a BLSZ II. osztályban a Közterület együttese, hét mérkőzésen veretlen maradt, és még gólt sem kapott. A 9. fordulóban (egy mérkőzésüket elhalasztották) megszakadt ez a remek sorozat, hazai pályán vesztettek a MAFC ellen (0-2). A „történelmi” találat szerzője Lempel Balázs volt a 33. percben. Továbbra is gyengélkedik a Szabadkikötő, most házigazdaként vesztettek az újonc BVSC-Zugló csapatától (1-2). A BVSC már a 2. percben vezetett, a Szabadkikötő még egyenlített, majd a második félidőben Erdő-Lahner Tas megszerezte a vendégek három pontot érő gólját.

A Budatétény – ESMTK II találkozón az erzsébetiek kétszer is vezettek, de a hazai együttes mindkétszer egyenlített (2-2), és így az újonc továbbra is nyeretlen. Feledtette az előző fordulóban elszenvedett súlyos vereséget a Nagytétény, most pontot szereztek az esélyesebb ASR Gázgyár ellen. A 8. percben már vezetett a hazai együttes, de a Gázgyár fordított. Végül a 87. percben Pataj Csaba pontot mentő gólt szerzett (2-2). A II. Ker. UFC – 1908 SZAC KSE találkozón a vendégek a 9. percben már 2-0-ra elhúztak, a Kerület erejéből csak s szépítésre futotta (1-2).

A táblázaton elfoglalt helyezések alapján az Újbuda II esélyesebb volt a vendégként érkező Csillaghegyi MTE gárdájánál. Borult a papírforma, a CSMTE magabiztos győzelmet aratott (1-5).

-Hideg zuhanyként ért bennünket, hogy már a 6. percben gólt kaptunk, de szerencsére nem torpant meg a csapat – mondta Boldizsár Imre, a CSMTE szakvezetője – Két perccel a bekapott gól után büntetőből egyenlítettünk, a 11-est az egykori NB I-es játékosunk, a 42 éves Cravero Zoltán értékesítette. Innét kezdve fölénybe kerültünk, elhúztunk 3-1-ra, amikor a 72. percben a játékvezető kiállította a hazaiak kapusát Dedics Bencét, aki gólhelyzetben buktatta csatárunkat, dr. Mikó Istvánt. Ezt a büntetőt Németh Tamás értékesítette, és ekkor már csak az volt kérdéses, milyen különbségű lesz a győzelmünk.

A Rákosszentmihály – Csep-Gól FC találkozón a hazaiak 3 perccel a mérkőzés vége előtt egyenlítettek (2-2). Az RSC mindkét góljának szerzője Góró László volt. A Pestszentimre sokáig tartotta magát az Inter CDF ellen, de az 59. percben egy kiállítás miatt tíz főre csökkent a létszámuk, és ezt kihasználta a listavezető (0-4).   

Lázár L.

Hatodik meccsét nyerte zsinórban a Budafok
2014-10-13

A BLSZ I. osztályban még veretlen két csapat, a Pénzügyőr és a THSE-Sashalom, a 9. fordulóban is nyert, így az élen a sorrend nem változott. A Pénzügyőr a Voyage együttesét fogadta, és a rangadót a vártnál könnyebben nyerte a házigazda (4-0). Igaz, a Voyage egy kiállítás miatt az 55. perctől tíz emberrel játszott. A THSE-Sashalom a bíztató formában lévő KISE vendége volt, és a hajrában bebiztosította a győzelmet (1-3).

A még veretlenekkel igyekszik lépést tartani a Budafoki LC gárdája. Ebben a fordulóban a Kelen otthonában léptek pályára, ahol a hazaiak szereztek vezetést, de a budafokiak fordítottak, és immár zsinórban hatodik győzelmüket aratták (1-3). Feledtette a botlásokat az Ikarus BSE, most a Fővárosi Vízművek otthonából távozhatott három bajnoki ponttal (0-3). Szintén idegenben nyert, és ugyancsak 3-0-ra az RTK-VASLÓ együttese. Némi meglepetés ez az eredmény a Testvériség ellen. Így az RTK előrébb léphetett az utolsó helyről, míg a Testvériség lecsúszott oda.

Az újonc Szent Pál Akadémia legyőzte a Ferencvárosi FC csapatát (1-0). A RAFC – Hegyvidék összecsapásra négy győzelemmel a háta mögött érkezett a XII. kerületi együttes. A győzelmi sorozat megszakadt, döntetlennel zárult a találkozó (1-1). 75 perc elteltével még nem született gól, ekkor vezetést szereztek a vendégek, és már-már elkönyvelhették az újabb győzelmet, de négy perccel a találkozó vége előtt a korábban csereként pályára lépő Zöld Bálint találatával pontot mentett a RAFC. Döntetlent hozott a 43. sz. Építők – Unione FC mérkőzés is, ahol már az első félidőben kialakult a végeredmény (1-1).

Lázár L.

A THSE-Sashalom lépést tart a listavezetővel
2014-10-10

A Tintahalak csapata már az előző bajnoki év tavaszi idényében felhívta magára a figyelmet. Az őszt 10 ponttal kieső helyen zárták, majd tavasszal 32 pontot gyűjtöttek össze, év végül a 7. helyet szerezték meg. Ez a jó sorozat ebben a bajnoki évben is folytatódik. Az eddig lejátszott 8 mérkőzésen 7 győzelem, és 1 döntetlen került a csapat neve mellé, és ugyanúgy 22 pontjuk van, mint a listavezető Pénzügyőr SE gárdájának. A THSE-Sashalom csupán gólkülönbséggel szorul a 2. helyre a táblázaton. A siker „titkáról” Strebek Marcell, a Tintahalak szakmai igazgatója beszélt:

-A sikeres szereplés mögött az az út áll, amit hosszú-hosszú évek óta követünk. Tudatos igazolási koncepció, a csapategység folyamatos formálása, kemény, megalkuvás nélküli edzésmunka, és egy olyan közösség kialakítása, amelyben az egyénre jellemző emberi tényezők elengedhetetlenül fontosak. Büszke vagyok arra, hogy bárki is kerül hozzánk, rövid idő után azt mondja, hogy ilyen összetartó, egymást segítő közösséggel még nem találkozott. Aki nem illik ide, az vagy távozik, vagy alkalmazkodik a közösséghez.

-A nyári átigazolási időszakban milyen változás történt a keretben?

-A mostani eredményességben döntő az is, hogy a meghatározó játékosaink közül nem távozott senki. Négy új labdarúgót igazoltunk, közülük Kondor László már beépült a csapatba. A többieknél is látok esélyt erre a későbbiek során.

-Hogyan tovább Tintahalak?

-Tudom, jönnek majd nehezebb időszakok is, de egy éve ilyenkor csak 3 pontnál tartottunk, és szikrája sem volt a széthúzásnak, az összeomlásnak. Az előző évben a 7. helyen végeztünk. Most azt mondom, igazán akkor lennék elégedett, ha ezt a bajnoki évet a dobogón fejeznénk be.

Lázár L.

Megszerezte első győzelmét az újonc Építők
2014-10-09

Bepótolták a BLSZ I. osztály 1. fordulójából elhalasztott Ferencvárosi FC – 43. sz. Építők összecsapást. A találkozó előtt kérdés volt, hogy az edzőt váltó Ferencváros folytatja-e jó menetelését, vagy megszerzi az első győzelmét az újonc Építők. A kérdés második részére érkezett válasz, a 43. sz. Építők három ponttal távozhatott az FFC otthonából (0-1). A küzdelmes, változatos mérkőzésen a győztes találat a 66. percben született, szerzője Érsek Róbert volt. Az Építők így előre léphettek a 13. helyre.

Az I. osztályban már csak egy halasztott mérkőzés vár lejátszásra, a Hegyvidék – RTK-VASLÓ összecsapásra november 5-én kerül sor.

Pótoltak egy mérkőzést a BLSZ II. osztályban is, és az ESMTK II – Újbuda II találkozón fölényesen nyertek a vendégek (1-5). Az újonc ESMTK II. továbbra is nyeretlen, mindössze egy pontot sikerült szereznie az eddig lejátszott nyolc fordulóban. 

Lázár L.

Zome Louis Rene 6 gólt lőtt a Nagytéténynek
2014-10-07

A BLSZ II. osztály 8. fordulójában ritkán előforduló eredmény született az Inter CDF – Nagytétény összecsapáson, a házigazda tíz góllal terhelte meg a vendégek kapuját (10-0). A tíz gólból hatot Zome Louis Rene szerzett, aki immár 17 találattal vezeti az osztály góllövő listáját. Változatlanul kapott gól nélkül áll a táblázat 3. helyén a Közterület, ebben a fordulóban Csillaghegyen játszottak gólnélküli döntetlent (0-0). Az újonc Csep-Gól a csereként beállt Horváth Géza góljával nyert a továbbra is gyengélkedő Budatétény ellen (1-0).

A 2. helyen álló ASR Gázgyár együttesének nem okozott különösebb gondot a Szabadkikötő legyőzése (4-0). A három pont sorsa már az első félórában eldőlt, amikor Pál Dániel mesterhármasával elhúztak a hazaiak. Pál Dániel egyébként november 29-én lesz csak 19 éves. Meglepetésnek számít az 1908 SZAC fölényes győzelme a Rákosszentmihály ellen (5-0). Az RSC remekül kezdte az idényt, háromszor nyert zsinórban, majd következett egy döntetlen, az utóbbi három meccsét azonban elvesztette.

A MAFC – Pestszentimre összecsapáson, a nyáron Soroksárról igazolt Bernáth Brúnó a 6. percben szerzett gólt a vendégeknek, és ez döntött (0-1). Bernáth Brúnónak ez volt az első találata ebben az idényben. A BVSC-Zugló – II. Ker. UFC mérkőzést a pálya kímélése miatt elhalasztották, míg az ESMTK II – Újbuda II találkozóra október 8-án kerül sor. 

Lázár L.

Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2014-10-06   Gólzáporos Pénzügyőr győzelem a rangadón
 2014-10-03   Budapest Kupa: folytatás februárban
 2014-10-01   Játékvezetők és edzők találkozója