MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Bronzérem a négy főváros tornáján
2015.07.01

Két évtizedes múltra tekint vissza az U16-os korosztályban a négy főváros – Budapest, Pozsony, Zágráb, Ljubljana – tornája. Idén Pozsony volt a színhely, és Budapest válogatottja az első fordulóban a házigazdával mérkőzött. Az összecsapást Dévényi Márton, Szabó Márk és Szíjártó Gábor góljaival Budapest nyerte 3-0-ra. A második fordulóban 1-0-ra vereséget szenvedett a magyar főváros együttese Zágrábtól, majd a záró összecsapás Ljubljana ellen 0-0 lett. A torna végeredménye: 1. Zágráb 7 pont, 2. Ljubljana 5, 3. Budapest 4, 4. Pozsony 0.

-Nehéz volt a feladat, mert 24 óra leforgása alatt három mérkőzést kellett megvívni – mondta Steer Ferenc szövetségi edző – Válogatottunk taktikusan, fegyelmezetten játszott, igazi csapat volt. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy előrébb végezzünk. Külön ki kell emelnem Nagy Dániel teljesítményét, aki két mérkőzésen védett, és nem kapott gólt, így elnyerte a torna legjobb kapusának felajánlott díjat.

A bronzérmes csapat tagjai: Nagy Dániel (II. ker. UFC), Polyák Martin (REAC) kapusok. Ferincz Péter, Szabó Márk (ESMTK), Szántovszki Soma, Laczkó Zsombor, Wágner Róbert (REAC), Abdul Bence (III. ker. TUE), Németh Roland, Dévényi Márton (Airenergia), Nyitrai Tamás, Szíjártó Gábor (Újpesti Haladás), Pongó Mihály (Goldball), Madar Máté (Mészöly FS), Kovács Marcell (Kelen), Budai Dávid (Soroksár) mezőnyjátékosok. A csapat technikai vezetője Spekner Szilárd.
Lázár L.
A Budafoki LC megpályázza a bajnoki címet
2015.06.30

A most lezárult bajnoki évben a BLSZ I. osztályban a Budafoki LC sokáig esélyes volt arra, hogy a dobogón végezzen. A tavaszi idényben volt a csapatnak egy kilenc mérkőzésből álló veretlenségi sorozata, és ekkor valóban elérhető közelségbe került a dobogó. A hajrában azonban két rangadót is elvesztettek, így az 59 pontos teljesítménnyel meg kellett elégedni a 4. hellyel.

- Összességében elégedettek lehetünk, mert az előző bajnoki évhez viszonyítva egy hellyel előrébb végeztünk, és 12 ponttal többet gyűjtöttünk össze – nyilatkozta Schróth Lajos, a Budafoki LC edzője – Több győzelmet arattunk, kevesebb volt a vereségeink száma, és kedvezőbben alakult a gólkülönbségünk is. Sajnos olyan mérkőzéseket buktunk el, ahol mi voltunk az esélyesek, ráadásul az idény végére a rangadókra elfáradtunk. „Rövid” volt a kispadunk, mert ha kidőlt egy-két meghatározó játékosunk, nehezen pótoltuk őket. Ami a jövőt illeti, mindenképpen a dobogó a cél. Az NB III-ba feljutó Pénzügyőr kiemelkedett a mezőnyből, így most négy-öt csapat is versenybe lesz a bajnoki címért. Ebben a mezőnyben ott van a Budafok is. Tervezünk erősíteni, de csak olyanokra számítunk, akik szívesen játszanának a Budafok együttesében, és a kezdő csapat tagjai lehetnek. A kispadra felesleges igazolni, mert az utánpótlásban tehetséges fiatalok vannak, inkább nekik adunk lehetőséget.
Lázár L.
A RAFC, az ötven százalékos csapat
2015.06.29

A napokban felröppent a hír, hogy húszszoros válogatott Buzsáky Ákos felhagy a profi labdarúgással, elhagyja a Ferencvárost, és amatőrként a BLSZ I. osztályban szereplő RAFC gárdájában folytatja pályafutását. Az információt az erősítette meg, hogy Buzsáky Ákos utánpótlás korosztályban játékostársa volt a RAFC jelenlegi játékos-edzőjének Vörös Péternek. A szenzációt Vörös Péter cáfolta a Színes híreknek nyilatkozva, mondván, az átigazolásnak nagyon kevés a valószínűsége.

Az átigazolási időszak kezdetén Vörös Péter beszélt arról is, hogy valóban néhány poszton erősítenének, de a kiszemeltekkel a tárgyalások még javában zajlanak. Annyi biztos, hogy az elmúlt bajnoki év játékos keretével kezdik meg a felkészülést az új idényre. A cél is változatlan, a bajnoki táblázat első felében szeretnének végezni.

A RAFC a 2014/2015-ös évben tipikus ötven százalékos csapat volt. Ősszel 5 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség szerepelt a csapat neve mellett a bajnoki táblázaton. Tavasszal 7 győzelem és 7 vereség volt a mérleg.

-A célt, hogy az első nyolcban végezzünk, elértük, igaz csak a 8. helyen végeztünk – nyilatkozta Vörös Péter – Lehetett volna jobb a szereplés, de több meccsen is elpártolt mellőlünk a szerencse. Ráadásul sérülések is sulytottak bennünket, volt időszak, amikor három kulcsjátékosunkat kellette nélkülözni. Adósak maradtunk a helyzetek kihasználásával is. Ha teljes a csapat, és a támadójátékunk eredményesebb lesz, akkor a RAFC jövőre előrébb léphet.
Lázár L.
Változások az edzői kispadokon
2015.06.26

Az átigazolási időszak még nem kezdődött el, azért már elkezdődött a mozgás, hallani nevekről, több helyről is. Nemcsak játékosok cserélnek csapatokat, változás várható az edzői kispadokon is. Arról már beszámoltunk, hogy az Ikarus BSC új edzője Czinege László lett, aki az elmúlt bajnoki idény hajrájában BLSZ II. osztályú RSC szakvezetője volt. Biztos már az is, hogy félév után távozik a Voyage együttesétől Wágner Ádám. Az utolsó bajnoki fordulóban Öhler László is bejelentette, hogy négy és félév után elköszönt a Budatétény csapatától.

-Nem tudtunk megfelelően igazolni, képtelenek voltunk előrébb lépni, és ezért döntöttem úgy, hogy távozom – mondta Öhler László – 22 éve edzősködöm fővárosi csapatoknál, egyelőre hiányzik a kispad, de bízom abban, hogy a korábbi eredményeim alapján kapok majd ajánlatot.

A Rákosszentmihály csapatánál nincs még végleges döntés, de ahogy Lohn János elnök elmondta, valószínűleg az Ikarus BSE eddigi edzője, Krampek Nándor veszi át a szakmai munka irányítását.

Meglepő, de Boldizsár Imre is fontolgatja, hogy 35 év után átadja helyét a Csillaghegyi MTE kispadján. Azért meglepő ez a bejelentés, mert Boldizsár Imre neve összeforrt a Csillaghegy csapatával az elmúlt évtizedek alatt.

-Ultimátumot adtam, ha nem változik a tagdíjfizetési valamint az edzésmorál, akkor elköszönök – nyilatkozta a Színes híreknek Boldizsár Imre, aki nemcsak edzője, hanem elnöke is a CSMTE-nek.
Lázár L.
Czinege László az Ikarus BSE új edzője
2015.06.23

A bajnoki év végeztével közös megegyezéssel távozott a BLSZ I. osztályban szereplő Ikarus BSE csapatától Krampek Nándor edző. A kapcsolat nem szakadt meg, mert Krampek Nándor továbbra is alkalmazásban marad az utánpótlásnál, ahol a 2004-ben született korosztállyal foglalkozik.

- A felnőtt csapatunk mellett eddig is dolgozott az utánpótlásnál Krampek Nándor, de munkahelyi elfoglaltsága mellett túlságosan is terhelő volt ez az összetett feladat számára, és azt kérte, szívesebben foglakozna a jövőben a fiatalokkal – mondta Svantner István, az Ikarus BSE elnöke – Kérését méltányoltuk, és a BLSZ I. osztályban szereplő csapatunk új edzője Czinege László lett.

Czinege László 1974 és 1990 között az Ikarus játékosa volt, majd futballozott a RAFC és a Rákosszentmihály csapataiban is. Utóbbinál játékos-edző, majd edző is volt. Három éve az Ikarus utánpótlásánál edzősködik. Áprilisban átvette a BLSZ II. osztályban, a kiesésre álló Rákosszentmihály irányítását, és szakmai munkájával hozzájárult ahhoz, hogy az RSC kiharcolja a bennmaradást.

- A cél az Ikarus BSE csapatánál, hogy az előző évekhez hasonlóan ott legyünk a dobogós helyeken, és mindent megtegyünk a bajnoki cím megszerzéséért – nyilatkozta a Színes híreknek Czinege László – A játékosállomány és a körülmények is alkalmasak arra, hogy magasabb osztályba léphessünk. A felnőtt együttes mellett továbbra is foglalkozom az U19 éves korosztály csapatával is.
Lázár L.
Visszavonult a gólkirály
2015.06.22

A 2014/2015-ös bajnoki idény a Pénzügyőr SE számára jobban nem is sikerülhetett volna. Magabiztosan nyerte meg a csapat a BLSZ I. osztályú bajnokságot, elhódította a Budapest Kupát, és Szakolczai-Sándor Balázs végzett a góllövő lista élén. Az már csak hab a tortán, hogy a Pénzügyőr II. is bajnok lett csoportjában a BLSZ III. osztályban.

A Pénzügyőr gárdája ősztől az NB III-ban szerepel, de hiányozni fog a csapatból a gólkirály Szakolczai-Sándor Balázs, aki 27 találattal járult hozzá a bajnoki aranyhoz. A gólerős labdarúgó június 30-án lesz 24 éves, de úgy döntött, hogy visszavonul, és a „civil” életben szeretne helytállni.

A II. Ker. UFC-ben ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2006-ban került a Pénzügyőrhöz. Két évet, 2011 és 2013 között, az NB III-as ESMTK együttesében játszott, ahol az első idényben 17, majd a következőben 22 gólt szerzett. 2013 nyarán visszatért a Pénzügyőrhöz, és a mögöttünk hagyott bajnoki évben 27 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A Kelen ellen a tavaszi szezonban négyszer volt eredményes, és ha ehhez hozzáadjuk az őszi két gólt, akkor a hat találattal alaposan megkeserítette az ellenfél sorsát. A Szent Pál Akadémia ellen mesterhármast ért el, és a nagy riválisnak, az Ikarus BSE együttesének is háromszor – ősszel egyszer, tavasszal kétszer –talált a kapujába. Gólerős volt a Budapest Kupában is, 5 találattal a góllövő lista második helyén végzett.

- Elhatározásom végleges, mert korábban, amikor az NB III-ban is sorra lőttem a gólokat, hívtak magasabb osztályba, de úgy döntöttem, hogy tanulok – mondta a gólkirály – A Műszaki Egyetemen energetikus mérnöki diplomát szereztem, és most ezt a mesterkurzuson gépészmérnöki diplomával egészítem ki. Munkába álltam, megházasodtam, és tovább tanulok. A labdarúgás most már csak szép emlék, előtérbe került a „civil” élet. Azért nem szakítottam véglegesen a futballal, baráti társaságban, kispályán, még amolyan „sörmeccseken”, szeretnék gólokat lőni.
Lázár L.
Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2015-06-15   Amatőr válogatottak tornája: női arany, férfi bronz
 2015-06-11   Megyei amatőr válogatottak tornája Budafokon
 2015-06-10   Feljutott az NB III-ba a Pénzügyőr SE
 2015-06-09   52 gól a BLSZ II. osztály záró fordulójában
 2015-06-08   Tizennégy pont előnnyel lett bajnok a Pénzügyőr SE
 2015-06-08   I. Bajnokok tornája
 2015-06-02   A feljutás már eldőlt, a kiesés még bizonytalan
 2015-06-01   A THSE-Sashalom a BLSZ I. osztály bronzérmese