MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Jó napjuk volt az újoncoknak a BLSZ I. osztályban
2015.08.31

A BLSZ I. osztály 3. fordulójában jól szerepeltek az újoncok, mindhárom csapat nyert. Az ASR Gázgyár immár második győzelmét aratta, míg az Inter CDF és a Műegyetemi FC most lépett pályára először. Különösen jól sikerült a Műegyetemi FC bemutatkozása, az egy cserével kiálló KISE otthonában aratott gólzáporos győzelmet (1-5).

Az Inter CDF egy kiállítás miatt a 38. perectől tíz emberrel játszott, de így is megszerezte a három pontot a 43. sz. Építők ellen (1-0). Az ASR Gázgyár a Testvériség együttesénél bizonyult jobbnak (1-0). A Testvériség egyébként hét közben pótolta az Ikarus BSE elleni elhalasztott mérkőzését. A házigazda Testvériség szerzett vezetést, majd az Ikarus fordított, és elhúzott 3-1-re. Végül a hazaiak a 88. percben lőtt góllal mentettek pontot (3-3). Ami nem sikerült az Ikarus gárdájának szerdán, az összejött szombaton a Szent Pál Akadémia ellen, „kiütéses” győzelmet arattak (6-0).

Az Unione folytatta jó sorozatát, eddig minden mérkőzését megnyerte, és most a Hegyvidék volt a szenvedő fél (5-1). A Budafoki LC – THSE-Sashalom összecsapáson a hazaiak a 39. percben egy kiállítás miatt tíz főre fogyatkoztak, és ezt megérezték a hajrában (1-3). A Tintahalak sikeréhez Tóth Henrik, aki szerdán lesz 19 éves, két góllal járult hozzá.

Drámai fordulatokat hozott a Ferencvárosi FC – Voyage találkozó. A vendégek szereztek vezetést az első félidő közepén, de még ebben a játékrészben könnyen egyenlíthetett volna az FFC, ám a hazaiak tizenegyest hibáztak. A mérkőzés hajrájában a vendégek kapusa a hazaiak gólhelyzetben lévő játékosával szabálytalankodott, és az esetnél ütköztek. A kapus súlyosan megsérült, mentőt kellett hívni. A sérülés ellenére a szabálytalanságért kiállítás járt, a cserekapus foglalta el a helyét, és így a Voyage edzőjének le kellet hívnia egyik mezőnyjátékosát. A sérülés miatti 20 perces hosszabbításban fordított az FFC és nyert (2-1).

A RAFC – Fővárosi Vízművek találkozón a hazaiak kétszer is vezettek, de a Vízművek mindkétszer egyenlített. A 43. percben 2-2 volt az állás, amikor a RAFC két perc leforgása alatt kétszer is bevette az ellenfél kapuját. Szünet után már nem változott az eredmény (4-2).
Lázár L.
100 csapat a 40. Budapest Kupában
2015.08.28

A BLSZ bajnokságban szereplő csapatok részére 1976-ban került első alkalommal kiírásra a Budapest Kupa. Ezt követően évente megrendezésre került a BK, de 1988-ban és 1990-ben nem hirdettek győztes. Ennek ellenére ez a két be nem fejezett év is beszámít a sorszámba, így a 2015/2016-os immár a 40. Budapest Kupa.

Az 1976/1977-es idényben avattak először győztest a BK-ban, és a BLSZ által felajánlott díszes serleget a Törekvés együttese nyerte. Már az első kiírásban szerepelt, hogy az a csapat, amely megszakítás nélkül háromszor végez az élen, annak véglegesen birtokába kerül a kupa. Ez eddig csak a RAFC gárdájának sikerült. A 2015-ös döntőt a Pénzügyőr SE és az Inter CDF SE játszotta, és az összecsapás a Pénzügyőr 4-1-es győzelmével végződött. A döntő két csapata felkerült a Magyar Kupa országos főtáblájára, és már eljutottak a 2. fordulóig, ahol a Pénzügyőr az NB I-es szombathelyi klub, a Haladás együttesét fogadja, míg az Inter a Hajdúböszörmény csapatát látja vendégül.

-A jubileumi, 40. Budapest Kupára 100 csapat nevezett – mondta Bodoki József, a BLSZ Versenybizottságának elnöke – Az első forduló hivatalos időpontja szeptember 2-3, de szeptember 1-jén már lejátszanak két mérkőzést. Ebben a fordulóban a BLSZ II. osztályú Budatétény, valamint II. Ker. UFC kivételével csak a III. és IV. osztályú csapatok lépnek pályára. A második forduló szeptember közepén lesz, és ekkor már bekapcsolódik a küzdelmekbe a BLSZ I. osztály 16 együttese, továbbá a II. osztály 12 gárdája, mert ez utóbbiban szereplő két tartalékcsapat nem indulhat a kupában.  A továbbjutó 32 csapat részvételével a jövő év elején folytatódik a sorozat. Fontos, hogy a BK-ban döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú gárda a továbbjutó, míg azonos osztályú együttesek döntetlenje esetén tizenegyes rúgásokra kerül sor.   
Lázár L.
Az Újbuda II nyolc gólt lőtt a Budatéténynek
2015.08.26
A BLSZ II. osztály 2. fordulója akár a döntetlenek fordulója elnevezést is kiérdemelné, mert a nyolc mérkőzés közül négy végződött döntetlenre. Két összecsapás a hazaiak, kettő pedig a vendégek győzelmét hozta.

Az Újbuda II. „kiütéses” győzelmet aratott a cserék nélküli Budatétény együttese ellen (8-1). A nyolc gólból hármat a 18 éves Jakab Máté szerzett, aki most szerepelt először felnőtt csapatban. Az ősi riválisok, a Csillaghegy – Hidegkúti SC találkozó az osztályban újonc vendégek sikerét hozta (0-2). Mindkét gól szerzője Szilágyi Gábor volt.

Az I. osztályból kiesett RTK-VASLÓ számára nem jelentett különösebb gondot a Rákosszentmihály legyőzése (4-1). A Pénzügyőr II – Nagytétény találkozón a házigazda szerzett vezetést, de Jedenák Gyula találataival fordítottak a vendégek (1-2). A Csep-Gól FC – 1908 SZAC mérkőzésen a szentlőrinciek kétszer is vezettek, ám a hazaiak Horváth Géza góljaival mindkétszer egyenlítettek (2-2).

Nyolc gól esett a Pestszentimre – BVSC-Zugló összecsapáson (4-4). A házigazda a 7. percben vezetett, de a 9. percben már 2-1 volt az állás a BVSC javára. Még az első félidőben ledolgozta a hátrányt, és átvette a vezetést a Pestszentimre. Szünet után ismét előnyhöz jutott a BVSC, majd a 82. percben a csereként pályára lépő Mészáros Dániel gólja a döntetlent jelentette a hazaiaknak.

A II. Ker. UFC – Kelen találkozón a vendégek a 84. percben egyenlítettek az ifjúsági csapatból most felkerült 17 éves Juhász Viktor Ferenc találatával (1-1). A Szabadkikötő – Közterület összecsapáson gyorsan estek a gólok, mert a 3. percben már vezetett a házigazda, de az 5. percben egyenlített a Közterület, és még az első félidőben kialakult a végeredmény (2-2).
Lázár L.
Unione győzelem a THSE elleni rangadón
2015.08.25

A 2. forduló legizgalmasabb összecsapásának a THSE-Sashalom – Unione FC mérkőzés ígérkezett a BLSZ I. osztályban. Az elmúlt bajnoki évben a Tintahalak a 3. helyen végeztek, míg az Unione „csak” 6. lett, de az Unione tavasszal remekül teljesített, az őszi 10 pontja mellé 37 pontot gyűjtött össze, így ez a találkozó kiérdemelte a rangadó minősítést. Az első félóra a vendégek fölényét hozta, kétgólos előnyre tettek szert. A 70. percben még 0-2 volt az állás, amikor két perc leforgása alatt egyenlített a THSE. A hajrában az egykori válogatott Szekeres Tamás találatával is a vendégeknél volt az előny, és az eredmény már nem változott (2-3). Érdekesség, hogy tavasszal is ez az eredmény született a két csapat találkozóján.

A RAFC – Voyage mérkőzésen két olyan csapat találkozott, melyek győzelemmel kezdték az idényt. A végeredmény már a 25. percben kialakult (1-2). A vendégek a nyáron igazolt 19 éves Altsach András góljával vezettek, majd a RAFC Vörös Péter játékos-edző találatával egyenlített. Nem sokkal később 11-eshez jutott a Voyage, amit a szintén nyáron igazolt Erdő-Lahner Tas értékesített.

A Ferencvárosi FC – Hegyvidék találkozón kétszer is vezetett az FFC, de a vendégek mindkétszer kiegyenlítettek (2-2). A 43. sz. Építők – Budafok LC összecsapáson a budafokiak szereztek vezetést, ám az Építők a 83. percben elért góllal pontot mentettek (1-1).

A Testvériség – Ikarus BSE mérkőzést augusztus 26-án rendezik, míg a Szent Pál Akadémia – Inter CDF, a Műegyetem – ASR Gázgyár, és a Fővárosi Vízművek – KISE találkozóknak nincs még időpontja.
Lázár L.
Győzelemmel kezdett az újonc Hidegkúti SC
2015.08.18
A BLSZ II. osztályban a nyitó fordulóban csak négy mérkőzést játszottak le, négy összecsapást későbbre halasztottak. Az újonc Hidegkúti SC győzelemmel mutatkozott be, Szilágyi Gábornak a 29. percben lőtt góljával nyert a Közterület SC ellen (1-0).

A két régi rivális, az 1908 SZAC KSE és a Pestszentimre találkozója a vendégek fölényes győzelmét hozta (1-5).

A Nagytétény – Csillaghegy mérkőzésen a 90. percben szerzett gól döntötte el a három pont sorsát (1-0). A gólt a nyáron Érdről igazolt Németh László szerezte.
-A döntetlen reményében mentünk a Nagytétényhez, de sajnos a második félidő közepén tíz főre fogyatkoztunk egy kiállítás miatt – mondta Boldizsár Imre, a Csillaghegy edzője – A 10. percben tizenegyest ítélt ellenünk a játékvezető, amit a kapusunk, Bózsik Márton kivédett. Jogos volt a büntető, de szerintem Vass Dánielnek túl szigorúan mutatta fel a második sárga lapot a játékvezető a 65. percben. Még így is lett volna esélyünk a pontszerzésre, ám az utolsó pillanatokban vétettek a védőink. A második fordulóban a Hidegkút együttesét fogadjuk, velük régebben mindig nagy csatát vívtunk. Bízom benne, hogy most mi leszünk a jobbak.

A Szabadkikötő – Rákosszentmihály találkozón gólnélküli első félidő után a hazaiak szereztek vezetést, de az RSC fordított, és nyert (1-3). A vendégek harmadik góljának szerzője a nyáron Mátyásföldről átigazolt Stranyóczky László volt, aki vélhetően a mezőny legidősebb játékosa, novemberben lesz 47 éves.

A BVSC-Zugló – II. Ker. UFC mérkőzést augusztus 26-án rendezik, míg az RTK-VASLÓ – Csep-Gól FC, a Kelen SC – Újbuda II. és a Budatétény – Pénzügyőr II. találkozóknak nincs még időpontja.
Lázár L. 
Hazai sikerek a BLSZ I. nyitó fordulójában
2015.08.17

Öt mérkőzéssel – három összecsapást későbbre halasztottak – elkezdődött a 2015/2016-os bajnoki év a BLSZ I. osztályban. A nyitány a pályaválasztók sikerét hozta négy győzelemmel, a vendégek közül csak a Voyage tudott nyerni. Érdekesség, hogy a 16 gólból ötöt olyan játékosok szereztek, akik a nyári átigazolási időszakban kerültek új csapatukba.

Az Unione folytatta sikeres tavaszi menetelését, magabiztosan nyert a 43. sz. Építők ellen (3-0). A házigazda első félidő végén jutott vezetéshez, majd a harmadik találatot a Voyage SE együtteséből most igazolt Benedek Tamás szerezte. Az I. osztályba visszakerült ASR Gázgyár a Fővárosi Vízművek csapatát fogadta. Az első játékrész gól nélkül végződött, majd a második félidőt a Gázgyár elmúlt évi házi gólkirályának – 25 találatot ért el – Kaltenekker Attilának a gólja nyitotta. A 74. percben tizenegyeshez jutott a hazai együttes, amit Ivancsó Dávid értékesített (2-0).

A KISE – Voyage SE találkozó a 65. percben még 0-0-ra állt, amikor a nyáron igazolt 19 éves Boros Dávid vezetéshez juttatta a vendégeket. Három perccel a mérkőzés vége előtt a szintén most igazolt Torma László talált be a KISE kapujába. A rendes játékidőt követő hosszabbításban Boros Dávid öngólt vétett, és így alakult ki a végeredmény (1-2).

A RAFC – Ferencvárosi FC összecsapáson a házigazda biztosan tartotta otthon a három bajnoki pontot (3-1). A három gólból az elmúlt évi házi gólkirály Berndt András kettőt lőtt, míg a harmadik találat szerzője a játékos-edző Vörös Péter volt. Az FFC szépítő gólját a nyáron igazolt Székely István lőtte.

Nem sikerült a bemutatkozás a Szent Pál Akadémia kispadján az új edzőnek, Gelei Károlynak. A Budafok LC számára ugyanis nem okozott különösebb nehézséget a három pont megszerzése (3-1). Az 53. percben tíz főre fogyatkozott az Akadémia gárdája, mert Hollósi Mátyás 18 méterre a kaputól buktatta a gólhelyzetbe került budafoki játékost, és ezért a játékvezető kiállította. A szabadrúgásból, a Csepelből nyáron igazolt Korozmán Norbert lőtt gólt, ekkor lett 2-0 az állás, és ezzel el is dőlt a mérkőzés.

Az Ikarus BSE – Műegyetemi FC mérkőzést szeptember 23-án, a Hegyvidék – THSE-Sashalom találkozót szeptember 30-án játszák le. Az Inter CDF – Testvériség összecsapásnak nincs még időpontja.
Lázár L.
Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2015-08-13   Évadnyitó értekezlet a BLSZ-ben
 2015-08-12   Magasra emelte a mércét a THSE-Sashalom
 2015-08-10   A Kelen SC két év múlva megcélozza az I. osztályt
 2015-08-05   A középmezőny a cél a Fővárosi Vízműveknél
 2015-08-03   22. Kovács Gábor emléktorna