MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Az Inter CDF nyerte a rangadót a BLSZ II. osztályban
2014-09-16

Rangadót játszottak a Budapest bajnokság II. osztályában az 5. fordulóban, a még veretlen Rákosszentmihály a százszázalékos Inter CDF együttesét fogadta. Az előző idényben még I. osztályú Inter folytatta jó sorozatát, zsinórban ötödik meccsét is megnyerte (0-3). Szorosan ott van a listavezető mögött a Közterület, szintén pontveszteség nélkül áll, de egyel kevesebb mérkőzést játszott. Ebben a fordulóban a Közterület a Budatétény vendége volt, és fölényesen nyert (0-5). A Közterület még gólt sem kapott eddig. Érdekesség, hogy a Budatétény elleni összecsapáson egy újoncot avattak Vidák Dezső személyében, aki két héttel korábban töltötte be a 16. évét.

Nagy küzdelemben nyert a Szabadkikötő a Csillaghegy ellen. A hazaiak bő félóra elteltével 2-0-ra vezettek, de szünet után hiába igyekezett a CSMTE, csak szépíteni tudott (2-1). Az újonc II. Ker. UFC a MAFC gárdáját fogadta, és a 89. percben lőtt góllal nyert (1-0). A három pontot jelentő találat szerzője Padányi Bendegúz volt, aki november lesz csak 19 éves. A Nagytétény számára nem okozott különösebb gondot az újonc ESMTK II. (3-1).

 Drámai befejezése volt a Pestszentimre – Újbuda II. összecsapásnak. A 83. percben még a hazaiak vezettek 3-1-re, ám a hajrában ledolgozta a hátrányt az Újbuda, és 3-3-ra alakult az eredmény. A rendes játékidő lejárta utáni hosszabbításban viszont a vendégek két perc alatt kétszer is bevették a Pestszentimre kapuját (3-5). Félbeszakadt a Csep-Gól – ASR Gázgyár találkozó. A házigazda szerzett vezetést, majd fordított a Gázgyár 1-3-ra. Időközben három Csep-Gól játékos is a kiállítás sorsára jutott, majd a hosszabbításban újabb két hazai labdarúgónak mutatta fel a piros lapot a játékvezető. Mivel hét fő alá esett a házigazdák létszáma, a játékvezető lefújta a meccset. Talán Czene-Joó Ádám játékvezető körültekintőbb lehetett volna, egy mérkőzést a hosszabbításban félbeszakítani nem a legszerencsésebb. Betartotta a szabályt, ám az eredmény ilyen állásánál felesleges a hosszabbítás.  

Lázár L.

Élre állt a THSE-Sashalom a BLSZ I. osztályban
2014-09-15

A Budapest bajnokság I. osztályának 5. fordulójában helycsere történt az élen. Az eddig százszázalékos Pénzügyőr „botlott”, csak döntetlent játszott az újonc KISE ellen, míg a THSE-Sashalom zsinórban az ötödik mérkőzését is megnyerte. A Tintahalak mellett az Ikarus BSE sem vesztett még pontot, ám ők egyel kevesebb meccset játszottak eddig.

A bajnoki táblázat élére ugró THSE-Sashalom a Testvériség vendége volt, és az első játékrészben nem született gól. A szünetben csereként beállt Rab Zsolt vezetéshez juttatta a Tintahalak gárdáját, majd Péter Attila állította be a végeredményt, akinek immár ez volt a negyedik találata ebben az idényben (0-2). Az Unione – Budafok találkozón a budafokiak Fekete Máténak az első félidő utolsó percében szerzett góljával nyertek (0-1). Az Unione továbbra is pontnélküli.

A 4. forduló után még listavezető Pénzügyőr hazai pályán esélyesebb volt a KISE ellen. A vendégek Nagy Róbert góljával szereztek előnyt, majd a szünetben csereként beállt Szakolczai-Sándor Balázs egyenlített. Faragó Gábor ismét vezetéshez juttatta a KISE együttesét, de Szakolczai-Sándor Balázs tizenegyesből lőtt góljával egyenlített a Pénzügyőr (2-2). Az újoncok összecsapása, a 43. sz. Építők – Szent Pál Akadémia mérkőzés döntetlenre végződött, és így az Építők megszerezte első pontját az I. osztályban (1-1).

A nagy érdeklődéssel várt RAFC – Ikarus BSE találkozón fölényesen nyertek a vendégek (1-4). Az első félidőben még a házigazda vezetett, de a hajrában felülkerekedett az Ikarus, amely még nem vesztett pontot ebben a bajnoki évben. A Kelen SC – Voyage SE mérkőzésen a Kelen egy órán keresztül jól tartotta magát, 2-2 volt az állás, amikor Benedek Tamás megszerezte a Voyage győzelmet jelentő találatát, aki egyébként két góllal járult hozzá a sikerhez (2-3).

A Fővárosi Vízművek – Ferencvárosi FC, és az RTK-VASLÓ – Hegyvidék találkozókat későbbi időpontban játszák le.

Lázár L.

A THSE-Sashalom lépést tart a listavezetővel
2014-09-11

Pótolták a BLSZ I. osztály 1. fordulójában elmaradt Hegyvidék – THSE-Sashalom mérkőzést, amely a vendégek sikerét hozta (0-1). A győzelmet jelentő találat szerzője Péter Attila volt a 42. percben. A Tintahalak immár negyedik győzelmüket aratták zsinórban, és pontszámban beérték a listavezető Pénzügyőr SE együttesét. Az élen jobb gólkülönbséggel a Pénzügyőr áll, a THSE-Sashalom feljött a 2. helyre.

-Számítottunk arra, hogy nehéz mérkőzés vár ránk a Hegyvidék ellen, hiszen ellenfelünk még veretlen volt – mondta Strebek Marcell, a Tintahalak vezetőedzője – Elismerem, bármi történhetett volna ezen a meccsen, hiszen a Hegyvidék kapufát is lőtt. Ők voltak egyébként eddig a legerősebb ellenfelek ebben az idényben. Mellettünk szólt ezen az összecsapáson is, hogy jól reagáljuk ez ellenfelek játékát.

A BLSZ I. osztályban még három halasztott mérkőzés vár lejátszásra. Ezek a Kelen – KISE, az RTK-VASLÓ – Ikarus BSE, és a 43. sz. Építők – Ferencvárosi FC összecsapások. A Kelen – KISE találkozónak már van időpontja, szeptember 17-én rendezik.

Az Ikarus BSE még érdekelt volt a Magyar Kupában, ahol az országos főtáblán a 2. fordulóban az NB II-es Csákvár együttesét fogadta. Elmaradt a meglepetés, a papírformának megfelelően az NB II-es gárda nyert (1-5). A Csákvár az első félidőben háromgólos előnyre tett szert, szünet után viszont Molnár István góljával az 54. percben szépített az Ikarus. Ekkor szorosság vált a mérkőzés, ám a 71. percben tíz főre csökkent a hazaiak létszáma Molnár István kiállítása miatt. Egy perccel később történt még egy kiállítás az Ikarus csapatából, bár ez nem befolyásolta a létszámot, mert a reklamáló Ivanics Bencét a kispadról küldte el a játékvezető. A hajrában érvényesült a két csapat közötti osztály különbség. 

Lázár L.

Még nem kapott gólt a Közterület a BLSZ II. osztályban
2014-09-09

Négy forduló után még két százszázalékos csapat van a BLSZ II. osztályban. A 4. fordulóban élre lépő Inter CDF négy meccsét megnyerte, míg a Közterület együttesének van egy halasztott mérkőzése, ám az eddig lejátszott három találkozón még gólt sem kapott. Ebben a fordulóban az Inter az újonc Csep-Gól gárdáját fogadta, és a 20. percben már 2-0-ra vezetett, a vendégeknek csak szépítésre futotta erejükből (2-1). A Közterület Hanga Norbertnek a 10. percben szerzett góljával nyert a Pestszentimre ellen (1-0).

A papírformának megfelelő eredmény született az ASR Gázgyár – 1908 SZAC összecsapáson (2-0). Bővelkedett izgalmakban a Csillaghegy – II. Ker. UFC találkozó. A vendégek már a 4. percben vezetést szereztek, és a 83. percig 0-1 volt az állás. Sokan úgy vélték, hogy az újonc három ponttal távozik, hiszen időközben a CSMTE csapatából két játékos is a kiállítás sorsára jutott. A hajrára azonban összeszedte magát az akkor már kilenc emberrel játszó Csillaghegy, és a sikeres cseréknek köszönhetően megfordította az eredményt (2-1). Az egyik csere, Móré Zsolt mindkét gól előkészítésében közreműködött, míg Balogh Zoltán kétpercnyi játék után megszerezte a győztes találatot. A Csillaghegy így három vereség után először nyert idén.

Megszerezte első idei győzelmét a Szabadkikötő is. Az ESMTK II. vendégei voltak, és a házigazda háromszor vezetett, de a Szabadkikötő mindháromszor egyenlített. A vendégek csak egyszer vezettek, de ez a vetés a három pontot jelentette számukra. A Szabadkikötő sikeréhez Kiss Csaba mesterhármassal járult hozzá. Az Újbuda II. – Nagytétény találkozón vendég győzelem született (0-1). Budatétényben két pont nélküli csapat találkozott, a vendég az újonc BVSC-Zugló gárdája volt. A házigazda jutott előnyhöz, de a BVSC fordított, és elhúzott 1-3-ra. A Budatétény nem adta fel, és végül egyenlített (3-3). A hazaiak három góljának szerzője Borbély István volt.

Vibrált a levegő a MAFC – Rákosszentmihály összecsapáson. Az RSC a tarsolyában három győzelemmel érkezett a MAFC otthonába, és listavezetőhöz méltóan az első félidőben már 4-1-re vezetett. A szünetben kevesen számítottak arra, hogy a MAFC képes lesz ledolgozni a hátrányt. Nem így történt, a hazaiak egyenlítettek (4-4). Sőt, közel álltak a győzelemhez is, mert az utolsó tíz percben az RSC kilenc emberrel játszott. A vendégeknek nem volt cserejátékosuk, családi okok, valamint adminisztrációs hibák miatt többen is hiányoztak a keretből, és tizenegyen érkeztek. Ráadásul a harmadik számú kapusuknak, a 44 éves Halász Zoltánnak kellett védenie, akit a 80. percben kiállított a játékvezető. A mezőnyjátékos Góró László állt a kapuba, és mivel Sponga Péter megsérült, kilencen maradtak, de az eredmény már nem változott.

Lázár L.

Kiütéses Pénzügyőr győzelem a rangadón
2014-09-08

A BLSZ I. osztály 4. fordulójában rangadót játszottak, a listavezető Pénzügyőr SE a 2. helyen álló RAFC együttesét fogadta. Rangadónak minősült ez a mérkőzés azért is, mert az előző bajnoki évben a Pénzügyőr 2. lett, míg a RAFC a 3. helyen zárt. Szoros eredményre számított mindenki, hiszen két veretlen gárda csapott össze. Nem ez történt, a listavezető kiütéses győzelmet aratott (5-0). A találkozó valójában már az első félidő közepén eldőlt, amikor háromgólos előnyre tett szert a hazai együttes.

Megszerezte első győzelmét a Hegyvidék, és még veretlen a XII. kerületi csapat. Az Unione ellen nyertek (5-2), és Bánk Levente Barnabás klasszikus mesterhármast ért el. Az Unione továbbra is pont nélkül áll. Klasszikus mesterhármas fűződik a napokban a 19. évét betöltő Fekete Máté nevéhez is a Budafok – Fővárosi Vízművek találkozón (3-0). A 73. percben még 0-0 volt az állás, ezt követően születtek Fekete Máté góljai. Az újonc Szent Pál Akadémia a BK győztes Testvériség együttesét fogadta, és az 54. percben még 2-1-re vezetett, ám a vendégek a hajrában fordítottak (2-4). A Testvériségnek ez volt az első idei győzelme.

Magabiztos győzelemmel szerezte meg a három pontot az újonc KISE a Ferencvárosi FC ellen (4-0). Sokáig úgy tűnt, hogy a szintén újonc 43. sz. Építők megszerzi első pontját a BLSZ I. osztályban. A Voyage SE vendégeként már 4. percben vezettek, ám a házigazda egy perccel később egyenlített. Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 91. percben a Voyage csatára, Bognár Imre betalált az Építők kapujába (2-1).

Folytatta menetelését a THSE-Sashalom, és az Ikarus BSE is. Mindkét csapat még százszázalékos, akárcsak a Pénzügyőr SE, de egy-egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a listavezető. A THSE az RTK-VASLÓ gárdáját látta vendégül, és szünet után kerekedett felül (4-1). A Tintahalak az 1. fordulóból elmaradt Hegyvidék elleni összecsapásukat szeptember 10-én pótolják. Érdekes meccsnek ígérkezik, hiszen mindkét csapat veretlen még. Az Ikarus BSE szoros mérkőzésen bizonyult jobbnak a Kelen ellen (2-1). Az Ikarus az eddigi három mérkőzéséből mindhármat megnyerte.

Lázár L.

Egykori válogatottak az Öregfiúk bajnokságban
2014-09-05

Az aktív pályafutás befejezése után számos labdarúgó dönt úgy, hogy nem szakad el a pályától, és lehetőséget keres arra, miként futballozhatna tovább. Erre ad módot az Öregfiúk bajnoksága, és az MLSZ Budapesti Igazgatósága keretén belül évek óta zajlik rendszeresen. A szabályok értelmében három korcsoport van. Öregfiúk 34 éves kortól, az Old Boys korosztály a 44 éven felülieké, míg, akik betöltötték az 54 évet, azok a Veterán korcsoportban léphetnek pályára. Visszafelé lehet szerepelni, vagyis egy Veterán korosztályos játszhat az Öregfiúk csapatában, de egy „fiatalabb” korcsoportos nem léphet pályára az „idősebbek” csapatában.

-Az Öregfiúk mezőnyében három osztályban 64 csapattal zajlik a bajnokság – mondta Czakó Tibor, a BLSZ Öregfiúk és Old Boys Bizottságának elnöke – Az Old Boys korcsoportban is három osztály van, itt 48 csapat lép pályára hétről hétre. A Veteránok mezőnyében két osztályban 18 csapat szerepel. Természetesen minden korcsoportban az osztályokból vannak kiesők és feljutók is. Az elmúlt évek során kialakult a gerinc, csak kevés csapat szűnik meg, de mindig akad egy-két új nevező is. Nem kizáró ok, ha valaki még aktív az alacsonyabb osztályokban, de NB I-es és NB II-es labdarúgó nem szerepelhet egyetlen korcsoportban sem.

-Az egyes korosztályok mezőnyét nézve kiderül, hogy a jelenlegi élvonalbeli klubok is neveznek. Ezekben a csapatokban játszanak az elmúlt évek sikeres labdarúgói?

-Igen, a BLSZ által szervezett bajnokságban szerepel például a Ferencváros, az Újpest, vagy az MTK csapata is. Új színfolt a palettán, hogy idén nevezett a Honvéd is. Ebből következik, hogy rendszeresen ott vannak a pályán az egykori „sztárok”. Olyanok, mint például Lipcsei Péter, Dragoner Attila, Rab Tibor, Pogány László, Fülöp Ferenc, Lazsányi László, Kovács Zoltán, Jenei Sándor, Fehér Csaba, Sebők Vilmos, Mészöly Géza, Halmai Gábor, Keller József, Albert Flórián, vagy a volt MLSZ elnök, Kisteleki István. Ha lehetőség van rá, akkor a „nagyok” a klubjuk stadionjában játszák a meccseiket.

-Az egyes korcsoportokban induló csapatok „saját zsebből” állják a költségeket?

-A tagdíj, a nevezési díj, és a játékvezetői költségek 90 százalékát a TAO biztosítja, csak 10 százalék terheli a csapatokat, no, meg a pálya bérleti díja. Ha már szóba jött a játékvezetői díj, akkor el kell mondani, hogy a villanyfényes meccsekre, és az Öregfiúk I. osztályának összecsapásaira a BLSZ játékvezető hármasokat küld. Örömmel mondhatom, hogy az utóbbi években sokat javult a fegyelmi helyzet, elvétve marad el mérkőzés, és egyre kevesebb a kirívó szabálytalanság a meccseken.

Lázár L.

Idénykezdeti interjú a Versenybizottság elnökével
2014-09-04

Elkezdődött a 2014/2015-ös bajnoki év a Budapest bajnokság valamennyi osztályában, így az induláskor áttekintjük a változásokat, és azt is, hogy miként alakultak az egyes osztályok beosztásai. Az említettekről Bodoki Józseffel, az MLSZ Budapesti Igazgatósága Versenybizottságának elnökével beszélgettünk.

-Fontos tudni, hogy a BLSZ I. és II. osztályában már kötelező az elektronikus jegyzőkönyv – mondta Bodoki József – Az is végleges, hogy a kispadon regisztrációs kártyával rendelkezők ülhetnek. A BLSZ I. osztály elmúlt évi bajnoka, a III. Kerület feljutott az NB III-ba, és mivel a sportág harmadik vonalából a fővárosi csapatok közül csak a Ferencváros II. esett ki, de nem vállalta a folytatást, a II. osztályból három csapat kerülhetett fel. A versenykiírás szerinti két „hivatalos” feljutó a 43. sz. Építők és a KISE, valamint a 3. helyen végzett Szent Pál Akadémia együttese. A szabályok értelmében az Akadémiát felkértük, és vállalta az I. osztályt. Ez egyben azt is jelentette, hogy a BLSZ II. osztályba a III. osztály három bajnoka mellett a legjobb 2. helyezett, az ESMTK II. is magasabb osztályba léphetett.

-Hogyan alakult az utánpótlás bajnokság mezőnye?

-A BLSZ I. osztályban szereplő együtteseknek három utánpótlás csapat nevezése kötelező, és választhatnak az U14 és az U21 közötti korosztályok közül. Kötelező számukra a Bozsik-programban való indulás is, mind a négy korcsoportban. A BLSZ II. osztályban egy utánpótlás csapatot kell nevezni, és a korosztály választható, továbbá a Bozsik-program négy korcsoportja közül választhatóan kettőben kötelező az indulás. Az alacsonyabb osztályokban csak ajánlott az utánpótlás csapat nevezése. Az U21-es korosztályba csak három egyesület nevezett, és ezek a csapatok a Pest megyei bajnokságban szerepelnek majd. Az U19-es mezőnybe 20 nevezés érkezett, időközben többen meggondolták magukat, így itt lesz egy 7-es, ez az erősebb csoport, és lesz egy 10-es is. Az U17-es korcsoportban 15, az U16-osban 12, az U15-ösben 13 csapat indul. Az U14-es háromnegyed pályás korosztályban lesz egy 14-es és egy 13-as csoport.

-A selejtezőkkel elkezdődött a Budapest Kupa. Miként alakul ennek a sorozatnak a programja, amit immár 39. alkalommal írt k a BLSZ?

-A Budapest Kupában a BLSZ valamennyi osztályában szereplő csapat, a tartalékok kivételével, indul. Vannak kiemelt csapatok, így az előző évi BK négyes döntőjébe jutottak – Testvériség, Voyage, Ikarus BSE, Kelen - valamint az elmúlt bajnoki év 2. helyezettje a Pénzügyőr, és a 3. helyen végzett RAFC gárdája csak februárban kacsolódik be a sorozatba. A döntő időpontja 2015. április 22.

Lázár L.

Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2014-09-01   Két gólt szerzett a RAFC edzője Vörös Péter