MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Pályán a Hegyvidék, a Kelen és az FFC
2014-08-21
A BLSZ I. osztályban a nyitó fordulóból négy mérkőzést későbbi időpontra halasztottak, így több csapat számára a 2. forduló jelenti a 2014/2015-ös idény rajtját. Ezen csapatok közül három – Hegyvidék SE, Ferencvárosi FC, Kelen SC – pénteken rendezi a 2. fordulóra kiírt találkozót. A Hegyvidék gárdája a Fővárosi Vízművek otthonába látogat. Az esélyekről a vendégek szakvezetője, Bajzik József beszélt:

-Az előző bajnoki idényben ősszel és tavasszal is a Vízművek nyert, most is esélyesebbek. Mellettük szól a hazai pálya előnye, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, az elmúlt héten döntetlent játszottak a RAFC vendégeként, és sokáig úgy tűnt, akár győzhetnek is. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel megyünk ki a pályára. Tőlünk a nyári átigazolási időszakban többen távoztak, de jöttek is. Az újak közül a legismertebb Hegedüs Norbert, aki az NB III-as Budaörstől érkezett. A hazai bajnoki meccseinket továbbra is a Siketek sporttelepén rendezzük.

A másik pénteki mérkőzés a Ferencvárosi FC – Kelen SC összecsapás lesz. Az FFC-nek új edzője van az egykori élvonalbeli Váczi Zoltán személyében. Az előző bajnoki évben ősszel a Kelen nyert vendégként, ám tavasszal az FFC távozhatott három ponttal a Kelen pályáról. A Kelen csapatában a játékosállományban jelentős változás történt, az elmúlt évi csapatból nem sokan maradtak.

-Az utánpótlásból felkerült tíz fiatal a felnőtt csapat keretébe – mondta Lénárt László, a Kelen SC edzője – Érkezett néhány rutinos labdarúgó is, közülük kiemelném Vörös Ferencet, aki Budatétényből jött. Az előző bajnoki évben rezgett a léc, szerencsére megmaradt az I. osztályú tagságunk. Különösebb cél nem lehet az átalakított fiatal csapatunktól, mint a biztos bennmaradás. Ezek a 18-19 éves fiúk ügyesek, ám a koruk miatt még hullámzó a teljesítményük. Idő kell ahhoz, hogy felvegyék a BLSZ I. osztály ritmusát. Szeretnénk sikeresen kezdeni az új bajnoki idényt, és ettől a fiatal csapatunktól az FFC ellen a döntetlen már jó eredmény lenne.

Lázár L.
Nyolc gól a Szabadkikötő – Pestszentimre mérkőzésen
2014-08-19
A BLSZ II. osztály 2014/2015-ös idényének első fordulójából két találkozót, a II. Ker. UFC – Közterület SC és a BVSC-Zugló – MAFC összecsapásokat későbbi időpontra halasztották, és a megrendezett hat mérkőzésen több érdekes eredmény született. Ide kell sorolni a Rákosszentmihály – Újbuda II. találkozót, melyen az RSC alaposan visszavágott a tavaszi vereségért (5-0). Gólzáport láthattak a nézők a Szabadkikötő – Pestszentimre összecsapáson. A vendégek már elhúztak 4-0-ra, amikor a Szabadkikötő rendezve sorait, szorossá tette az eredményt. Sikeresnek bizonyultak a házigazda cseréi, mert a szünet után pályára lépő Marsi János, valamint Baksa Sándor is gólt szerzett, és a 85. percben 3-4 volt az állás. Többen arra gondoltak, hogy a hazaiaknak sikerül az egyenlítés, ám a 88. percben Egry Zoltán bebiztosította csapata győzelmét (3-5). Egry Zoltánnak, aki nyáron tért vissza a KISE együtteséből, zsinórban ez volt a harmadik találata a meccsen.

Nagy érdeklődés kísérte a rangadót, az ASR Gázgyár – Inter CDF SE mérkőzést. A Gázgyár az előző bajnoki évben sokáig esélyes volt a feljutásra, míg az Inter csak a pontlevonások miatt esett ki a BLSZ I. osztályból. A találkozó végül a vendégek sikerét hozta (0-2). Hasonlóan nagy volt az érdeklődés a szomszédvárak összecsapásán, a Nagytétény – Budatétény találkozón. Az I. osztályból kiesett Nagytétény otthon tartotta a három bajnoki pontot (2-1). A győzelmet jelentő találatot a 70. percben a 19 éves Hirsch Zoltán szerezte, aki nyáron került Diósdról Nagytéténybe.

 Folytatta tavasszal megkezdett remek sorozatát az 1908 SZAC gárdája. A szentlőrinciek az előző bajnoki év hajrájában, zsinórban hat győzelmet arattak, és győzelemmel kezdték az új idényt is. A szenvedő fél a Csillaghegyi MTE együttese volt (1-0). Az újoncok találkozóján, a Csep-Gól FC – ESMTK II. mérkőzésen megosztoztak a csapatok a pontokon (1-1). Érdekesség, hogy a hazaiak a 93. percben szerezték pontot érő góljukat Horváth Géza jóvoltából.
Lázár L.
Fölényes Pénzügyőr győzelem a nyitányon
2014-08-18
Négy mérkőzéssel elkezdődött a 2014/2015-ös bajnoki év a BLSZ I. osztályban. A nyitány legérdekesebb összecsapásának a Testvériség – Pénzügyőr összecsapás ígérkezett. A Testvériség az előző évi Budapest Kupa győztese, míg a pasaréti gárda sokáig versenyben volt a bajnoki címért, végül ezüstérmes lett. Ezen a találkozón a Pénzügyőr bizonyította, hogy nem véletlenül célozza meg a bajnoki aranyat, fölényesen nyert a Testvériség otthonában (0-4).

-Frissebbek voltunk ellenfelünknél, vélhetően a Testvériség játékosaiból sokat kivett a szerdai Videoton elleni Magyar Kupa meccs – mondta Vatai Attila, a Pénzügyőr edzője – Meggyőző győzelmet arattunk. Szimpatikus volt az ellenfél játéka, igyekeztek, de mi gyorsaságban felülmúltuk őket. Meg kell említenem Iflinger Norbertet, aki két góllal járult hozzá a sikerhez, azt nyújtotta, ami tőle elvárható.

Érdekesen alakult az Unione FC – Voyage SE találkozó. A házigazda már a 2. percben vezetést szerzett, a Voyage még a szünet előtt egyenlített, majd a második játékrészben fordított 3-1-re. Az Unione újabb találata a 92. percben esett (2-3).

A Budafok már az első félidőben kialakította a végeredményt az újonc Szent Pál Akadémia elleni mérkőzésén (2-0). Az esélytelenebb Fővárosi Vízművek csaknem meglepetést okozott a RAFC otthonában. Egy órán keresztül 0-0 volt az állás, ezt követően a Vízművek most igazolt csatára Varjasi Patrik hét perc alatt kétszer is betalált a RAFC kapujába. Sokáig úgy tűnt, hogy három ponttal távozhat a Vízművek, ám a 84. percben tizenegyeshez jutott a RAFC, és a büntetőt a játékos-edző Vörös Péter értékesítette. Már csak két perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Mórocza László is betalált a vendégek kapujába, és így alakult ki a végeredmény (2-2).

-Ha a meccs előtt azt mondja bárki is, hogy döntetlen legyen az eredmény, elfogadtam volna, de így van bennem egy kis hiányérzet – nyilatkozta Ugróczky Károly, a Vízművek szakosztályvezetője – Sokáig nekünk állt a zászló, ám a hajrára sajnos elfáradtunk, hiszen az átalakult csapatunk először játszott tétmeccsen ilyen összetételben.

A Hegyvidék – THSE-Sashalom találkozót szeptember 10-én játszák, míg a 43. sz. Építők – Ferencvárosi FC, a Kelen – KISE, és az RTK-VASLÓ – Ikarus BSE mérkőzéseknek még nincs új időpontja.

Lázár L.
6. Future Cup utánpótlás torna
2014-08-15
Hatodik alkalommal kerül megrendezésre U12-es korosztályú csapatok részvételével az FC Budapest szervezésében a Future Cup. Az esemény támogatója az MLSZ Budapesti Igazgatósága, és az augusztus 21-én valamint 22-én megrendezendő tornára 18 csapat nevezett. A mérkőzések színhelye az Ikarus BSE Bátony utcai sporttelepe.

-A nevezett csapatok között van angol, cseh, fehérorosz, szlovák, osztrák, bolgár, szerb és román is – mondta Czuk Henrik, a torna főszervezője – A magyar színeket négy együttes képviseli, a Videoton, a Dinamo Star, valamint az FC Budapest két csapattal. A külföldiek közül kiemelném az angol Fulham FC, a cseh Sparta Praha, a fehérorosz BATE Boriszov, és az osztrák Sturm Graz gárdáját. A torna rangját bizonyítja, hogy évről évre egyre több csapat jelzi részvételét. A Future Cup támogatói közül ki kell emelnem az MLSZ Budapesti Igazgatósága mellett a XVI. kerületi önkormányzatot. Az önkormányzat biztosítja a pályát, és anyagiakban is segíti a rendezvényt.

Lázár L.
Négy mérkőzéssel rajtol a 2014/2015-ös bajnoki év
2014-08-14
„Fél ház” lesz a BLSZ I. osztály szombati bajnoki rajtján, négy mérkőzést ugyanis későbbi időpontban rendeznek. A Hegyvidék – THSE-Sashalom összecsapás szeptember 10-én lesz, míg az RTK-VASLÓ – Ikarus BSE, a Kelen SC – KISE, és a 43. sz. Építők – FFC találkozóknak nincs még időpontja.

A négy mérkőzés közül kiemelkedik a Budapest Kupa győztes Testvériség, és a bajnoki ezüstérmes Pénzügyőr összecsapása. Az elmúlt bajnoki évben mindkét meccsüket a Pénzügyőr nyerte, és most is esélyesebb a házigazdáknál. A Budafok az újonc Szent Pál Akadémia együttesét fogadja, de a vendégek számára ismert a környezet, hiszen pályaválasztóként Budafokon rendezik a meccseiket. A papírforma a Budafok mellett szól, és a RAFC – Fővárosi Vízművek összecsapásnak is a házigazda az esélyese. Budafokon lesz még egy mérkőzés, mivel az Unione is itt fogadja az ellenfeleit, most a Voyage gárdáját.

-Az elmúlt bajnoki évben döntetlent játszottunk „itthon” az esélyesebb Voyage ellen, most is szeretnénk helytállni – nyilatkozta Scheer Zoltán, az Unione FC technikai igazgatója – Ebben az is benne van, hogy nyerjünk. Sikerült rutinos játékosokkal erősíteni, hozzánk került Szekszárdról az egykori válogatott Fehér Csaba, továbbá Maglódról Weisz Tamás, a Pénzügyőrtől véglegesen a 20 éves Kayali Viktor, aki az elmúlt félévben kölcsönbe volt nálunk, és a TF-től Keresztesi András, valamint Keresztesi Botond.

Lázár L.
Évadnyitó értekezlet a BLSZ-ben
2014-08-13
A hagyománynak megfelelően most is sor került az évadnyitó műsoregyeztető értekezletre az MLSZ Budapesti Igazgatóságán. Az első napirendi pontban az egyesületek képviselői megválasztották az MLSZ jövő évi közgyűlésének budapesti küldötteit. A rendezvényen a BLSZ-t dr. Török Gábor, az MLSZ budapesti társadalmi elnökségének elnöke, és a társadalmi elnökség tagja, Bodoki József képviseli.

Lovász Tamás István az MLSZ budapesti igazgatója tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a 2014/2015-ös bajnoki évre rendben lezajlottak a nevezések, és jó hír, nem csökkent a csapatok létszáma. Ezt követően bemutatta a JB új elnökét Juhos Attilát, aki FIFA játékvezető volt, 175 NB I-es mérkőzést vezetett, jelenleg is tagja az országos ellenőri keretnek, és „civilben” kereskedelmi igazgató. A JB elnökségének változatlanul tagja Bajkai János valamint Kovács Gábor, míg Szabó János helyére Kispál Róbert került, és Cserna Lászlót Tóth Vencel váltotta. Juhos Attila beszélt a legfontosabb változtatásokról, és kérdésekre is válaszolt. Az új JB vezetés célja, hogy visszaállítsa a BLSZ játékvezetői rangját.

Lovász Tamás István tájékoztatójában ismertette a csoportbeosztást. A BLSZ I. és II. osztályában 16-16 csapat szerepel, a III. osztály háromszor 14 csapatos, míg a IV. osztályban négy csoport lesz, három 14-es, és egy 16-os. Ez utóbbiba kerültek a tartalékcsapatok, mivel nem lesz külön tartalékbajnokság. A BLSZ I. és II. osztályban augusztus 16-án kezdődik az idény, a két alacsonyabb osztályban augusztus 30-án. A BLSZ I-ben három utánpótlás csapat indítása kötelező, a II. osztályban egy, de itt a korosztály választható 15 és 21 év között. Az I. és a II. osztályban kötelező az elektronikus jegyzőkönyv, és a BLSZ I. bajnoki mérkőzésein csak regisztrációs kártyával rendelkezők ülhetnek le a kispadra. Valamennyi osztály felnőtt csapataiban csak a 16. évét betöltött játékos léphet pályára.

Halászi Ferenc a Bozsik-program koordinátora az adminisztrációval kapcsolatos feladatokról beszélt, majd Bodoki József a BLSZ Versenybizottságának elnöke elmondta, hogy a szeptember 3-án rajtol a Budapest Kupa, és a döntő időpontja 2015. április 22. A BK előző évi sorozatának legjobb négy csapata – Testvériség, Voyage, Ikarus BSE, Kelen – valamint a Pénzügyőr és a RAFC együttese csak februárban kapcsolódik be a küzdelmekbe.   

Lázár L.
Az Ikarus BSE továbbjutott a Magyar Kupában
2014-08-11
A Magyar Kupa országos főtáblájára a budapestiselejtezőből három csapat került fel, és az 1. fordulóban az Ikarus BSEkiharcolta a továbbjutást. Az ellenfél a Békés megyei bajnokságban szereplő Kondorosegyüttese volt, és Molnár Istvánnak a 63. percben szerzett gólja jelentette azIkarus győzelmét (1-0).

-Megnéztük a Kondoros egyik edzőmérkőzését, ésmeggyőződhettünk arról, hogy erős csapat – mondta Svantner István, az IkarusBSE elnöke – Megemlítettem a kondorosiak elnökének, ha tízszer játszanánkegymás ellen, akkor ők hétszer nyernének, mi viszont csak háromszor.Szerencsére ebből a „háromból” most bejött egy. Ellenfelünk az első félidőbenfölényt harcolt ki, igaz, nekünk is volt három nagy kimaradt helyzetünk. Szünetután ismét a vendégek kezdeményeztek, de a frissen igazolt kapusunk, SkravanekLászló kitűnően védett. A gólunk viszont megtörte az ellenfelet, úgy tűnt,mintha lélekben feladták volna. Várjuk a következő forduló sorsolását, és jólenne, ha verhető ellenfelet kapnánk, aztán a harmadik fordulóban már jöhetneegy nagy csapat.

 

A Voyage SE ellenfele az NB III-as Gyulai Termál FCgárdája volt, és 90 perc után 0-0 volt az állás. Az országos főtáblán adöntetlen nem jelent továbbjutást az alacsonyabb osztályú csapatnak, ígykövetkezett a kétszer 15 perces hosszabbítás. A Gyula 2-0-ra elhúzott, majd azutolsó percben Szabó Márton tizenegyesből lőtt gójával szépített a Voyage(1-2). A Voyage derekasan küzdött, de a továbbjutást nem sikerült kiharcolnia.

A budapesti selejtezőből az országos főtáblárafelkerült harmadik csapat, a Testvériség SE augusztus 13-án az NB I-es Videotonegyüttesét fogadja. Az előző évek gyakorlatától eltérően most az NB III-ascsapatok selejtező nélkül ott vannak a főtáblán, és a budapestiek közül az MK1. fordulójában nyert az RKSK, a Csepel FC, a BKV Előre, az ESMTK és a REAC is,és várhatják a 2. forduló sorsolását. Az Újbuda viszont vereséget szenvedett azNB II-es Zalaegerszeg együttesétől, így kiesett.

Lázár L.
A Csillaghegyi MTE magasabb osztályba készül
2014-08-08
Az előző két bajnoki évben a Csillaghegyi MTE az élmezőny mögött zárt a BLSZ II. osztályban. Amolyan titkos esélyes volt a csapat, hiszen aratott győzelmeket a nála jobb erőt képviselők ellen, és csak azért nem léphetett előrébb, mert képes volt veszíteni a kieső zónában tanyázó együttesektől. Az erőviszonyok alapján az új idényben is az élcsoportba várható a CSMTE gárdája, ám ehhez az kell, hogy feledtessék a rapszodikus szereplést.

-A vezetés mindenképpen azt szeretné, ha sikerülne magasabb osztályba lépnünk, de ehhez a játékosok igyekezet is szükséges – mondta Boldizsár Imre, a csillaghegyiek szakvezetője – A játékos állomány megfelelő, és ha ők is azon lesznek, hogy előrébb lépjünk, akkor van esély. A keretből ketten távoztak, elment a kapus Bene Dániel, és a védő Gergely Viktor. Utóbbi a BLSZ I. osztályba most feljutott 43. sz. Építők együttesét erősíti majd. Úgy érzem, a pótlásuk megoldott. Leigazoltuk Budakalászról Bózsik Mártont, aki az előző évben a TNT legjobb kapusa címet nyerte el, és októberben lesz csak 19 éves. Az ifiből tavasszal felkerült Drozd István a napokban töltötte be a 19. évét, és biztos pontja lehet a védelemnek. Érkezett még erősítésként a Gázgyártól Balogh Zoltán, és a BVSC-ből Németh László, valamint Móré Zsolt. Változás még, hogy a jövőben Mudra Ferenc lesz az ifjúsági csapat edzője.

            Lázár L.
Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2014-08-07   Tizenkét új játékos Nagytétényben
 2014-08-05   Kétéves terv Budatétényben