MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Hét vendég győzelem a BLSZ II. 11. fordulójában
2014-10-28

A feljutó helyen álló Inter CDF és az ASR Gázgyár is nyert a BLSZ II. osztály 11. fordulójában. Az Inter a vártnál szorosabb mérkőzésen szerezte meg a három pontot az Újbuda II. otthonában (0-1). A győztes találat a 17. percben született, és szerzője Zome Louis Rene volt, aki immár 22 gólos ebben az idényben. Az ASR Gázgyár is idegenben győzött, a Közterület vendégeként aratta a sikert (0-3). A bajnokságot nagyszerűen kezdő Közterület megtorpant, a legutóbbi három mérkőzését elvesztette, és még gólt sem sikerült szereznie.

Ez a forduló egyébként a vendégcsapatok sikerét hozta, a pályaválasztók közül csak a II. Ker. UFC együttesének sikerült egy pontot szerezni, melynek ellenfele a Rákosszentmihály volt (1-1). A további hét mérkőzésen a vendégek diadalmaskodtak. A Nagytétény – 1908 SZAC összecsapáson az első félidő hajrájában a szentlőrinciek szereztek vezetést, amit egy perccel később kiegyenlített a házigazda. A második félidő SZAC góllal kezdődött, és az eredmény már nem változott (1-2). A Budatétény – Csillaghegy találkozón a vendégek fiatal csatára, Kancsal Ádám már a 10. percben betalált a tétényiek kapujába, és ez a gól a három pontot jelentette a CSMTE csapatának számára (0-1).

Belendült az újonc BVSC-Zugló. Az első két mérkőzését elvesztette, majd következett három döntetlen, és a Pestszentimre elleni siker zsinórban már a negyedik győzelem volt (1-4). A Szabadkikötő – Csep-Gól mérkőzésen Hajdú Imre mesterhármast ért el (1-4). Az ESMTK II – MAFC találkozón a vendégek már az 1. percben gólt szereztek, és elhúztak 3-0-ra. A második félidő közepén viszont belendült az erzsébeti együttes, szorossá tette az eredményt, de a hajrá a vendégeké volt (2-5).

Lázár L.

A Pénzügyőr nyerte a rangadót
2014-10-27

A BLSZ I. osztály 11. fordulójában rangadóra került sor, az élen álló, és még veretlen Pénzügyőr, a 2. helyet elfoglaló, és szintén veretlen THSE-Sashalom együttesét fogadta. A mérkőzést a Pénzügyőr nyerte, így már csak egyedüli veretlen ebben az osztályban. A házigazda már a 2. percben vezetett, és végig többet kezdeményezett, mint ellenfele. Még az első félidőben növelte előnyét, és ez is maradt a végeredmény (2-0).

Kevés gól született a 11. fordulóban, mert három összecsapás is 0-0-ra végződött. Ezek az Unione – RAFC, a Hegyvidék – Ferencvárosi FC, és a Fővárosi Vízművek – Voyage mérkőzések voltak. A Kelen szeptember 20-a óta most nyert ismét, az RTK-VASLÓ ellen bizonyult jobbnak (2-1). Érdekesség, hogy a végeredmény már a 10. percben kialakult. Az 5. percben vezetett a Kelen, egy perccel később egyenlítettek a vendégek, majd a 10. percben újabb hazai találat következett.

Félóra alatt döntésre vitte a mérkőzés kimenetelét az Ikarus BSE a Szent Pál Akadémia ellen, hiszen 30 perc elteltével már 3-0 volt az állás a hazaiak javára (5-1). Az Ikarus ezzel a győzelmével megerősítette helyét a dobogó harmadik fokán. Igaz, ehhez hozzájárult a Budafok is azzal, hogy a 79. percben kapott góllal vesztett az újonc KISE otthonában (0-1). A Budafoknak nyolc hete tartó veretlenségi sorozata szakadt meg. A kiesési rangadón, a 43. sz. Építők – Testvériség összecsapáson a vendégek nyertek (1-2). Az Építők a 11. percben vezetést szerzett, majd a 42. percben a játékvezető kiállította a hazaiak gólerős játékosát, Vécsi Gábort. Ez fordulópont volt, mert a Testvériség egyenlített, és a 85. percben Lőrincz Péter fejesével a győztes gólt is megszerezte. Lőrincz Péternek ez volt az első találata ebben az idényben.

Lázár L.

Edzőváltás a Szent Pál Akadémia csapatánál
2014-10-22

A legutóbbi fordulóban, a Pénzügyőrtől elszenvedett súlyos vereség után megvált a BLSZ I. osztályban szereplő Szent Pál Akadémia csapatától Kardos József edző. Az egykori élvonalbeli labdarúgó a jövőben az egyesület utánpótlásával foglalkozik majd.

-Nincs semmi rendkívüli ok a háttérben – mondta Magyary Ferenc, a Szent Pál Akadémia szakosztályvezetője – Emberileg és szakmailag is elégedettek voltunk Kardos Józseffel, de ő is, meg a vezetés is úgy érezte, hogy a jövőben az utánpótlásnál jobban kamatoztathatja képességét. Az új edző személyét illetően még nincs döntés, tárgyalásokban vagyunk, de nem kapkodjuk el a döntést.

Elterjedt a híre annak, hogy a BLSZ II. osztályban a 15. helyen álló Budatétény együttesénél is edzőcsere lesz. A hírt cáfolta Zsidákovits Ágoston elnök, de megszólalt az érintett, Öhler László is:

-Ha egy csapat nem úgy szerepel, ahogy elvárják, akkor szóba jön az edzőcsere – mondta – A szezon kezdetekor azt terveztük, hogy ebben a bajnoki évben erős középcsapat legyünk, de egyelőre döcög a szekér. Nyáron sajnos távozott három kulcsjátékosunk, és őket egyelőre nem sikerült pótolni. Beszéltem a vezetőkkel, és a játékosokkal is, de továbbra is élvezem a bizalmat. A legutóbbi fordulóban a Rákosszentmihály elleni mérkőzésen azért nem ültem a kispadon, mert a fegyelmi bizottságtól egyhetes eltiltást kaptam.

Lázár L.

Dobogós helyen az 1908 SZAC KSE
2014-10-21

A BLSZ II. osztály 10. fordulójában magabiztos hazai siker született az Inter CDF – Közterület rangadón (5-0). A vendégek helyzetét nehezítette, hogy egy kiállítás miatt a 19. perctől tíz fővel játszottak. A listavezető győzelméhez Zome Louis Rene mesterhármassal járult hozzá, és immár 21 gólnál tart. A listavezető Inter CDF együttesével lépést tartó ASR Gázgyár a Pestszentimre csapatánál bizonyult jobbnak (3-0). Figyelemre méltó, hogy a hazaiak 19 éves játékosa, Iváncsó Dávid kétszer is bevette az ellenfél kapuját.

A Rákosszentmihály legyőzte a továbbra is gyengélkedő Budatétényt (2-1). A vendégek a 12. percben ugyan vezetést szereztek, de az RSC fordított. A Csillaghegy gárdájának nem okozott különösebb gondot az ESMTK II. ellen megszerezni a három pontot (4-1). A CSMTE csapatában bemutatkozott Kancsal Ádám, aki januárban lesz csak 18 éves, és kétszer is betalált a vendégek kapujába. Ez aztán a sikeres bemutatkozás!

A MAFC – Újbuda II. mérkőzésen biztos hazai siker született (4-0). Folytatta jó szereplését az 1908 SZAC KSE gárdája. Most gólzáporos győzelmet arattak a Szabadkikötő ellen (7-2). Már hat forduló óta veretlenek, négy győzelem és két döntetlen a mérleg. Ez az újabb siker azt jelentette, hogy felléptek a dobogó harmadik fokára.

 Az újoncok összecsapásán, a Csep-Gól – II. Ker. UFC találkozó a vendégek győzelmével zárult (1-2). A mérkőzés negatívuma, hogy a hazaiaktól két, az UFC-ből egy játékos is a kiállítás sorsára jutott. Tizenegyesből lőtt gól döntött a BVSC-Zugló – Nagytétény mérkőzésen a házigazda javára (3-2). A zuglóiak elhúztak 2-0-ra, de a Nagytétény ledolgozta a hátrányt. A 74. percben büntetőhöz jutott a BVSC, amit Erdő-Lahner Tas értékesített. 

Lázár L.

Tíz forduló után még veretlen a Pénzügyőr és a THSE
2014-10-20

A BLSZ I. osztályban 10 forduló után őrzi veretlenségét a Pénzügyőr és a THSE-Sashalom csapata. Mindkét együttesnek kilenc-kilenc győzelme van az egy-egy döntetlen mellett. Ebben a fordulóban újabb három ponttal lettek gazdagabbak. A Pénzügyőr SE az újonc Szent Pál Akadémia vendége volt, és gólzáporos győzelmet aratott (0-6). A Tintahalak a Ferencvárosi FC gárdáját fogadták. Már a 3. percben vezetett a THSE, majd elhúzott 3-0-ra. A hajrára feljavult az FFC, de ez csak a szépítésre volt elegendő (4-2). A Pénzügyőr és a THSE a 11. fordulóban, október 25-én találkozik egymással, a mérkőzés izgalmas összecsapást ígér.

A nagy érdeklődéssel várt Voyage SE – Ikarus BSE rangadó a vendégek sikerével zárult (1-2). Többet kezdeményezett a Voyage, mégis az Ikarus szerzett vezetést, majd az első félidő utolsó percében egyenlített a házigazda. A 63. percben tizenegyeshez jutott a Voyage, de Bognár Imre a kapufára lőtte a labdát. A három pont sorsa a 83. percben dőlt el, amikor egy kontra végén a csereként beállt Orbán Levente talált a kapuba.

A Hegyvidék – KISE összecsapáson már az első félidőben kialakult a végeredmény (1-1). Döntetlenre végződött az Unione – Kelen SC találkozó (2-2) is. A hazaiak a 91. percben az egykori élvonalbeli játékos, Szekeres Tamás góljával mentettek pontot. Szintén 2-2 lett az eredmény a Budafok – RAFC mérkőzésen is. A vendégek egy kiállítás miatt a 35. perctől tíz emberrel játszottak.

Öt vereség után nyert a Testvériség, a szenvedő fél a Fővárosi Vízművek együttese volt (3-0). Az RTK-VASLÓ – 43. sz. Építők találkozón hazai siker született (2-1). A győzelmet jelentő találat szerzője a 80. percben a csereként pályára lépő Mihalik István volt, akinek ez volt az első gólja ebben az idényben.

Lázár L.

Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2014-10-16   A Testvériségnél bíznak a kedvező fordulatban
 2014-10-14   Megszakadt a Közterület remek sorozata
 2014-10-13   Hatodik meccsét nyerte zsinórban a Budafok
 2014-10-10   A THSE-Sashalom lépést tart a listavezetővel
 2014-10-09   Megszerezte első győzelmét az újonc Építők
 2014-10-07   Zome Louis Rene 6 gólt lőtt a Nagytéténynek
 2014-10-06   Gólzáporos Pénzügyőr győzelem a rangadón
 2014-10-03   Budapest Kupa: folytatás februárban
 2014-10-01   Játékvezetők és edzők találkozója