MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Veretlenül őszi bajnok a Kelen SC
2015.11.25

Két elhalasztott mérkőzés kivételével befejeződött az őszi idény a BLSZ II. osztályban. A listavezető a záró fordulóban a BVSC-Zugló együttesét látta vendégül, és ha nehezen is – a 88. percben Csernik Kornél találatával – de nyert, és veretlenül, az első helyről várhatja a tavaszi folytatást (1-0). Némi meglepetés a Hidegkúti SC fölényes győzelme Rákosszentmihályon (0-4). A Csep-Gól – Szabadkikötő találkozó végeredménye már az első félidőben kialakult (2-0).

Az osztály rangadóján, a Pestszentimre – RTK-VASLÓ összecsapáson az egyre jobban játékba lendült hazaiak valamivel esélyesebbek voltak. Sokáig szoros volt a mérkőzés, ám a hajrában fölénybe került a Pestszentimre, és a vártnál nagyobb különbséggel nyert (4-1). A Pestszentimre gyengén rajtolt, négy forduló után már két veresége volt, ezt követően viszont száguldott a csapat, és feljött a második helyre.

Az alsóházi rangadón, a Csillaghegyi MTE – Budatétény mérkőzésen a vendégek az első félidőben vezetést szereztek, majd szünet után egyenlített a hazai gárda (1-1). A Közterület – Nagytétény találkozón már a 7. percben vezetett a vendégcsapat. A második játékrészben egyenlített a Közterület, de a hajrában megszerezte a három pontot jelentő gólt a Nagytétény, még úgy is, hogy az első félidő végétől egy kiállítás miatt tíz fővel játszottak (1-2).

„Kiütéses” győzelmet aratott a II. Ker. UFC az 1908 SZAC ellen (6-1). A sikerhez Moldován Krisztián mesterhármassal járult hozzá. A két tartalékcsapat, az Újbuda II. – Pénzügyőr II. találkozóján döntetlen született (1-1). Az Újbuda gólszerzője Földi Dániel volt, aki 20 találattal áll a góllövő lista élén.
A hétvégén pótolják a korábbról elhalasztott RTK-VASLÓ – Nagytétény és a Pénzügyőr II. – Pestszentimre mérkőzéseket.
Lázár L.
Fotó: Csillaghegyi MTE (Pestifoci)
A Voyage megszakította a Gázgyár veretlenségi sorozatát
2015.11.23

Az őszi záró forduló érdekessége volt, hogy az esélytelenebb Voyage SE nyert a még veretlen listavezető ASR Gázgyár ellen (3-1). Az őszi bajnok Gázgyár már a 4. percben vezetést szerzett a házi góllövő listát vezető Fehér Kende találatával. Szünet után fordított a hazai együttes, és otthon tartotta a három pontot. A Voyage SE egyébként négy nap alatt megjárta a poklot – szerdán egy korábban halasztott, majd most pótolt mérkőzésen vesztett a még nyeretlen Szent Pál Akadémia ellen (0-1) – szombaton viszont a mennyekbe jutott a Gázgyár elleni sikerrel.

A Fővárosi Vízművek – Ikarus BSE találkozón a házigazda a 7. percben előnyhöz jutott, a vendégek csak a 63. percben egyenlítettek, majd fordítottak, és győzelemmel távoztak (1-3). Az előző fordulóban bravúros győzelmet arató Testvériség SE együttesének most meg kellett hajolnia a Budafoki LC előtt (1-2). A Szent Pál Akadémia a szerdai sikere után ismét közel állt ahhoz, hogy meglepetést okozzon. Az első félidőben már 2-0-ra vezetett az Unione FC ellen, ám a vendégeknek a végén sikerült pontot menteniük (2-2).

A RAFC számára nem jelentett különösebb gondot a sereghajtó KISE. A 19 éves Kocsi János találataival - aki idén még nem volt eredményes - elhúztak 2-0-ra, majd a második félidőben a csereként pályára lépők közül Zöld Bálint és Makka Norbert is betalált az ellenfél kapujába (4-0). A Műegyetemi FC – Inter CDF összecsapáson a vendégek nyertek (0-2).

A Ferencvárosi FC – THSE-Sashalom mérkőzésen a hazaiak létszáma egy kiállítás miatt a 35. percben tíz főre csökkent, majd a 80. percben egy újabb piros lap miatt már csak kilencen maradtak. A fegyelmezetlenségért nagy árat fizettek, mert a Tintahalaknak a 88. percben Füzy Zsolt megszerezte a győztes találatot (0-1). Ezzel a győzelemmel a THSE fellépett a dobogó második fokára. A 43. sz. Építők Gergely Viktornak a 13. percben elért góljával nyert a Hegyvidék ellen (1-0).
Lázár L.
Fotó: Szent Pál-Unione (Pestifoci)
 
December 5-én rajtol az egyetemi futsal bajnokság
2015.11.19

Harmadik alkalommal rendezi meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetséggel közösen a Budapesti Egyetemi és Főiskolai futsal bajnokságot. A bajnokság népszerűségét igazolja, hogy míg az elmúlt évben nyolc csapat lépett pályára, most tizenegy intézmény nevezett. Indul a bajnokságban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a TFSE, az ELTE-BEAC négy kara, a BTK, a TTK, a PPK és az ÁJK, továbbá a Bodon FC Pázmány és a Bodon FC Semmelweis, és nevezett még a Corvinus Futsal, az Óbudai Egyetem Kandó FSC, valamint a címvédő Budapesti Műszaki Egyetem.

-Hat forduló lesz, és fordulónként kilenc meccsre kerül sor, kivéve a 6. fordulót, amikor tíz összecsapás lesz – mondta Antal Péter, a bajnokság koordinátora – A mérkőzések színhelye a Budafoki MTE sportcsarnoka, és a sorozat december 5-én rajtol. Decemberben lesz még egy forduló, majd februárban folytatódik a bajnokság. Mindenki mérkőzik mindenkivel, és a végén, az élen végző négy csapat döntőt játszik majd. Az egyetemi labdarúgás támogatása kiemelten fontos a BLSZ számára, és ezért ad meg minden segítséget az Igazgatóság Lovász Tamás István igazgatóval az élen. Elképzelhető, hogy a négyes döntő olyan sportcsarnokban kerül megrendezésre, amely közelebb van a belvárosi felsőoktatási intézményekhez, és így várhatóan még többen szurkolnak majd a csapatoknak a fináléban.
Lázár L.
Feljutó helyen a Pestszentimre SK
2015.11.17

Gólokban gazdag mérkőzéseket hozott a 14. forduló a BLSZ II. osztályban. A legtöbb találatot a Pestszentimre SK érte el a Szabadkikötő vendégeként. A félidőben már 6-0 volt az állás a Pestszentimre javára, és szünet után folytatódott a gólgyártás (1-11). A vendégcsapat 11 góljából Takács András ötöt szerzett. Az eddig 2. helyen álló RTK-VASLÓ hazai pályán vereséget szenvedett a II. Ker. UFC együttesétől (0-1), így a győzelem azt jelentette a Pestszentimre számára, hogy fellépett a feljutást jelentő 2. helyre.

A Budatétény – Közterület találkozón a vendégek gyorsan, a 4. percben, vezetéshez jutottak. Nem sokat váratott magára a tétényiek egyenlítő találata, de a Közterület Kövér Gábor két góljával a maga javára fordította az eredményt (1-3). A Nagytétény – Rákosszentmihály mérkőzést a bravúros teljesítményt nyújtó Gergely Antal négy góljával a hazaiak nyerték (4-0).

A BVSC-Zugló – Újbuda II. összecsapáson a hazaiak már 5-2-re vezettek, de az Újbuda ledolgozta a hátrányt, és a mesterhármast elérő Földi Dánielnek a 87. percben szerzett góljával pontot mentettek (5-5). A listavezető Kelen SC az 1908 SZAC otthonában lépett pályára. A hazaiak a 10. percben vezetést szereztek, és előnyüket egy órán keresztül őrizték. Az utolsó félórában belendült a Kelen, és biztosan nyert (1-4). A még veretlen Kelen az utolsó fordulótól függetlenül már őszi bajnoknak tekinthető.

A Hidegkúti SC – Csep-Gól összecsapáson a vendégek létszáma három kiállítás miatt a hajrára nyolc főre csökkent, és ezt kihasználta a hazai csapat (5-1). A Pénzügyőr II. – Csillaghegy találkozó a 85. percben félbeszakadt, mert a két csapat játékosai dulakodtak, és a játékvezető lefújta a mérkőzést.
Lázár L.
Belendült a Budafok és a Testvériség
2015.11.16

Egy fordulóval az őszi idény vége előtt már eldőlt, hogy az újonc, és még veretlen ASR Gázgyár az élről várhatja a tavaszi folytatást. A listavezető ebben a fordulóban a RAFC gárdáját fogadta, és Fehér Kende góljával nyert (1-0). Az utolsó 20 percben egy kiállítás miatt tíz főre csökkent a Gázgyár létszáma, de állták a vendégek támadásait, és megőrizték előnyüket.

Két nagy különbségű győzelem is született a 14. fordulóban. A Budafok két vereség után rendezte sorait, és a négy találatot szerző Korozmán Norbert vezérletével „elgázolta” a Műegyetemi FC együttesét (8-0). A másik fölényes győzelem a Testvériség csapatához fűződik. A Budafokhoz hasonlóan a Testvériség is elvesztette a legutóbbi két mérkőzését, és ebben fordulóban a dobogó második fokán álló Unione vendégei voltak. A papírforma hazai győzelmet ígért, erre azonban alaposan rácáfolt a Testvériség, hat góllal terhelte meg a házigazda kapuját (0-6).

A THSE-Sashalom – 43. sz. Építők összecsapáson a Tintahalak szereztek vezetést, de a vendégek Érsek Róbertnek a 86. percben elért góljával pontot mentettek (1-1). Az Inter CDF – Fővárosi Vízművek találkozón már az első negyedóra végén kialakult a végeredmény (1-1). Az Ikarus BSE már az 5. percben vezetett a Voyage ellen, de csak a szünet után biztosította be a győzelmét (3-0).

A Hegyvidék – Szent Pál Akadémia mérkőzésen a házigazda 22 perc elteltével 3-0-ra vezetett, de a második félidőben a vendégek szorossá tették az eredményt (3-2). A KISE hiányos létszámmal, kilenc játékossal felállva fogadta a Ferencvárosi FC gárdáját, és a vendégek repülőrajtot vettek, a 9. percben 2-0-ra vezettek. Ezt követően már nem volt kérdéses, kié lesz a három bajnoki pont.
Lázár L.
Fotó: Unione-Testvériség (Pestifoci)
Nincs már veretlen csapat a BLSZ III. osztályban
2015.11.11

A BLSZ III. osztály három csoportjában a 11. fordulónál tartanak a csapatok, és eddigi tíz mérkőzés után csak a 3. csoportban szereplő Testvériség II. büszkélkedhetett azzal, hogy veretlen. A legutóbbi fordulóban a listavezető Testvériség a Kelen SC II. gárdáját fogadta, és a 6. percben már vezetést szerzett. A vendégek szünet után fordítottak (1-3), és így a Kelen lépett fel az első helyre. A Kelen egyébként a 3. forduló óta veretlen, és a góllövő listát is Kelen játékos vezeti Gréczy Márton személyében, aki 19 találatnál tart. Meglepetés, hogy a Zuglói Kinizsi mindössze egy pontot szerzett eddig.

Az 1. csoportban a Goldball 94 FC áll az élen 30 ponttal, a 2. helyet az elmúlt évi bajnok Pestszentimre II. foglalja el 27 ponttal, de egyel kevesebb meccset játszott. A Pestszentimre egyetlen vereségét a 2. fordulóban szenvedte el, a jelenleg 3. helyen álló MFC Favorit nyert ellenük, majd zsinórban nyolc győzelem következett, és nyertek a listavezető Goldball ellen is. Szintén nyolcmeccses győzelmi sorozattal büszkélkedhet a Goldball is. A 11. fordulóban a Goldball a Herkules SE vendége volt, és 10-1-re nyert. A 10 gólból ötöt Czeglédy Gábor szerzett, aki 18 góllal áll a góllövő lista élén.

A 2. csoportot a BEAC vezeti 28 ponttal a 25 pontos Törökbálinti FC, és a 21 pontos TFSE előtt. A Törökbálintnak egy, a TFSE együttesének két halasztott mérkőzése van. Ebben a fordulóban egyébként helycsere volt a dobogón, mert a TFSE – Törökbálint rangadó a vendégek sikerét hozta (0-1). A három pont sorsa már a 8. percben eldőlt. A Budakeszi SC – Duna SK találkozót is a vendégek nyerték (1-3), és Bernáth György két találattal járult hozzá a sikerhez. Bernáth György immár 20 gólnál tart, és eddig ő a legeredményesebb játékos a BLSZ III. osztályban.
Lázár L.
Döntetlen a Kelen – RTK-VASLÓ rangadón
2015.11.10

A BLSZ II. osztály 13. fordulójában a listavezető, és még veretlen Kelen SC a 2. helyen álló, és szintén veretlen RTK-VASLÓ együttesét fogadta. A mérkőzés méltó volt a rangadóhoz, ahol a vendégek az első félidőben vezetést szereztek, majd a Kelen szünet után egyenlített (1-1). Mindkét gárda veretlen maradt, a Kelen előnye öt pont, de az RTK-nak van egy halasztott mérkőzése.

Váratlanul fölényes győzelmet aratott a Rákosszentmihály a Budatétény ellen (6-0). A BVSC-Zugló – 1908 SZAC összecsapáson a vendégek már 2-0-ra vezettek, de fordított a BVSC, és otthon tartotta a három bajnoki pontot (4-2). Zsinórban hatodik győzelmét aratta a Pestszentimre, a szenvedő fél most a Hidegkúti SC volt (2-0).

A Közterület számára nem okozott különösebb gondot a Pénzügyőr II. legyőzése (4-1). Feszült volt a légkör a II. Ker. UFC – Szabadkikötő találkozón. A hazaiak vezettek, majd a vendégeknél volt az előny, de végül az UFC került fölénybe, és a 87. percben Molnár Előd góljával a maguk javára fordították a mérkőzést (3-2).

Nem esett gól a Csep-Gól – Nagytétény találkozón (0-0), annál több viszont az Újbuda II – Csillaghegy mérkőzésen (14-0), és a házigazda sikeréhez Földi Dániel öt találattal járult hozzá. 
Lázár L.
Fotó: Kelen - RTK (Pestifoci)
Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2015-11-09   Hathetes nyeretlenség után győzött a RAFC az Ikarus ellen
 2015-11-05   Komáromban lép pályára Budapest női válogatottja
 2015-11-04   Rangadót nyert a Pestszentimre Nagytétényben
 2015-11-02   Vécsi Gábor öt gólt lőtt a Szent Pál Akadémiának