MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság (BLSZ) hivatalos oldal 1053 Budapest, Curia u. 3. Telefon: 318-1338, FAX: 266-0235 Számlázási cím: 1112 Budapest, Kánai út 2/D

Évad:
Archív:
Keresés:

Fölényes Pénzügyőr győzelem a rangadón
2015.04.20

A tavasz mérkőzésének ígérkezett a BLSZ I. osztály 23. fordulójában a listavezető Pénzügyőr, és a 2. helyen álló Ikarus BSE összecsapása. A házigazda valamivel esélyesebb volt, de a legelfogultabb Pénzügyőr szurkolók sem számítottak arra, hogy csapatuk fölényes győzelmet arat (5-1). Az öt gólból Szakolczai-Sándor Balázs kettőt szerzett, és immár 21 találattal vezeti az osztály góllövőlistáját.

A Testvériség SE – Unione FC találkozón a vendégek szereztek vezetést, majd fordított a hazai csapat. A félidő utolsó percében Fekete Viktor egyenlített, majd a második félidő elején belőtte csapata győzelmet jelentő gólját (2-3). A márciusban igazolt Fekete Viktor eddigi négy mérkőzésén ötször volt eredményes. Megszerezte első tavaszi győzelmét a Fővárosi Vízművek otthonában az RTK-VASLÓ (3-4). A Vízművek kétszer is vezetett, de szünet után belendült az RTK.

A KISE – Szent Pál Akadémia SE mérkőzésen az esélyesebb csapat nyert (2-0). A RAFC vendégeként megszerzett győzelmével megerősítette 3. helyét a dobogón a THSE-Sashalom (1-3). A sikerhez a 42. percben csereként beállt a 18 éves Tóth Henrik két találattal járult hozzá. A Kelen SC már az 5. percben vezetést szerzett a Hegyvidék ellen, majd felülkerekedtek a vendégek, és biztosan nyertek (1-4).

A Ferencvárosi FC – Voyage SE összecsapáson a 63. percben még a hazaiaknál volt az előny, a Voyage azonban jól hajrázott (2-5). A 43. sz. Építők – Budafoki LC találkozón a 89. percben született a győztes gól (1-2).
Lázár L.
Fotó: Pestifoci
A 98. percben fejelt góllal nyert a MAFC
2015.04.15

Feszült légkörben zajlott a BLSZ II. osztály 22. fordulójában a MAFC – Nagytétény összecsapás. Többször is állt a játék, és így a játékvezető nyolc perc hosszabbítást jelzett. A MAFC szerzett vezetést Hauber Patrik góljával, aki immár 15 találatnál tart, és a 2. helyet foglalja el az osztály góllövőlistáján. A tétényiek Puskás Péter révén egyenlítettek, akinek az volt az első gólja ebben a bajnoki évben. Már-már úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a találkozó, amikor a 98. percben Pásztor Ádám három pontot jelentő gólt fejelt (2-1).

Az ASR Gázgyár számára nem jelentett különösebb gondot a kiesés rémétől fenyegetett II. Ker. UFC legyőzése (2-0). Az Inter CDF folytatta remek sorozatát, most a Szabadkikötő együttese volt a szenvedő fél (5-0). Az Újbuda II. – Budatétény mérkőzésen a vendégek a korábbi KISE edző, Galántai Zsolt góljával vezetést szereztek, ezt követően viszont felülkerekedett a házigazda (3-1).

A 85. percben még csak 1-0 volt az állás a BVSC-Zugló javára a Rákosszentmihály ellen, az utolsó pillanatokban azonban beindult a BVSC (3-0). A dobogóra pályázó csapatok találkozóján, az 1908 SZAC – Csep-Gól FC mérkőzésen az újonc már a 19. percben eldöntötte a végeredményt (0-1). A Pestszentimre már 2-0-ra vezetett Csillaghegyen, de a hazaiak a hajrában ledolgozták a hátrányt, és otthon tartottak egy pontot (2-2).

A Közterület az ESMTK II. vendégeként nyert, és ezzel sorozatban a harmadik győzelmét aratta (2-3).
Lázár L.
Hétből hetet nyert az Ikarus BSE
2015.04.13

Parádésan szerepel a BLSZ I. osztály tavaszi idényében az Ikarus BSE, hét mérkőzésből hetet nyert. Igaz, a 22. fordulóban „rezgett a léc”, mert a Ferencvárosi FC vezetést szerzett, de szünet után a vendég Ikarus előbb egyenlített, majd az utolsó pillanatban Kasinszki István büntetőből szerzett találatával sikerült megszerezni az újabb három pontot (1-2).

Az Unione gárdájának sincs oka panaszra, a tavaszi hét mérkőzésből hatot nyert, és egy találkozó döntetlenre végződött. Most az ellenfél az RTK-VASLÓ együttese volt (2-0). A vendégek biztos győzelmével zárult a Szent Pál Akadémia – RAFC összecsapás (2-4). A RAFC négy góljából a házi góllövőlistát vezető Berndt András kettőt szerzett. A listavezető Pénzügyőr SE a 20. percben már 2-0-ra vezetett a Fővárosi Vízművek ellen, és valójában már ekkor eldőlt a három pont sorsa (3-1).

A Budafok – Testvériség találkozón hazai győzelem született (3-1), és a 19 éves Lukács Ákos két góllal járult hozzá a sikerhez. A THSE-Sashalom „elgázolta” az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő Kelen együttesét (5-0). A Tintahalak így megerősítették helyüket a dobogó harmadik fokán. A Voyage – KISE mérkőzésen a házigazda otthon tartotta a három pontot (2-1).

Jó hetet zárt az újonc 43. sz. Építők gárdája. Hétközben pótolták a korábbról elhalasztott Ferencvárosi FC elleni meccsüket, és fölényesen nyertek (7-2). A mérkőzésen Szabó Zsolt mesterhármast ért el. Vasárnap este a Hegyvidék vendége volt az Építők, és Gergely Viktor két góljával ismét nyertek (0-2).
Lázár L.
Inter CDF – Pénzügyőr döntő a Budapest Kupában
2015.04.10

Hajrájához érkezett a Budapest Kupa 2014/2015-ös sorozata, és eldőlt, hogy a döntőt április 22-én a BLSZ I. osztályban listavezető Pénzügyőr SE a II. osztály éllovasával, az Inter CDF együttesével vívja. Az elődöntőben a Pénzügyőr a KISE vendégeként lépett pályára, és gólzáporos győzelmet aratott (1-9). Bő félóra elteltével már 6-0-ra vezetett a Pénzügyőr, és ezzel eldőlt minden.

A másik ágon drámai küzdelemben biztosította a döntőbe jutását az Inter CDF a magasabb osztályban szereplő THSE-Sashalom ellen (4-3). A II. osztályú gárda nagy lendülettel kezdett, és a 20. percben már 2-0 volt az állás. Ezt követően rendezte sorait a Tintahalak együttese, szépítettek, majd a félidő végén egyenlíthettek is volna, de Pokó Ajtony tizenegyesét Skadra László, az Inter kapusa kivédte. A második félidő elején fordított a THSE, de nem sokáig örülhettek a vendégek, mert két perc leforgása alatt újabb két Inter találat következett. A hajrában az Inter az eredmény tartására törekedett, és a Tintahalak gárdája már képtelen volt fordítani.
Lázár L.
Fotó: Pestifoci
Három mesterhármas a BLSZ II. osztályban
2015.04.08

A BLSZ II. osztály 21. fordulójában megszerezte első tavaszi győzelmét a feljutásra pályázó ASR Gázgyár együttese. A szenvedő fél a Rákosszentmihály csapata volt, és a Gázgyár magabiztos sikeréhez Kaltenekker Attila mesterhármassal járult hozzá (1-5). A Gázgyár gárdájával lépést tartó, és a feljutást jelentő második helyre most már esélyes MAFC is fölényes győzelmet aratott a Szabadkikötő vendégeként (0-5). A MAFC tavaszi mérlege: hat mérkőzésből öt győzelem és egy döntetlen.

A Pestszentimre – ESMTK II. találkozó csaknem egy órán keresztül gólnélküli döntetlenre állt, ezt követően lendült be a hazai csapat, és nyert fölényesen (5-1). Itt is volt egy mesterhármas Csaba Zsolt jóvoltából. A Nagytétény – Csillaghegy összecsapáson a házigazda szerzett vezetést, de még a szünet előtt fordított a CSMTE. Végül a tétényiek hajrában lőtt góllal mentettek egy pontot (2-2).

A forduló harmadik mesterhármasa a II. Ker. UFC – Inter CDF mérkőzésen született, szerzője Henry Etiosa volt. Az Inter zsinórban 21. győzelmét aratta (1-7).  A Budatétény – 1908 SZAC találkozón a 84. percig úgy tűnt, hogy az esélyesebb szentlőrinciek ellen szerzi meg első tavaszi győzelmét a hazai együttes. Ekkor azonban Kreuz Ádám öngólt vétett, és a remélt három pont helyett meg kellett elégedniük az egyel a budatétényieknek (1-1). A Közterület nagy küzdelemben nyert az Újbuda II. ellen (1-0).

A Csep-Gól – BVSC-Zugló összecsapást későbbi időpontra halasztották.
Lázár L.
Vendégsikerek a BLSZ I. osztály 21. fordulójában
2015.04.07

A hétvégi forduló nyolc mérkőzéséből hatot a vendégek nyertek, két találkozó döntetlenre végződött, így a házigazdák számára nem hozott győzelmet a húsvét.  Egyébként gólszegény volt fordulója, a kivételt a Pénzügyőr SE jelentette. A listavezető kitett magáért, vendégként alaposan „megszórta” a Ferencvárosi FC együttesét (0-8). Két-két találattal járult hozzá a sikerhez Iflinger Norbert, Szakolczai-Sándor Balázs, és Kozarek András is. Szakolczai-Sándor Balázs immár 19 gólnál tart, és biztosan vezeti az osztály góllövőlistáját.

Tavasszal továbbra is százszázalékos az Ikarus BSE, ám most a szerencse is a pártjára állt a 2. helyen álló csapatnak. A KISE elleni idegenbeli összecsapáson a győztes gól a 91. percben esett (1-2). Szerzője a húszéves Devecser Zsolt volt, aki jobbára csereként kap lehetőséget, és ezen a mérkőzésen sem volt a kezdőben.

Gól nélkül végződött a Testvériség – Hegyvidék találkozó, és nem esett gól a Kelen SC – Szent Pál Akadémia kiesési rangadón sem. Ez utóbbi mérkőzésen mutatkozott be a Kelen új edzője, Varga László. Megőrizte tavaszi veretlenségét az Unione FC, a Fővárosi Vízművek otthonából távozott három ponttal (1-3).

Nagy küzdelemben nyertek a vendégek a 43. sz. Építők – THSE-Sashalom mérkőzésen (0-1). A három pontot jelentő találat szerzője Lőrincz László volt, aki 13 góllal vezeti a Tintahalak házi góllövő listáját. Gólnélküli első félidő után a második játékrész elején lőtt két góllal biztosította győzelmét az RTK-VASLÓ otthonában a Budafoki LC (1-2). Hasonlóan a második félidő elején elért gólok döntöttek a RAFC – Voyage SE összecsapásin is (0-2).
Lázár L.
Fotó: Pestifoci
Korábbi színes hírek
Kibontás
Becsukás
2015-04-02   Hét gól a BVSC – 1908 SZAC rangadón
 2015-04-01   Az Ikarus BSE lépést tart a listavezetővel